Ухвала
від 23.12.2020 по справі 200/2753/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

23 грудня 2020 р. Справа №200/2753/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кошкош О.О., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Костянтинівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 3 Костянтинівської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (ідентифікаційний код 38652962, 87547, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Метрополитська, 175) звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Костянтинівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 3 Костянтинівської міської ради Донецької області (ідентифікаційний код 25688322, 85113, Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Ціолковського, 13). Позивач просив застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Костянтинівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 3 Костянтинівської міської ради Донецької області, розташованого за адресою: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Ціолковського, 13 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту. Позов вмотивовано тим, що під час позапланової перевірки приміщень та території комунальної організації відповідача виявлені порушення вимог Правил пожежної безпеки України, які створюють безпосередню загрозу виникнення пожежі, несуть загрозу життю та здоров`ю людей, перешкоджають вільній експлуатації людей у разі настання надзвичайної ситуації, ускладнюють гасіння пожежі.

16 березня 2020 року ухвалою суду відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 30 березня 2020 року.

22 грудня 2020 року до суду надійшла заява позивача про відмову від позовної заяви у зв`язку із добровільним усуненням відповідачем порушень.

У судове засідання призначене на 23 грудня 2020 року представники сторін не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Позивач надав клопотання про проведення судового засідання без його участі.

Вирішуючи заяву про відмову від позовної заяви (від 22.12.2020 б/н) суд зазначає наступне.

Згідно ч. 1, 2 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Частиною 5 цієї ж статті передбачено, що суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Судом встановлено, що відмова позивача від позовних вимог пов`язана з усуненням виявлених порушень відповідачем, що не суперечить закону, не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, а тому приймається судом.

Приписами пункту 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

З огляду на викладене та прийняття судом відмови Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області від позовних вимог, провадження в справі слід закрити.

Крім того, позивач просив повернути з Державного бюджету 50% суми судового збору сплаченого при поданні позову згідно платіжного доручення № 317 від 26 лютого 2020 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 142 КАС України, встановлено, що у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті, суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, а саме 1051,00грн.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 189, 238, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області від адміністративного позову.

Провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Костянтинівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 3 Костянтинівської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування закрити.

Роз`яснити позивачу, що повторне звернення з тією самою позовною вимогою не допускається.

Повернути Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області з Державного бюджету України п`ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, у розмірі 1051 (тисяча п`ятдесят одна) грн. 00 коп.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Перехідних положень КАС України ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості

Суддя О.О. Кошкош

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93784498
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/2753/20-а

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 21.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 21.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні