Рішення
від 10.12.2020 по справі 911/2899/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" грудня 2020 р. м. Київ Справа № 911/2899/20

Господарський суд Київської області у складі головуючого судді Третьякової О.О. , розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження

справу № 911/2899/20

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «ІК Енегрозберігаючі технології 2010» (01133, м. Київ, пров. Лабораторний, 1, кім. 242) ДоКомунального підприємства «Управління Житлово-комунального господарства «Гостомель» Гостомельської селищної ради (08290, Київська обл., м. Ірпінь, смт. Гостомель, вул. Свято-Покровська, 125) Простягнення 125324,40 грн

Без повідомлення (виклику) учасників справи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ІК Енегрозберігаючі технології 2010» (далі - позивач) звернулося до Господарського суду Київської області з позовною заявою №124 від 28.09.2020, заявивши вимоги до Комунального підприємства «Управління Житлово-комунального господарства «Гостомель» Гостомельської селищної ради (далі - відповідач) про стягнення 125324,40 грн.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 12.10.2020 відкрито провадження у справі №911/2899/20, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, у зв`язку з малозначністю справи в порядку п.1 ч.5 ст.12, ч.1 ст.247, ч.1 ст.250 Господарського процесуального кодексу України, відповідачу визначено строк для подання відзиву на позов та заперечень на відповідь на відзив, позивачу - строк для подання відповіді на відзив та ін.

Згідно з ч.1 ст.248 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.2 ст.252 Господарського процесуального кодексу України визначено, що розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

02.11.2020 до Господарського суду Київської області від відповідача надійшов відзив на позовну заяву №02-1061 від 23.10.2020 (вх. суду № 24005 від 02.11.2020), відповідно до якого відповідач заперечує в повному обсязі щодо позовних вимог позивача з підстав того, що протягом строку дії попереднього договору, укладеного між сторонами, основний договір сторонами не було укладено, відповідно попередній договір втратив свою чинність 16.07.2019, а тому з зазначеної дати сторони не є пов`язаними жодними зобов`язаннями, а відтак і зобов`язання та правові підстави щодо оплати нібито виконаних робіт позивачем у відповідача відсутні. За вказаних обставин відповідач просить суд відмовити в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно та повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов та заперечення проти нього, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

ВСТАНОВИВ:

16.04.2019 між Товариством з обмеженою відповідальністю «ІК Енегрозберігаючі технології 2010» (за договором - підрядник, позивач) та Комунальним підприємством «Управління Житлово-комунального господарства «Гостомель» Гостомельської селищної ради (за договором - замовник, відповідач) укладено попередній договір №27/1604 (далі - договір) на виконання робіт з Гідрохімічної очистки системи опалення будинку за адресою Київська обл., смт. Гостомель, вул. Проскурівська, 4, у відповідності до якого вони зобов`язуються, протягом дії даного попереднього договору укласти основний договір на умовах, що визначені даним попереднім договором. Попередній договір вступає в дію з 16.04.2019 і діє протягом 3 (трьох) місяців (п.1 договору).

Відповідно до п.2 договору деякі умови даного попереднього договору, що зазначені як орієнтовні, будуть узгоджуватися сторонами на стадії укладення основного договору з урахуванням положень цього попереднього договору.

Згідно з п.3 договору вартість робіт зазначених в даному попередньому договорі не повинна перевищувати 125324,40 грн (сто двадцять п`ять тисяч триста двадцять чотири) грн 40 коп), в т.ч. ПДВ 20887,40 грн. Сторонами при укладенні основного договору на підставі договірної ціни та наданих підрядником замовнику проектів наступних документів: локальний кошторис №2-1-1.

В пункті 4 договору вказано умови, які повинен містити основний договір, зокрема:

« 1.1 Замовник доручає, а підрядник зобов`язується на свій ризик виконати в порядку та на умовах даного договору роботу «Гідрохімічна очистка системи опалення будинку за адресою Київська обл., смт Гостомель вул. Проскурівська, 4, відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації в установлені строки (далі - робота). У разі зміни строків виконання робіт їх тривалість визначається узгодженим обома сторонами план-графіком виконання робіт, або будь-яким іншим документом, що узгоджений і підписаний обома сторонами. Замовник зобов`язується прийняти та оплатити виконану роботу.

1.2 Роботи виконуються з використанням матеріалів підрядника. В разі необхідності виконання робіт з використанням матеріалів підрядника, їх перелік, вартість та кількість визначається сторонами шляхом підписання відомості матеріалів підрядника, необхідних для виконання робіт.

2.2.1 Замовник зобов`язується в разі відсутності зауважень до якості виконаних робіт оплатити вартість виконаних підрядником робіт у встановлений даним договором строк.

3.1 При завершенні роботи на об`єкті підрядник надає замовникові акт виконаних робіт по типовій формі № КБ-2в, оформлений у двосторонньому порядку. У випадку мотивованої відмови замовника від підписання акту виконаних робіт сторонами складається двосторонній акт з переліком недоліків і строків їх усунення.

3.2 У випадку дострокового виконання робіт замовник залишає за собою право достроково прийняти їх та оплатити.

4.1 Оплата замовником виконаних підрядником робіт проводиться на підставі актів виконаних робіт по типовій формі № КБ-2в та довідки по формі № КБ-3, оформлених у двосторонньому порядку, і рахунків, доданих до них, шляхом перерахування відповідних сум на розрахунковий рахунок підрядника. У разі відсутності в рахунку-фактурі необхідної для оплати інформації замовник має право повернути рахунок-фактуру підряднику для виправлення або заміни.

4.2 Розрахунок за виконані роботи проводиться протягом 25 календарних днів з моменту акцепту рахунків замовником, але не раніше надходження коштів з місцевого бюджету на розрахунковий рахунок замовника для оплати цих робіт. За згодою сторін допускається інші форми розрахунків, що не суперечить чинному законодавству України.

4.3 Датою оплати вважається дата списання коштів на користь підрядника банком замовника.

10.1 Даний договір оформлюється в двох екземплярах на українській мові, кожний з яких має однакову юридичну силу» .

Однак, як встановлено судом та не заперечується сторонами у справі основний договір між позивачем та відповідачем укладено не було.

Згідно з ст.635 Цивільного кодексу України попереднім є договір, сторони якого зобов`язуються протягом певного строку (у певний термін) укласти договір в майбутньому (основний договір) на умовах, встановлених попереднім договором. Законом може бути встановлено обмеження щодо строку (терміну), в який має бути укладений основний договір на підставі попереднього договору. Істотні умови основного договору, що не встановлені попереднім договором, погоджуються у порядку, встановленому сторонами у попередньому договорі, якщо такий порядок не встановлений актами цивільного законодавства. Попередній договір укладається у формі, встановленій для основного договору, а якщо форма основного договору не встановлена, - у письмовій формі. Сторона, яка необґрунтовано ухиляється від укладення договору, передбаченого попереднім договором, повинна відшкодувати другій стороні збитки, завдані простроченням, якщо інше не встановлено попереднім договором або актами цивільного законодавства. Зобов`язання, встановлене попереднім договором, припиняється, якщо основний договір не укладений протягом строку (у термін), встановленого попереднім договором, або якщо жодна із сторін не направить другій стороні пропозицію про його укладення.

За змістом ст.182 Господарського кодексу України за попереднім договором суб`єкт господарювання зобов`язується у певний строк, але не пізніше одного року з моменту укладення попереднього договору, укласти основний господарський договір на умовах, передбачених попереднім договором. Попередній договір повинен містити умови, що дозволяють визначити предмет, а також інші істотні умови основного договору. До укладення попередніх договорів не застосовується загальний порядок укладення господарських договорів. У разі якщо сторона, яка уклала попередній договір, одержавши проект договору від іншої сторони, ухиляється від укладення основного договору, друга сторона має право вимагати укладення такого договору в судовому порядку. Зобов`язання укласти основний договір, передбачене попереднім договором, припиняється, якщо до закінчення строку, в який сторони мають укласти основний договір, одна із сторін не надішле проект такого договору другій стороні. Відносини щодо укладення попередніх договорів регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Позивачем були виконані, а відповідачем були прийняті роботи з Гідрохімічної очистки системи опалення будинку за адресою Київська обл., смт. Гостомель, вул. Проскурівська, 4 на суму 125324,40 грн, що підтверджується актом приймання виконаних робіт за квітень 2019 року від 24.04.2019 на суму 125324,40 грн та довідкою про вартість виконаних робіт та витрати за квітень 2019 року від 24.04.2019 на суму 125324,40 грн, завірені копії яких залучені до матеріалів справи.

Зазначений акт приймання виконаних робіт та довідка про вартість виконаних робіт та витрати підписані в двохсторонньому порядку представниками сторін без будь яких застережень і зауважень та скріплені печатками підприємств.

Відповідач виконані позивачем роботи не оплатив, у зв`язку з чим позивач надіслав відповідачу вимоги №299 від 28.10.2019 та №13 від 21.01.2020 про сплату заборгованості за виконані роботи в розмірі 125324,20 грн, в підтвердження надіслання на адресу відповідача яких надано опис вкладення від 31.10.2019, фіскальний чек «Укрпошта» від 31.10.2019, накладну «Укрпошта» №0303512511328 від 31.10.2019, опис вкладення від 21.01.2020, накладну «Укрпошта» №0303512530373 від 21.01.2020, завірені копії яких залучено до матеріалів справи.

Однак, вказані вимоги про сплату заборгованості залишені відповідачем без відповіді та задоволення, доказів протилежного суду не надано.

За твердженнями позивача, необхідність у укладенні між сторонами основного договору відпала у зв`язку з виконанням позивачем у квітні 2019 передбачених попереднім договором зобов`язань, що мали бути предметом основного договору.

Однак, відповідач не здійснив оплату виконаних позивачем робіт з Гідрохімічної очистки системи опалення будинку за адресою Київська обл., смт. Гостомель, вул. Проскурівська, 4 на суму 125324,40 грн, що стало підставою для звернення позивача з даним позовом про стягнення з відповідача 125324,40 грн заборгованості.

Відповідач проти вказаних вимог позивача заперечує, з тих підстав, що протягом строку дії попереднього договору, укладеного між сторонами, основний договір сторонами не було укладено, відповідно попередній договір втратив свою чинність 16.07.2019, а тому з зазначеної дати сторони не є пов`язаними жодними зобов`язаннями, а відтак і зобов`язання та правові підстави щодо оплати нібито виконаних робіт позивачем у відповідача відсутні.

Цивільним законодавством регулюються особисті немайнові та майнові відносини (цивільні відносини), засновані на юридичній рівності, вільному волевиявленні, майновій самостійності їх учасників (ч.1 ст.1 Цивільного кодексу України).

Згідно з ст.11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є: договори та інші правочини.

Статтею 202 Цивільного кодексу України встановлено, що правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Правочини можуть бути односторонніми та дво- чи багатосторонніми (договори). Дво- чи багатостороннім правочином є погоджена дія двох або більше сторін.

Положення ст.205 Цивільного кодексу України визначають, що правочин може вчинятися усно або в письмовій (електронній) формі. Сторони мають право обирати форму правочину, якщо інше не встановлено законом. Правочин, для якого законом не встановлена обов`язкова письмова форма, вважається вчиненим, якщо поведінка сторін засвідчує їхню волю до настання відповідних правових наслідків. У випадках, встановлених договором або законом, воля сторони до вчинення правочину може виражатися її мовчанням.

Згідно з положення ч.1,2 ст.207 Цивільного кодексу України правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах (у тому числі електронних), у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони. Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо воля сторін виражена за допомогою телетайпного, електронного або іншого технічного засобу зв`язку. Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами).

Недодержання сторонами письмової форми правочину, яка встановлена законом, не має наслідком його недійсність, крім випадків, встановлених законом. Заперечення однією із сторін факту вчинення правочину або оспорювання окремих його частин може доводитися письмовими доказами, засобами аудіо-, відеозапису та іншими доказами. Рішення суду не може грунтуватися на свідченнях свідків (ч.1 ст.218 Цивільного кодексу України).

Згідно з ч.1 ст.181 Господарського кодексу України господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами. Допускається укладення господарських договорів у спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду договорів.

Відповідно до ст.638 Цивільного кодексу України договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди. Договір укладається шляхом пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і прийняття пропозиції (акцепту) другою стороною.

Договір може бути укладений у будь-якій формі, якщо вимоги щодо форми договору не встановлені законом (ч. 1 ст.639 Цивільного кодексу України).

Відповідно до ст.629 Цивільного кодексу України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Згідно з ч.1 ст.626 Цивільного кодексу України договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Відповідно до ст.6 та 627 Цивільного кодексу України сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Частина 1 ст.628 Цивільного кодексу України передбачає, що зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Підписавши акт приймання виконаних робіт за квітень 2019 року від 24.04.2019 на суму 125324,40 грн та довідку про вартість виконаних робіт та витрати за квітень 2019 від 24.04.2019 на суму 125324,40 грн, сторони засвідчили виконання позивачем зобов`язань з виконання робіт та їх прийняття відповідачем.

Підписання сторонами зазначеного акту приймання виконаних робіт свідчить про укладення договору підряду у спрощений спосіб, і цей договір є підставою для виникнення у його сторін майново-господарських зобов`язань. Відповідач доказів на спростування факту укладення такого договору під час розгляду справи суду не надав.

Відповідно до ч.1 ст.837 Цивільного кодексу України за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов`язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов`язується прийняти та оплатити виконану роботу.

Згідно з ч.1 ст.854 Цивільного кодексу України якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов`язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково.

Відповідно до ч.1 ст.509 Цивільного кодексу України зобов`язання є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника його обов`язку.

Відповідно до ч. 1 ст.193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Згідно з приписами статей 525, 526 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Статтею 530 Цивільного кодексу України передбачено, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події. Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Відповідно до ст.610 Цивільного кодексу України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

За правилами ч.1 ст.612 Цивільного кодексу України встановлено, що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Одностороння відмова від зобов`язання не звільняє винну сторону від відповідальності за порушення зобов`язання (ст.615 Цивільного кодексу України).

Відповідач станом на час розгляду справи не надав доказів погашення заборгованості за виконані позивачем роботи в розмірі 125324,40 грн.

Доводи відповідача про відсутність між сторонами жодних зобов`язань, в тому числі в частині оплати виконаних позивачем робіт, з підстав того, що основний договір не було укладено протягом строку дії попереднього договору, укладеного між сторонами, відхиляється судом з огляду на те, що судом встановлено, що між сторонами у справі укладено договір підряду у спрощений спосіб шляхом підписання сторонами акту приймання виконаних робіт, який є підставою для виникнення у його сторін майново-господарських зобов`язань.

Крім того, неукладення основного договору, не є підставою для звільнення відповідача від виконання взятих на себе зобов`язань в частині здійснення розрахунку за виконані роботи, факт виконання яких засвідчено актом приймання виконаних робіт за квітень 2019 від 24.04.2019 та довідкою про вартість виконаних робіт та витрати за квітень 2019 від 24.04.2019, що підписані в двосторонньому порядку представниками сторін без будь яких застережень і зауважень. Також, неукладення основного договору, не спростовує засвідченого актом приймання виконаних робіт за квітень 2019 року від 24.04.2019 факту виконання позивачем робіт, за які відповідач повинен здійснити оплату.

Факт виконання позивачем робіт з Гідрохімічної очистки системи опалення будинку за адресою Київська обл., смт. Гостомель, вул. Проскурівська, 4, засвідчений актом приймання виконаних робіт за квітень 2019 від 24.04.2019 та довідкою про вартість виконаних робіт та витрати за квітень 2019 від 24.04.2019, відповідач в поданому до суду відзиві на позовну заяву не заперечує та не спростовує належними та допустимими доказами.

За вказаних обставин, суд вважає вимоги позивача про стягнення основного боргу в розмірі 125324,40 грн підтверджені належними доказами, правомірними, обґрунтованими, відповідачем не спростованими, а тому, такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Згідно з ст.13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

Відповідно до ст.73 Господарського процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень (ст.74 Господарського процесуального кодексу України).

Належними у розумінні ч.1 ст. 76 Господарського процесуального кодексу України є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування.

Згідно з ч.2 ст.76 Господарського процесуального кодексу України предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

За приписами ч. 1 ст.77 Господарського процесуального кодексу України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Наявність обставини, на яку сторона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, вважається доведеною, якщо докази, надані на підтвердження такої обставини, є більш вірогідними, ніж докази, надані на її спростування (ч.1 ст.79 Господарського процесуального кодексу України).

Обов`язок із доказування слід розуміти як закріплену в процесуальному та матеріальному законодавстві міру належної поведінки особи, що бере участь у судовому процесі, із збирання та надання доказів для підтвердження свого суб`єктивного права, що має за мету усунення невизначеності, яка виникає в правовідносинах у разі неможливості достовірно з`ясувати обставини, які мають значення для справи.

За таких обставин, суд вважає, що вимоги позивача про стягнення з відповідача 125324,40 грн основного боргу підлягають задоволенню, як правомірні, обґрунтовані, документально підтверджені, відповідачем належним чином не спростовані.

Витрати по сплаті судового збору, відповідно до ст.129 Господарського процесуального кодексу України, покладаються на відповідача.

Інших судових витрат, для їх покладення на відповідача, позивач не заявив.

Керуючись ст. 2, 7, 8, 11, 14, 18, 20, 73-80, 123, 129, 233, 236-238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов Товариства з обмеженою відповідальністю «ІК Енегрозберігаючі технології 2010» до Комунального підприємства «Управління Житлово-комунального господарства «Гостомель» Гостомельської селищної ради про стягнення 125324,40 грн задовольнити повністю.

2. Стягнути з Комунального підприємства «Управління Житлово-комунального господарства «Гостомель» Гостомельської селищної ради на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ІК Енегрозберігаючі технології 2010» 125324 (сто двадцять п`ять тисяч триста двадцять чотири) грн 40 коп основного боргу та 2102 (дві тисячі сто дві) грн 00 коп витрат по сплаті судового збору.

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «ІК Енегрозберігаючі технології 2010» (01133, м. Київ, провулок Лабораторний, 1, кімната 242, ідентифікаційний код 39640167).

Відповідач - Комунальне підприємство «Управління Житлово-комунального господарства «Гостомель» Гостомельської селищної ради (08290, Київська обл., м. Ірпінь, смт Гостомель, вул. Свято-Покровська, 125, ідентифікаційний код 35413136).

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Північного апеляційного господарського суду через Господарський суд Київської області протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено 23.12.2020.

Суддя О.О. Третьякова

Дата ухвалення рішення10.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93782267
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/2899/20

Рішення від 10.12.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Третьякова О.О.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Третьякова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні