Ухвала
від 28.12.2020 по справі 552/5422/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/5422/20

Провадження № 1-кс/552/2204/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.12.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив:

Старший слідчий з ОВС першого ВРКП СУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , звернулась до слідчого судді з клопотанням, про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні «Представництво « ІНФОРМАЦІЯ_1 », адреса якого: АДРЕСА_1 .

Своє клопотання обґрунтовує тим, що у провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32020170000000039 від 29.09.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в період 2017-2020 років, шляхом відображення в документах бухгалтерського обліку та податкової звітності підприємства удаваних господарських операцій із реалізації товарно-матеріальних цінностей на користь ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та інших, ухилились від сплати податку на прибуток на суму понад 7,5 млн. грн., що є особливо великим розміром.

Під час досудового розслідування встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » СП в період з квітня 2017 року по теперішній час здійснюється придбання товарно-матеріальних цінностей у «Представництво « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПРАТ ВТФ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) та інших СГД та відображається в адресу підприємств з ознаками «фіктивності», а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ) та ін. які згідно ЄДРСР є інструментами вчинення злочинів, пов`язаних з оподаткуванням, шахрайством та розкраданням державних коштів.

Окрім цього, досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » СП організовано реалізацію офіційно придбаних товарно-матеріальних цінностей за готівковий розрахунок, без складання відповідних бухгалтерських документів з подальшим відображенням у податковій звітності реалізації в адресу ризикових СГД.

На підставі вище викладеного, з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, повного кола осіб, причетних до його вчинення та реального обсягу збитків, заподіяних злочинними діями винних осіб, в ході досудового розслідування виникла необхідність в тимчасовому доступі до оригіналів документів «Представництво « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по фінансово-господарським взаємовідносинам із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: договорів, угод, контрактів із додатками, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів звірки, товарно-транспортних накладних, регістрів бухгалтерського та податкового обліків, складських квитанцій, журналів складського обліку, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документів щодо якості та походження поставлених ТМЦ (паспортів, сертифікатів якості тощо), заявок, журналів в`їзду-виїзду автотранспорту, довіреностей на отримання ТМЦ, документів кореспонденції, інших первинних, бухгалтерських документів, які в повному обсязі підтверджують вищевказані фінансово-господарські взаємовідносини за період з 01.01.2017 по 28.12.2020 та які перебувають у володінні «Представництво « ІНФОРМАЦІЯ_1 », адреса якого: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України особи, у володінні яких знаходиться інформація до суду не викликались.

Заслухавши слідчу, яка клопотання підтримала та просила задовольнити з викладених у ньому підстав, ознайомившись із матеріалами доданими до клопотання слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32020170000000039 від 29.09.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

З метою повного та всебічного проведення досудового слідства, а також з метою належного проведення експертизи, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні «Представництво « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчим суддеювраховано вимогич.5ст.163КПК Українита тойфакт,що слідчомунеобхідно отриматитимчасовий доступдо документів,що перебуваютьу володінні «Представництво« ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою повного та всебічного проведення досудового слідства та проведення судово-економічної експертизи, крім того вказана інформація має суттєве значення для з`ясування важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема з метою встановлення фактичного обсягу придбаних ТМЦ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » СП у «Представництво « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яким чином це документально оформлялось, обставини проведення розрахунків за придбані ТМЦ, транспортування, адрес завантаження та розвантаження, встановити осіб, які можуть бути причетними для скоєння кримінального правопорушення, отримати зазначену інформацію у інший спосіб неможливо.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи обсяг інформації, яка підлягає вилученню, вважаю за доцільне встановити строк дії даної ухвали 20 днів.

Проведення даної слідчої дії необхідно доручити слідчим, які входять до групи з розслідування даного кримінального провадження, та дані щодо яких внесені до ЄРДР.

Керуючись ст. ст.159, 160, 162, 163 КПК України, -

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні «Представництво « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 ,адреса якого: АДРЕСА_1 ) по фінансово-господарським взаємовідносинам із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: договорів, угод, контрактів із додатками, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів звірки, товарно-транспортних накладних, регістрів бухгалтерського та податкового обліків, складських квитанцій, журналів складського обліку, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документів щодо якості та походження поставлених ТМЦ (паспортів, сертифікатів якості тощо), заявок, журналів в`їзду-виїзду автотранспорту, довіреностей на отримання ТМЦ, документів кореспонденції, інших первинних, бухгалтерських документів, які в повному обсязі підтверджують вищевказані фінансово-господарські взаємовідносини за період з 01.01.2017 по 28.12.2020.

Тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення надати слідчим, які здійснюють досудове розслідування, а саме: заступнику начальника управління начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_5 ; старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 , начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_9 , заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_12 , начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_13 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_14 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_15 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_16 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_17 , слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_18 .

Строк дії ухвали 20 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Повний текст ухвали складено та оголошено 29.12.2020 року о 16-20 год. у приміщені Київського районного суду м. Полтави, за адресою: пров. Хорольський, 6, м. Полтава.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення28.12.2020
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу93883731
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/5422/20

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 13.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 13.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 28.12.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 28.12.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 28.12.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні