Ухвала
від 28.12.2020 по справі 141/887/20
ОРАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 141/887/20

Провадження № 2/141/482/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

28 грудня 2020 року смт. Оратів

Суддя Оратівського районного суду Вінницької області Климчук С.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ), до Юшковецької сільської ради Оратівського району Вінницької області (пров. Шевченка, 8 с. Юшківці Оратівського району Вінницької області, 22652, код ЄДРПОУ: 20089261) про визнання права на реєстрацію права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

До Оратівського районного суду Вінницької області 24.12.2020 року надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Юшковецької сільської ради Оратівського району Вінницької області про визнання права на реєстрацію права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом.

Суд, ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї документами, прийшов до наступних висновків.

Вказана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ст. 19, 23, 27 ЦПК України справа належить до юрисдикції та підсудна Оратівському районному суду Вінницької області.

Підстави, передбачені ст.185 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви, - відсутні.

Відповідно до п. 2 ч.4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Враховуючи заначене, суд вважає, що провадження у справі слід відкрити та розглянути справу у порядку загального позовного провадження.

У позовній заяві позивач просить суд витребувати з Оратівської державної нотаріальної контори спадкову справу, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Згідно ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З урахуванням викладених обставин, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання позивача та витребувати з Оратівської державної нотаріальної контори спадкову справу, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 для повноти та об`єктивності розгляду даної справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 174-177, 187, 189-190, 352-355 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Юшковецької сільської ради Оратівського району Вінницької області про визнання права на реєстрацію права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом.

2. Справа буде розглядатися суддею Климчуком С.В. в порядку загального позовного провадження

3. Призначити підготовче судове засідання на 09 . 02.2021 року о 10 год 30 хв в залі судових засідань № 1 Оратівського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 88, смт. Оратів, Вінницької області).

4. Витребувати у Оратівської державної нотаріальної контори Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 107, смт. Оратів, Вінницької області, фактична адреса:вул. Соборна 15-а, м. Іллінці, Вінницької області, 22700) матеріали спадкової справи, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

5. Вказану інформацію надати суду до 04.02.2021 року.

6.Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

7. Роз`яснити учасникам справи, що на період дії карантинних заходів, установлених Постановою Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" прибуття у судові засідання та направлення представників не є обов`язковим.

На період дії карантинних заходів обмежено доступ до приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, а також осіб, які не є безпосередніми учасниками судових засідань.

Рекомендувати учасникам справи приймати участь у судових засідання в режимі відеоконференції або направляти до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності за наявними у справі доказами.

Рекомендувати учасникам справи направляти до суду усі процесуальні документи та наявні докази засобами дистанційного зв`язку (поштою, факсом, електронною поштою на адресу: inbox@or.vn.court.gov.ua).

Роз`яснити учасникам справи можливість заявляти клопотання про відкладення розгляду справи внаслідок введення карантинних заходів.

8. Попередити учасників справи, що письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст. 95 ЦПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" або ін.). Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

9. Запропонувати відповідачу надати суду (копії позивачам) протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження відзив на позов з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

10. Встановити позивачам п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

11. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

12. Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Климчук

Дата ухвалення рішення28.12.2020
Оприлюднено30.12.2020
Номер документу93897104
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на реєстрацію права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —141/887/20

Рішення від 12.08.2021

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Рішення від 12.08.2021

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні