Рішення
від 13.10.2020 по справі 495/5272/20
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

рішення

ІМЕНЕМ УКрАЇНи

Справа № 495/5272/20

Номер провадження 2-о/495/180/2020

13 жовтня 2020 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Боярського О.О.,

при секретарі судового засідання Рачицькій І.А.,

Справа № 495/5272/20

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Білгород-Дністровський в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Карналіївська сільська рада про встановлення факту, що має юридичне значення, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою, в якій просить суд: встановити факт належності документу, а саме те, що державний акт на право приватної власності на земельну ділянку серії ЯА № 278533, виданого Білгород-Дністровською райдержадміністрацією на земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого сільського господарства, що розташована на території Карналіївської сільської ради, ділянка № НОМЕР_1 належить ОСОБА_1 .

Свою заяву обґрунтовує тим, що заявник є власником земельної ділянки площею 2 га для ведення особистого сільського господарства, що розташована на території Карналіївської сільської ради ділянка № НОМЕР_1 кадастровий номер 5120883200:01:001:0073, що підтверджується копією державного акту на право приватної власності на земельну ділянку серії ЯА № 278533, виданого Білгород-Дністровською райдержадміністрацією.

Разом з тим, вказаний державний акт на право власності на земельну ділянку видано на дівоче прізвище заявника, що не дає їй можливості розпоряджатись на свій розсуд належним майном.

Таким чином, у зв`язку з цим виникла необхідність встановити факт належності документу, а саме, те, що державний акт на право приватної власності на земельну ділянку серії ЯА № 278533, виданого Білгород-Дністровською райдержадміністрацією на земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого сільського господарства, що розташована на території Карналіївської сільської ради ділянка № НОМЕР_1 належить ОСОБА_1 .

Встановлення факту належності документа заявнику необхідно задля розпорядження заявником належною їй земельною ділянкою.

Представник заявника ОСОБА_1 - адвокат Гафійчук С.Д., який діє на підставі ордеру, у судове засідання не з`явився, надав до суду заяву з проханням розглянути заяву за його відсутністю та відсутністю заявника. Заяву просить задовольнити.

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явився, надав заяву, відповідно до якої просив розглянути дану заяву без участі представника сільської ради. Просить прийняти рішення відповідно до чинного законодавства.

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України , у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви з огляду на наступне.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідно до Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯА № 278533 заявнику ОСОБА_2 належить земельна ділянка кадастровий номер 5120883200:01:001:0073 розташована на території Карналіївської сільської ради ділянка № НОМЕР_1 площею 2 га для ведення особистого селянського господарства.

Між заявником ОСОБА_3 та ОСОБА_4 був зареєстрований шлюб Карналіївською сільською радою Білгород-Дністровського району Одеської області, актовий запис № 03, після реєстрації шлюбу ОСОБА_5 змінила прізвище на ОСОБА_6 , що підтверджується свідоцтвом про одруження серії НОМЕР_2 .

Оформлення та видача державного акту на дівоче прізвище заявника перешкоджає їй розпорядженню даною земельною ділянкою як власником, у зв`язку з чим заявник була змушена звернутись до суду.

Факт належності правовстановлюючого документу заявнику ОСОБА_1 підтверджується наступними документами:

-державним актом на право власності на земельну ділянку серії ЯА № 278533 площею 2 га, розташованої на території Карналіївської сільської ради, ділянка № НОМЕР_1 , з якого вбачається, що дана земельна ділянка належить заявнику ОСОБА_7 ;

-свідоцтвом про одруження заявника серії НОМЕР_2 , з якого вбачається, що заявник після реєстрації шлюбу змінила прізвище з ОСОБА_5 на ОСОБА_6 .

Підсумовуючи викладене, суд вважає доведеною вимогу заявника щодо належності правовстановлюючого документу, а саме, державного акту на право приватної власності на земельну ділянку серії ЯА № 278533, виданого Білгород-Дністровською районною державною адміністрацією 21.03.2005 року на підставі розпорядження Білгород-Дністровської районної державної адміністрації від 08.12.2003 року № 1686/2003, заявнику ОСОБА_1 .

Згідно з п.6 ч.1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Суд, оцінюючи представлені докази та проаналізувавши обставини справи, вважає за необхідне задовольнити заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Карналіївська сільська рада про встановлення факту, що має юридичне значення.

Керуючись ст.ст. 258 , 260 , 293 , 315 ЦПК України ,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Карналіївська сільська рада про встановлення факту, що має юридичне значення - задовольнити.

Встановити факт належності правовстановлюючого документу, а саме, те, що державний акт на право приватної власності на земельну ділянку серії ЯА № 278533, виданого Білгород-Дністровською районною державною адміністрацією площею 2 га для ведення особистого сільського господарства, розташованої на території Карналіївської сільської ради, ділянка № НОМЕР_1 .

Рішення набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області шляхом подачі в 30денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Суддя: О.О. Боярський

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено29.12.2020
Номер документу93868113
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/5272/20

Рішення від 13.10.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 04.09.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні