Ухвала
від 23.12.2020 по справі 380/1323/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/1323/20

У Х В А Л А

з питань закриття провадження у справі

23 грудня 2020 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Грень Н.М.,

за участю:

секретаря судового засідання Редкевич О.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Львові в порядку спрощеного позовного провадженні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Комунального закладу Львівської обласної ради Самбірський фаховий педагогічний коледж імені Івана Филипчака про зупинення роботи приміщення актового залу та цокольних приміщень, -

в с т а н о в и в:

12.02.2020 до Львівського окружного адміністративного суду надійшов позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області код ЄДРПОУ 38627339, місцезнаходження: 79008, м. Львів, вул. Підвальна, 6 до Комунального закладу Львівської обласної ради Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака код ЄДРПОУ: 02137003, місцезнаходження: 81400, Львівська обл., м. Самбір, вул. Филипчака, буд. 14, в якому позивач просить суд:

- зупинити роботу приміщення актового залу та цокольних приміщень Комунального закладу Львівської обласної ради "Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака" за адресою: 81400, Львівська область, Самбірський район,-місто Самбір, вулиця Филипчака, будинок 14, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, шляхом опечатування (опломбування) та відімкнення від джерел живлення. Ухвалою від 17.02.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення (виклику) сторін.

Ухвалою від 14.04.2020 призначено справу до розгляду судовому засіданні з викликом сторін.

У судовому засіданні допущено заміну сторони у зв`язку із зміною назви з Комунального закладу Львівської обласної ради Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака на Комунальньний заклад Львівської обласної ради Самбірський фаховий педагогічний коледж імені Івана Филипчака

22.12.2020 позивач подав до суду заяву про закриття провадження у справі у зв`язку з відмовою від позову, а також просить повернути позивачу 50% судового збору.

В обгрунтування заяви зазначив, що Комунальний заклад Львівської обласної ради Самбірський фаховий педагогічний коледж імені Івана Филипчака звернулося до ГУ ДСНС України у Львівській області із заявою про проведення позапланової перевірки, у зв`язку із усуненням усіх порушень у приміщенні актового залу та цокольних приміщеннях Комунального закладу Львівської обласної ради Самбірський фаховий педагогічний коледж імені Івана Филипчака місцезнаходження: 81400, Львівська обл., м. Самбір, вул. Филипчака, буд. 14.

ГУ ДСНС провело перевірку за заявою відповідача про що 18.12.2020 складено Акт №260 за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Вказаним актом встановлено, що станом на 18.12.2020, у приміщеннях актового залу та цокольних приміщеннях Комунального закладу Львівської обласної ради Самбірський фаховий педагогічний коледж імені Івана Филипчака місцезнаходження: 81400, Львівська обл., м. Самбір, вул. Филипчака, буд. 14, порушень, що слугували підставою для звернення до суду не виявлено.

Таким чином, позивач просить закрити провадження у справі, у зв`язку із відмовою від позову та повернути позивачеві п`ятдесят відсотків сплаченого судового збору в порядку ч.1 ст. 142 КАС України.

Сторони у судове засідання не прибули.

Суд, розглянувши заяву про відмову від позову, вважає за необхідне провадження по справі закрити, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

З огляду на викладене, у зв`язку з відмовою позивача від позову, оскільки така відмова не порушує прав та інтересів сторін чи будь-яких інших осіб, суд вважає за необхідне провадження у справі закрити.

Вирішуючи питання щодо розподілу судових витрат, суд зазначає наступне.

За змістом ч. 1 ст. 142 КАС України у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

При зверненні до суду позивачем сплачено судовий збір у розмірі 2102 грн. згідно платіжного доручення № 49 від 10.02.2020.

Враховуючи, наведене, суд вважає за необхідне повернути Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області 50 відсотків суми сплаченого судового збору при подачі позову, а саме 1051 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. 142, п. 2 ч. 1 ст. 238, ст.ст. 248, 256, 293, 295 КАС України, суд, -

постановив :

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про відмову від позову - задовольнити.

Закрити провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Комунального закладу Львівської обласної ради Самбірський фаховий педагогічний коледж імені Івана Филипчака про зупинення роботи приміщення актового залу та цокольних приміщень.

Повернути з Державного бюджету України на користь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області код ЄДРПОУ 38627339, місцезнаходження: 79008, м. Львів, вул. Підвальна, 6 п`ятдесят відсотків від суми сплаченого судового збору при поданні позову, згідно платіжного доручення № 49 від 10.02.2020 в розмірі 1051 (одна тисяча п`ятдесят одна) грн 00 коп.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повної ухвали суду.

Суддя Грень Н.М.

Дата ухвалення рішення23.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93785783
СудочинствоАдміністративне
Сутьзупинення роботи приміщення актового залу та цокольних приміщень

Судовий реєстр по справі —380/1323/20

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 14.04.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні