Ухвала
від 24.02.2009 по справі 22ц-1015-09
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДОНЕЦЬК ОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 22 ц- 1015-09

Категорія ЦПК: 30

Головуючий у першій інстан ції Зайченко С. В.

Доповідач Новодворська О .І.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2009 року колегія суд дів Судової палати у цивільн их справах Апеляційного суду Донецької області в складі:

головуючого Новодворської О.І. суддів Барсукової О.І., Бу дулуци М. С. при секретарі Шат ун Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Донец ьку апеляційну скаргу відпов ідача - Товариства з обмеж еною відповідальністю «Лоту ре Транс Груп» на ухвалу с удді Центрально-Міського рай онного суду м. Горлівки Донец ької області від 15 серпня 2008 ро ку по цивільній справі за поз овом ОСОБА_4 до Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю «Лотуре Транс Груп », (треті особи: ОСОБА_5, За крите акціонерне товариство Страхова компанія «Укра їнська Страхова Група») п ро відшкодування шкоди запод іяної джерелом підвищеної не безпеки, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Центрально -Міського районного суду м. Г орлівки Донецької області 15 с ерпня 2008 року відкрито провад ження у справі за позовом О СОБА_4 до Товариства з об меженою відповідальністю «Є вро Лізінг», (третя особа ОС ОБА_5), про відшкодування шк оди заподіяної джерелом підв ищеної небезпеки.

Ухвалою судді Центрально-М іського районного суду м. Гор лівки Донецької області 06 жов тня 2008 року до справи залучено у якості належного відповід ача Товариство з обмежен ою відповідальністю «Лотуре Транс Груп».

На ухвалу судді від 15 серпня 2008 року ТОВ «Лотуре Транс Гр уп» подана апеляційна скар га, в якій стоїть питання про скасування ухвали та переда чі справи на розгляд Голосії вського районного суду м. Киє ва у зв'язку з тим, що справа по винна розглядатися на підста ві ст. . 109 ЦПК України за місцем знаходження відповідача.

Заслухавши доповідача, пер евіривши доводи апеляційної скарги та матеріали справи, апеляційний суд вважає, що ап еляційна скарга підлягає від хиленню з таких підстав.

Відповідно до положень п. 6 с т. 110 ЦПК України позови про ві дшкодування шкоди завданої м айну фізичних або юридичних осіб, можуть пред' являтись також за місцем завдання шко ди.

В позовній заяві позивач по силається, що ДТП пригода ста лася в Центрально -Міському р айоні м. Горлівки, тому позив ач мав право звертатися за ви рішенням спору за місцем зап одіяння шкоди, тобто до Центр ально - Міського районного су ду м. Горлівки.

Встановлено і це вбачаєтьс я з матеріалів справи, що ухв ала постановлена з додержанн ям норм процесуального права , а тому відсутні підстави дл я її скасування.

Керуючись п.1 ст. 312, ст. , ст. 313, 315 ЦПК України, апеляційний суд -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Товар иства з обмеженою відповід альністю «Лотуре Транс Гру п» відхилити.

Ухвалу судді Центрально-Мі ського районного суду м. Горл івки Донецької області 15 серп ня 2008 року залишити без зміни.

Ухвала набирає законної с или з моменту її проголоше ння і оскарженню в касаційн ому порядку до Верховного Су ду України не підлягає.

СудАпеляційний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення24.02.2009
Оприлюднено04.06.2010
Номер документу9389875
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —22ц-1015-09

Ухвала від 24.02.2009

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Новодворська О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні