Ухвала
від 22.12.2020 по справі 826/20494/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

22 грудня 2020 року м. Київ № 826/20494/15

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Мазур А.С. розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі:

за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідер-Транзит Оіл"

про стягнення заборгованості в розмірі 511,68 грн. ,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідер-Транзит Оіл" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 511,68 грн.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.12.2015 року позов задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідер-Транзит Оіл" (код ЄДРПОУ 33943498) на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві (03113, м.Київ, пров. Артилерійський, 7-9, код ЄДРПОУ 25884905) заборгованість у розмірі 511,68 грн. (п`ятсот одинадцять гривень 68 коп.).

26.04.2016 року на виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва у справі видано виконавчий лист.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 19.10.2020 замінено стягувача у виконавчому листі, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва від 26.04.2016 року по справі № 826/20494/15, а саме: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві (код ЄДРПОУ 25884905) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві (03062, м. Київ, пр-т Перемоги, 92/2, код ЄДРПОУ 41312290).

Через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (канцелярія) від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві надійшла заява про поновлення строків пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Вказана заява обґрунтована тим, що у зв`язку з проведеною реорганізацією первинного стягувача було пропущено строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Відповідно до вимог ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд перейшов до розгляду заяви в порядку письмового провадження.

Відповідно до статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Отже, єдиною та необхідною правовою підставою для поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання є наявність в особи поважних причин його пропуску. При цьому, поважність причин є оціночною категорією та повинна визначатися, виходячи з наявності реальних обставин, які фактично унеможливили вчинення особою відповідної процесуальної дії вчасно, тобто в межах строків, установлених законодавством.

Статтею12 Закону України "Про виконавче провадження" встановлено, що виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття.

Стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

В обгрунтування наявності підстав для поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві зазначає про те, що сума заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідер-Транзит Оіл" перед Фондом соціального страхування України у розмірі 511,02 грн. не погашена.

Суд зазначає, що виконавчий лист у справі виданий 26.04.2016 року, проте із заявою про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання стягувач звернувся 01.12.2020.

Системний аналіз викладених обставин надає підстави стверджувати про несвоєчасність вчинення органом Фонду соціального страхування України дій з метою примусового виконання рішення суду.

У розумінні норм Кодексу адміністративного судочинства України, поважними причинами пропуску строку на пред`явлення виконавчого листа до виконання вважаються об`єктивно непереборні обставини, які не залежали від волевиявлення особи, що звернулась із заявою про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та слугували дійсно істотними перешкодами чи труднощами в дотримання нею строків пред`явлення виконавчого листа до виконання.

З огляду на обставини, що зумовили пропуск строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд не вбачає об`єктивних та поважних причин пропуску зазначеного строку та приходить до висновку, що відсутні підстав для поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Керуючись положеннями ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва , -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання - відмовити.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції, відповідно до вимог ст.ст.293-297 КАС України.

Суддя А.С. Мазур

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93788239
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості в розмірі 511,68 грн

Судовий реєстр по справі —826/20494/15

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 07.12.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні