Ухвала
від 22.12.2020 по справі 295/14044/16-ц
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 295/14044/16-ц Головуючий у 1-й інст. Чішман Л. М.

Категорія 48 Доповідач Шевчук А. М.

У Х В А Л А

22 грудня 2020 р. м. Житомир

Суддя Житомирського апеляційного суду Шевчук А.М., вирішуючи питання про відкриття провадження

за апеляційною скаргою Дочірнього підприємства Житомирський облавтодор Відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України

на рішення Богунського районного суду м. Житомира від 28 вересня 2020 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Служби автомобільних доріг у Житомирській області, Дочірнього підприємства Житомирський облавтодор Відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України про відшкодування майнової та моральної шкоди

в с т а н о в и л а:

Рішенням Богунського районного суду м. Житомира від 28 вересня 2020 року позов задоволено частково.

Не погодившись із вищевказаним рішенням, Дочірнє підприємство Житомирський облавтодор Відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України (надалі - ДП Житомирський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України подало апеляційну скаргу із пропуском строку на апеляційне оскарження .

Відповідно до вимог ст.354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Із матеріалів справи вбачається, що 28 вересня 2020 року Богунським районним судом м. Житомира проголошена вступна та резолютивна частини рішення (а.с.6-9 т.3). Повний текст рішення судом виготовлено 29 жовтня 2020 року. Отже останній день на подання апеляційної скарги - 30 листопада 2020 року (із урахуванням вихідних днів). Скарга направлена до суду 11 грудня 2020 року, тобто за спливом строку, встановленого на її подання.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду (ч.2 ст.354 ЦПК України ).

Відповідач в апеляційній скарзі зазначає, що копію судового рішення ДП Житомирський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України отримало 11 листопада 2020 року, що підтверджується журналом вхідної кореспонденції та трекінгом відправлень із сайту Укрпошта . При цьому, клопотання про поновлення пропущеного строку скаржник не порушує.

Відповідно до вимог ч.3 ст.357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху, якщо вона подана після закінчення строків, установлених ст.354 ЦПК України, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи викладене, апеляційна скарга залишається без руху, а скаржнику надається строк - десять днів з дня вручення копії даної ухвали для подання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Керуючись ст. ст. 354,357 ЦПК України,

у х в а л и л а:

Апеляційну скаргу Дочірнього підприємства Житомирський облавтодор Відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України на рішення Богунського районного суду м. Житомира від 28 вересня 2020 року залишити без руху.

Надати строк - десять днів з дня вручення копії ухвали для подання до Житомирського апеляційного суду заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження необхідно подати або надіслати на адресу Житомирського апеляційного суду до вищевказаної дати.

Роз`яснити, якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, судом буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Суддя:

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено24.12.2020

Судовий реєстр по справі —295/14044/16-ц

Ухвала від 14.05.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Рішення від 28.09.2020

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Рішення від 28.09.2020

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 26.03.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні