Ухвала
від 22.12.2020 по справі 329/1077/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 329/1077/20

Провадження № 2-о/329/54/2020

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

22 грудня 2020 року смт Чернігівка

Суддя Чернігівського районного суду Запорізької області Богослов А.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Пологівському та Чернігівському районах Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Дніпро), про встановлення факту народження дитини,

ВСТАНОВИВ:

Так, 22 грудня 2020 року заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про встановлення факту народження ОСОБА_2 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 на тимчасово окупованій території України.

Згідно з ч.3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ст. 318 ЦПК України у заяві повинно бути зазначено: який факт заявник просить встановити та з якою метою; причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; докази, що підтверджують факт. До заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Згідно з п.3 Постанови Пленуму Верховного суду України «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» від 31.03.1995 №5, вирішуючи питання про прийняття заяв про встановлення фактів, що мають юридичне значення, судам необхідно враховувати, що ці заяви повинні відповідати як загальним правилам щодо змісту і форми позовної заяви, встановленим ст.137 ЦПК України , так і вимогам щодо її змісту,передбаченимст.274 ЦПК ( в редакції, яка діяла на той час ). Якщо в заяві не зазначено, який конкретно факт просить встановити заявник, з яких причин неможливо одержати або відновити документ, що посвідчує даний факт, якими доказами цей факт підтверджується або до заяви не приєднано довідки про неможливість одержання чи відновлення необхідних документів, суддя відповідно до ст.139 ЦПК ( в редакції, яка діяла на той час ) постановляє ухвалу про залишення заяви без руху і надає заявникові строк для виправлення недоліків.

До заяви ОСОБА_1 не додано довідки про неможливість одержання свідоцтва про народження її сина ОСОБА_2 .

Отже, заявнику необхідно усунути недоліки заяви шляхом надання довідки про неможливість одержання свідоцтва про народження ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, доходжу до висновку, що заява не відповідає вимогам ЦПК України і підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст.ст.185, 294, 318 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Пологівському та Чернігівському районах Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Дніпро), про встановлення факту народження дитини, - залишити без руху, надавши заявнику десять днів з дня отримання ухвали суду для усунення недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, заява вважається неподаною та повертається позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Богослов

СудЧернігівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93774004
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —329/1077/20

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 24.01.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні