Ухвала
від 18.12.2020 по справі 214/8232/20
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/8232/20

1-кс/214/853/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2020 року Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 12020040750001500 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 197-1 ч. 3 КК України слідчим СВ Саксаганського ВП КВП ГУ НП в Дніпропетровській області лейтенантом поліції ОСОБА_3 , і погоджене прокурором ОСОБА_4 , клопотання про надання тимчасового доступу до документів та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з даним клопотанням, в якому просить: надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР, Код ЕДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до документів, що стали підставою для присвоєння (зміни) адреси нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 та документів, що стали підставою для взяття об`єктів на баланс обліку ІНФОРМАЦІЯ_2 , документів що стали підставою передачі об`єктів, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 на баланс КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР та реалізації останніх на користь ОСОБА_5 , з можливістю вилучення останніх.

В обґрунтування клопотання зазначено, що 18.11.2020 до Саксаганського ВП КВП ГУНП надійшло повідомлення з лінії 102 про те, що за адресою: АДРЕСА_4 , невстановлена особа здійснила самовільне зайняття земельної ділянки, шляхом розміщення споруд для підприємницької діяльності.

В ході огляду місця події встановлено, що до нежитлової будівлі прибудовано нежитлові приміщення для зайняття підприємницької діяльності. Встановлено, що всередині одного із приміщень ведуться роботи щодо реконструкції останнього.

У порядку ст. 93 КПК України витребувано інформацію про право користування вище зазначеними добудованими нежитловими приміщеннями та встановлено, що ФОП « ОСОБА_5 » ІНП НОМЕР_2 надає в оренду нежитлове приміщення площею 104, 0 кв.м., розташованого за адресою: АДРЕСА_5 , ФОП « ОСОБА_6 » ІПН НОМЕР_3 згідно договору оренди від 25.04.2019 р.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, встановлено, що нежитлове приміщення, розташоване за адресою: АДРЕСА_6 є комунальною власністю згідно свідоцтва права власності від 21.10.2005 та перебуває на балансі Управління комунальної власності міста.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, встановлено, що земельна ділянка за кадастровим номером:1211000000:06:054:0090 має цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, на якій знаходиться « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташований за адресою: АДРЕСА_7 .

Згідно наказу ІНФОРМАЦІЯ_4 від 09.09.2019 №54-А внесено зміни в адресу об`єкта нерухомого майна (нежитлове приміщення за адресою: АДРЕСА_8 , загальною площею 36,90 кв.м.) на АДРЕСА_9 , а також змінити адресу об`єкта нерухомого майна (нежитлове приміщення за адресою: АДРЕСА_4 , загальною площею 80,80 кв.м) на АДРЕСА_10 .

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, встановлено, що реєстратором КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_7 зареєстровано нежитлове приміщення, вбудоване в окремо розташовану одноповерхову нежитлову будівлю. 07.08.2020 приватним нотаріусом ОСОБА_8 зареєстровано право власності на нежитлову будівлю, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 (площею 36.9 кв.м.) та 4 (площею 80,80 кв.м.) за ОСОБА_5 на підставі договору купівлі-продажу.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, встановлено, що нежитлова будівля, розташована за адресою: АДРЕСА_5 , має площу 179,2 кв.м. Так, 09.07.2018 приватним нотаріусом ОСОБА_9 зареєстровано право на об`єкт нерухомого майна ( рішення №41967552) з площею 167,8 кв.м. 12.10.2020 ОСОБА_10 внесено зміни до права власності та додано технічний паспорт серія та номер: б/н, виданий 25.09.2020 КП ДОР « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та відомості про технічний стан нерухомого майна, серія та номер: б/н, виданий 25.09.2020, видавник: КП ДОР « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, встановлено, що 09.07.2018 державним виконавцем ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_11 припинено іпотеку щодо вбудованого в одноповерхову окремо розташовану нежитлову будівлю А-1, площею 167,8 кв.м. згідно акту про реалізацію предмета іпотеки, серія та номер:55281069, виданий 06.07.2018 ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, встановлено, що 09.09.2018 приватним нотаріусом ОСОБА_9 зареєстровано право власності за вище вказаним об`єктом за ОСОБА_5 на підставі рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень ( №41967552 від 09.07.2018).

Згідно до даних розміщених на Публічній кадастровій карті України земельна ділянка під розміщення приміщень розташованих за адресою: АДРЕСА_11 не виділялось. Інформація щодо кадастрового номеру земельної ділянки відсутній.

На підставі вище викладеного, орган досудового розслідування дійшов до висновку, що невстановлена особа здійснила самовільне зайняття земельної ділянки шляхом реєстрації права власності на вище вказані об`єкти без отримання та виділення земельної ділянки у користування під розміщення приміщень.

З метою встановлення законності розміщення вище зазначених нежитлових будівель та обставин, що підлягають встановленню під час досудового розслідування у органу слідства виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, що перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР, Код ЕГРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до документів, що стали підставою для присвоєння (зміни) адрес нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 та документів, що стали підставою для взяття вище викладених об`єктів на баланс обліку ІНФОРМАЦІЯ_2 , документів що стали підставою передачі об`єктів, розташованих за адресою АДРЕСА_2 на баланс КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР та реалізації останніх на користь ОСОБА_5 , з можливістю вилучення оригіналів останніх.

Дані документи мають суттєве значення у кримінальному провадженні з можливістю використання здобутих відомостей в якості окремого доказу так і доказу в сукупності з іншими відомостями, а також надати можливість для досягнення цілей кримінального провадження, зокрема, шляхом проведення відповідних експертиз та процесуальних дій.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання повністю.

Згідност. 163 ч.5 КПК України, слідчий суддя,суд,постановляє ухвалупро наданнятимчасового доступудо речейі документів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

У судовому засіданні встановлено, що слідчий у своєму клопотанні довів, що документи, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР, Код ЕДРПОУ НОМЕР_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документи, що стали підставою для присвоєння (зміни) адресу нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 та документів, що стали підставою для взяття об`єктів на баланс обліку ІНФОРМАЦІЯ_2 , документів, що стали підставою передачі об`єктів, розташованих за адресою АДРЕСА_3 на баланс КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР та реалізації останніх на користь ОСОБА_5 , відповідають вимогам ч. 5 ст. 163 КПК України.

Зазначені дані мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, суд вважає, що маються підстави для надання тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР, Код ЕДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_12 , а саме: до документів, що стали підставою для присвоєння (зміни) адресу нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 та документів, що стали підставою для взяття об`єктів на баланс обліку ІНФОРМАЦІЯ_2 , документів що стали підставою передачі об`єктів, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 на баланс КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР та реалізації останніх на користь ОСОБА_5 , з можливістю вилучення останніх.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 163165, 167, 309, 369372 та 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання повністю та дозволити слідчому ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР, Код ЕДРПОУ НОМЕР_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_12 , а саме: до документів, що стали підставою для присвоєння (зміни) адресу нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_2 та документів, що стали підставою для взяття об`єктів на баланс обліку ІНФОРМАЦІЯ_2 , документів, що стали підставою передачі об`єктів, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 на баланс КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР та реалізації останніх на користь ОСОБА_5 , з можливістю вилучення останніх.

Встановити строк дії ухвали - два місяці з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу93807063
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —214/8232/20

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні