Ухвала
від 22.12.2020 по справі 752/17323/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 грудня 2020 року місто Київ.

Справа 752/17323/19

Апеляційне провадження № 22-ц/824/16484/2020

Київський апеляційний суд в складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Желепи О.В., вирішуючи клопотання Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс про поновлення строку на апеляційне оскарження та питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс на рішення Голосіївського районного суду міста Києва від 15 жовтня 2020 року (у складі судді Хоменко В.С. , інформація щодо дати складення повного тексту відсутня)

у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс , ОСОБА_2 про спростування недостовірної інформації,-

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Голосіївського районного суду міста Києва від 15 жовтня 2020 року позов ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс , ОСОБА_2 про спростування недостовірної інформації -задоволено.

Визнанонедостовірною інформацію розповсюджену (поширену) на інтернет сторінці ІНФОРМАЦІЯ_1 під назвою ІНФОРМАЦІЯ_2 інтернет видання - сайт ІНФОРМАЦІЯ_3 яке належить ПрАТ ТРК Люкс та розміщену на сторінці ОСОБА_2 у соціальній мережі Facebоок за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_4 відносно безпідставних звинувачень ОСОБА_1 , в тому числі:

-в отриманні хабара у вигляді використанні ним під час здійснення служби на посаді керівника УСБУ в Сумській області вертольоту Веll-407 з бортовим номером UR-PTW, який належить співвласнику мережі супермаркетів АТБ ОСОБА_3 для перельоту з міста Дніпро до м. Суми;

-у фабрикуванні ним під час здійснення служби на посаді керівника УСБУ в Сумській області кримінальних справ, проведення незаконних арештів та обшуків та покровительстві крадіжок нафтопродуктів;

-про ініціювання звернення депутатів Сумської обласної ради до Президента України щодо недовіри ОСОБА_1 під час здійснення служби на посаді керівника УСБУ в Сумській області ;

Зобов`язано власника інтернет ресурсу (сайту) http://24tv.ua Приватне акціонерне товариство Телерадіокомпанію Люкс (код ЄДРПОУ 20765851, зареєстроване за адресою 79008, Львівська область, м. Львів, пл. Галицька, буд.15), спростувати недостовірну інформацію, розповсюджену відносно ОСОБА_1 шляхом розміщення інформаційної статті та повідомлення на усіх інформаційних ресурсах ПрАТ ТРК Люкс статі (повідомлення) наступного змісту:

Шановні читачі та користувачі інформаційного ресурсу 24 канал ,

ІНФОРМАЦІЯ_5 на інтернет ресурсі (сайт) ІНФОРМАЦІЯ_3 ,який належить Приватному акціонерному товариству Телерадіокомпанія Люкс , було розповсюджено

інформаційний матеріал під назвою ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Інформація, яка була розповсюджена цим матеріалом є недостовірною, немає жодного об`єктивного підтвердження та не відповідає дійсності Під час підготовки та розповсюдження (поширення) вказаної інформації на нашому сайті автор її не перевірив та не мав жодного підтвердження щодо її достовірності.

Така безвідповідальна дія з боку автора вказаного матеріалу та нашого колективу порушила особисті немайнові права ОСОБА_1 , а саме право на особисту недоторканність, право на повагу до гідності та честі і зашкодила його репутації, оскільки поширена інформація формує фальшиву думку про те, що ОСОБА_1 тісно пов`язаний з протиправною діяльністю, більш того, особисто вчиняв кримінально карані діяння, за скоєння яких передбачена кримінальна відповідальність.

Натомість доказів вчинення ОСОБА_1 таких дій немає. Крім того, на даний час немає .жодного кримінального або адміністративного провадження за якими ОСОБА_1 інкримінують вчинення протиправних дій та/або за якими його було визнано винним чи за якими він підозрюється у вчиненні незаконних дій.

Приносимо вибачення у пана ОСОБА_1 та членів його родини за нанесену шкоду внаслідок порушення його особистих немайнових прав.

З повагою,

Колектив та керівництво ПрАТ ТРК Люкс .

Зобов`язаноОСОБА_2 автора матеріалів, розміщених на інтернет сторінці у соціальній мережі Facebоок за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_4 ,спростувати недостовірну інформацію розповсюджену відносно ОСОБА_1 шляхом її видалення з вказаної інтернет сторінки та розміщення нового інформаційного повідомлення наступного змісту:

Шановні користувачі інтернету,

ІНФОРМАЦІЯ_6 на своїй сторінці в соціальній мережі Facebоок мною у всесвітній мережі інтернет було розповсюджено недостовірну інформацію про звинувачення ОСОБА_1 в отриманні хабаря під час здійснення ним служби на посаді керівника У СБУ в Сумській області від співвласника мережі супермаркетів АТБ ОСОБА_3 . Також у цьому ж матеріалі мною поширено інформацію про звинувачення ОСОБА_1 у фабрикуванні кримінальних справ, проведенні незаконних арештів та обшуків під час здійснення ним служби на посаді керівника УСБУ в Сумській області.

Інформація, яка була розповсюджена мною є недостовірною, немає жодного реального підтвердження та не відповідає дійсності Під час підготовки та розповсюдження (поширення) вказаної інформації я її не перевірив та не мав жодного підтвердження її правдивості.

Така безвідповідальна дія з мого боку порушила особисті немайнові права ОСОБА_1 , а саме право на повагу до гідності та честі і зашкодила його репутації, оскільки поширена інформація формує фальшиву думку, що ОСОБА_1 тісно пов`язаний з протиправною діяльністю, більш того, особисто вчиняв кримінально карані діяння, за скоєння яких передбачена кримінальна відповідальність.

Натомість доказів вчинення ОСОБА_1 таких дій не має. Крім того, на даний час немає жодного кримінального або адміністративного провадження за якими ОСОБА_1 інкримінують вчинення протиправних дій та/або за якими його було визнано винним чи за якими він підозрюється у вчиненні незаконних дій.

Прошу вибачення у пана ОСОБА_1 та членів його родини за нанесену йому шкоду внаслідок порушення його особистих немайнових прав.

З повагою,

ОСОБА_2 .

Стягнутоз Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 1 152,60 грн. (одна тисяча сто п`ятдесят дві гривні 60 копійок).

Стягнутоз ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 1 152,60 грн. (одна тисяча сто п`ятдесят дві гривні 60 копійок).

Не погоджуючись з таким рішенням, ПАТ Телерадіокомпанія Люкс безпосередньо до апеляційного суду подало відповідно до поштової відмітки 16.12.2020 року апеляційну скаргу, в якій просить суд скасувати оскаржуване рішення та ухвалити нове яким відмовити у задоволенні позову у повному обсязі.

Скаржником судовий збір сплачено у розмірі відповідно до ЗУ Про судовий збір .

Крім того скаржник просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення вказує, що повний текст рішення отримано 16.11.2020 року. Тому вважає, що строк пропущено з поважних причин.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повний текст рішення суду не був вручений у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду.

Відповідно до трек-номеру 0312718132608 копію оскаржуваного рішення відповідачу вручено 16.11.2020 року, апеляційну скаргу подано 16.12.2020 року, таким чином скаржник має право на поновлення строку.

Дослідивши клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, та перевіривши матеріали справи, вважаю, що строк на апеляційне оскарження пропущений з поважних причин, а тому його слід поновити.

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає ст. 356 ЦПК України, подана та підписана представником відповідача повноваження якого підтвердженні.

Підстав, передбачених ст. 358 ЦПК України для відмови у відкритті апеляційного провадження не встановлено.

Згідно ч.1 ст. 359 ЦПК України, про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

Частиною 2 ст. 359 ЦПК України, питання про відкриття апеляційного провадження у справі вирішується не пізніше п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або заяви про усунення недоліків, поданої у порядку, передбаченому статтею 357 цього Кодексу.

Враховуючи вище наведені обставини, провадження у справі необхідно відкрити.

Керуючись ст. 352,354-361 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити Приватному акціонерному товариства Телерадіокомпанія Люкс строк на апеляційне оскарження рішення Голосіївського районного суду міста Києва від 15 жовтня 2020 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс на рішення Голосіївського районного суду міста Києва від 15 жовтня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс , ОСОБА_2 про спростування недостовірної інформації.

Копію ухвали про відкриття провадження та копію апеляційної скарги з додатками надіслати учасникам справи і встановити строк для подачі ними відзиву на апеляційну скаргу в 5-ти денний строк з моменту отримання даної ухвали .

Роз`яснити учасникам справи, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи (ч. 4 ст. 360 ЦПК України).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Желепа О.В.

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено28.12.2020

Судовий реєстр по справі —752/17323/19

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Рішення від 15.10.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 23.08.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні