Ухвала
від 28.12.2020 по справі 916/3658/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"28" грудня 2020 р.м. Одеса Справа № 916/3658/20

Господарський суд Одеської області у складі судді Смелянець Г.Є.,

розглянувши матеріали вх.№3787/20

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРТОІМПЕКС" (02095, м. Київ, вул. Срібнокільська, 22, офіс 172, код ЄДРПОУ 39496478)

до відповідача Одеського національного медичного університету ()65082, м. Одеса, провулок Валіховський, буд. 2, код ЄДРПОУ 02010801)

про стягнення 364 228, 00 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ОРТОІМПЕКС" звернулось до Господарського суду Одеської області з позовом про стягнення з Одеського національного медичного університету заборгованості у розмірі 364 228, 00 грн. та судових витрат з оплати судового збору у розмірі 5 463, 42 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем зобов`язань за договором на закупівлю обладнання за державні кошти №б/н від 21.01.2019р. щодо здійснення оплати за надані позивачем послуги.

Відповідно до ч. 1 ст. 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Відповідно до ст.12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного або позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно до ч.2 ст.171 ГПК України позивач має право в позовній заяві заявити клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, якщо такий розгляд допускається цим Кодексом.

У позовній заяві позивачем заявлено клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, з посиланням при цьому на те, що дана справа є справою незначної складності та підлягає визнанню судом малозначною в порядку п. 2 ч. 5 ст. 12 ГПК України, оскільки правовідносини між сторонами регулюються одним договором, обсяг доказів не є значним, предметом спору є вимога майнового характеру про стягнення коштів за договором загальний розмір яких не перевищує встановлений законом максимальний граничний розмір ціни позову для даної категорії справ. Вказана справа не належить до категорії справ, які розглядаються виключно в порядку загального позовного провадження.

За змістом ч.1 та ч. 2 ст.250 ГПК України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. У випадку, передбаченому частиною другою статті 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд, з урахуванням конкретних обставин справи, може:

1)задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або

2)відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Отже, враховуючи клопотання позивача, а також виходячи з того, що вказана справа не входить до переліку справ, які не можуть бути розглянуті у порядку спрощеного позовного провадження визначеного у ч. 4 ст. 247 ГПК України, господарський суд задовольняє клопотання позивача.

З огляду на вищевикладене, Господарський суд приймає позовну заяву до розгляду, відкриває провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 120, 176, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Задовольнити клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ОРТОІМПЕКС" про здійснення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

3.Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи у судове засідання.

4.Судове засідання щодо розгляду справи по суті призначити на "01" лютого 2021 р. о 14:30, із викликом учасників справи у судове засідання.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, в залі суд. засідань №16 (5 поверх), тел.0(482)307-957.

5.Встановити відповідачу строк для подання заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом 3 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

6.Встановити відповідачу строк для подання до суду відзиву на позов протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

7.Встановити позивачу строк для подання до суду відповіді на відзив протягом 7 днів з дня отримання відзиву на позов.

8.Встановити відповідачу строк для подання до суду заперечень на відповідь на відзив протягом 7 днів з дня отримання відповіді на відзив.

9.Повідомити учасників справи про наявність у суду технічної можливості проводити судові засідання в режимі відеоконференції як у приміщенні суду, так і поза межами приміщення суду відповідно до ст.197 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає чинності 28.12.2021р. та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.Є. Смелянець

Дата ухвалення рішення28.12.2020
Оприлюднено30.12.2020

Судовий реєстр по справі —916/3658/20

Рішення від 01.02.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

Ухвала від 28.12.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Смелянець Г.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні