Ухвала
від 24.12.2020 по справі 280/8422/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 грудня 2020 року Чернігів Справа № 280/8422/20

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Житняк Л.О., перевіривши матеріали позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (вул.Центральна, 6, с.Таврія, Веселівський район, Запорізька область, 72242), Національної академії аграрних наук України (вул.Михайла Ємельяновича-Павленка, 9, м.Київ, 01010), Конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (вул.Михайла Ємельяновича-Павленка, 9, м.Київ, 01010) про визнання протиправними та скасування рішень, визнання протиправними дій,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Запорізького окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (далі відповідач 1), Національної академії аграрних наук України (далі відповідач 2), Конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (далі відповідач 3), в якій позивач просить суд:

визнати протиправним та скасувати наказ Національної академії аграрних наук України Про проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН ;

визнати протиправними дії Конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України стосовно визначення переможцем конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (Ідентифікаційний код 00853323, адреса : 72242, с. Таврія, Веселівського району, Запорізької області, вул. Центральна, 6) ОСОБА_2 ;

визнати протиправними та скасувати результати конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України стосовно визначення переможцем конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (Ідентифікаційний код 00853323, адреса : 72242, с. Таврія, Веселівського району, Запорізької області, вул. Центральна, 6) ОСОБА_2 ;

визнати незаконним та скасувати наказ Національної академії аграрних наук України (ідентифікаційний код 00024360, юридична адреса : 01010, г. Киев, ул. Михаила Емельяновича-Павленко, 9) про призначення на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України ОСОБА_2 .

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 25.11.2020 зазначена справа передана на розгляд Чернігівському окружному адміністративному суду у зв`язку з територіальною підсудністю.

Згідно ч.2 ст.30 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому ст.29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Так, позовна заява подана в установлений законом строк особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, її подано з дотриманням правил підсудності і вона відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160, 161, 172 КАСУ. Дана позовна заява, у відповідності до вимог КАСУ підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На адресу суду, до відкриття провадження у справі надійло клопотання ОСОБА_2 , в якому він просить залучити його до участі у справі у якості третьої особи.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАСУ треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Обгрунтовуючи своє клопотання, відповідач вказує, що предметом спору, зокрема, є наказ про призначення ОСОБА_2 на посаду директора.

Наведене обумовлює висновок про те, що судове рішення у цій справі може вплинути на права або обов`язки ОСОБА_2 , а отже, необхідно залучити його як третю особу, яка не заявляє самостійник вимог на предмет спору на стороні Національної академії аграрних наук України.

Керуючись ст. ст. 160-162, 171, 173, 175, 243, 248, Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву та відкрити провадження у справі.

2. Залучити ОСОБА_2 як третю особу, яка не заявляє самостійник вимог на предмет спору на стороні Національної академії аграрних наук України.

3. Призначити справу до розгляду в порядку загального позовного провадження та призначити підготовче засідання 26 січня 2021 року о 10:00 год, під головуванням судді Житняк Л.О., в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Київська, 23, м. Чернігів, каб.№4.

4. Відповідно до ст.ст. 162-164,175,182 КАС України встановити відповідачам для подання відзиву на позов, а третій особі для подання пояснень, які мають бути складені та подані за правилами, встановленими ст.162 КАСУ, або заяви про визнання позову - 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

5. Роз`яснити відповідачам, що згідно зі ст.79 КАСУ вони повинні подати суду докази разом із поданням відзиву на позов, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо доказ не може бути поданий у встановлений строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Відзив або заява про визнання позову мають бути подані відповідачем та третьою особою до суду за адресою: вул. Київська 23, м. Чернігів, 14000.

Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

6. Роз`яснити позивачу, що він може подати відповідь на відзив у 5-денний строк з дня отримання відзиву на позов.

7. Встановити відповідачам, у разі подання позивачем відповіді на відзив - 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для надання своїх заперечень.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

9. Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та відповідно до п.5 ч.1 ст.294 КАСУ, може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

Суддя Л.О. Житняк

Дата ухвалення рішення24.12.2020
Оприлюднено28.12.2020

Судовий реєстр по справі —280/8422/20

Ухвала від 20.12.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 26.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні