Ухвала
від 24.12.2020 по справі 588/1970/20
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/1970/20

провадження № 2/588/569/20

Номер рядка звіту 81

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження

24 грудня 2020 року м. Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Сумської області Огієнко О. О., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) в інтересах ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_2 ) до ТОВ "УКР КРЕДИТ ФІНАНС" (адреса: вул. Лесі Українки, 26, оф. 407, м. Київ, 01133) про захист прав споживачів та визнання недійсним пункту кредитного договору,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача у грудні 2020 року звернувся до суду з указаним позовом в інтересах ОСОБА_2 , у якому просить суд визнати недійсним пункт 6 Кредитного Договору № 0497-0782 укладеного 27 вересня 2020 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "УКР КРЕДИТ ФІНАНС" та ОСОБА_2 .

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Тростянецькому районному суду Сумської області, підстави для її повернення, відмови у відкритті провадження, залишенні без руху відсутні.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

У порядку спрощеного позовного провадження розглядаються: 1) малозначні справи; 2) справи, що виникають з трудових відносин; 3) справи про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд (частина 1 статті 274 ЦПК України).

Ця справа з урахуванням предмету позову, характеру правовідносин, категорії спору, кількості сторін, обсягу та характеру доказів у справі, а також значення справи для сторін і суспільства відповідно до пункту 2 частини 6 статті 19 ЦПК України відноситься до категорії малозначних справ як така, що є справою незначної складності, і не входить до переліку тих, які відповідно до частини 4 статті 274 ЦПК України, не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

З огляду на викладене, розгляд справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження.

Виходячи з предмету та підстав заявленого позову, на підставі ч.5 ст.279 ЦПК України суд вважає необхідним заслухати усні пояснення учасників справи, для чого здійснити їх виклик.

Керуючись статтями 175, 177, 178, 190, 196, 197 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до ТОВ "УКР КРЕДИТ ФІНАНС" про захист прав споживачів та визнання недійсним пункту кредитного договору.

Справу розглянути за правилами спрощеного провадження, з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні у залі Тростянецького районного суду Сумської області (вул. Миру, 9, м. Тростянець, Сумська область), який відбудеться 20 січня 2021 року о 10 год. 00 хв.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви разом із копіями доданих до неї документів та встановити строк для подачі відзиву на позов протягом 15 днів із дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач повинен також надіслати позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що у разі не надання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати вимогам ч. 3-5 ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відповіді та доданих до неї документів.

Встановити відповідачу десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам його копію та доданих до нього документів.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме за такою веб-адресою сторінки - http://court.gov.ua/fair/sud1818.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О. Огієнко

Дата ухвалення рішення24.12.2020
Оприлюднено28.12.2020

Судовий реєстр по справі —588/1970/20

Постанова від 15.04.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Постанова від 15.04.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Рішення від 15.02.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні