Постанова
від 24.12.2020 по справі 456/4002/20
СТРИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 456/4002/20

Провадження № 3/456/2440/2020

ПОСТАНОВА

іменем України

24 грудня 2020 року місто Стрий

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Сас С. С. , розглянувши матеріали, які надійшли від Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 ,

- за ч. 1 ст. 130 КУпАП,

встановив:

27.09.2020 року о 15 год. 30 хв. в с. Дуліби, Стрийського району, Львівської області водій ОСОБА_1 керував транспортним засобом ВАЗ 2101 д.н.з. НОМЕР_1 з явними ознаками алкогольного сп`яніння, від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння відповідно до встановленого порядку водій відмовився, чим порушив вимоги п.2.5 ПДР, за що передбачена відповідальність за ч.1 ст.130 КУпАП.

ОСОБА_1 в судовому засіданні свою вину у вчиненні зазначеного правопорушення визнав повністю, не заперечив обставин, які викладені в протоколі про адміністративне правопорушення, щиро розкаюється у вчиненому та просить звільнити його від адміністративної відповідальності, а матеріали справи передати на розгляд громадської організації - Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України, для застосування щодо нього заходів громадського впливу.

Громадська організація Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України звернулася до суду з клопотанням про звільнення від адміністративної відповідальності ОСОБА_1 ,а матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП передати на розгляд громадській організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України для застосування щодо ОСОБА_1 заходів громадського впливу зважаючи на те, що ОСОБА_1 приймає участь у діяльності ГО Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України як волонтер та член організації, проявив себе виключно з позитивної сторони, користується довірою колективу, працює добросовісно, відзначається культурою та високими моральними цінностями, а тому на загальних зборах громадської організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України було прийнято рішення клопотати перед судом про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП з передачею матеріалів справи на розгляд громадській організації, яка зобов`язується застосувати до ОСОБА_1 заходи громадського впливу.

Відповідно до положень ст. 252 КУпАП орган (посадова особа) оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, оцінивши всі обставини справи в їх сукупності, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до диспозиції ч. 1 ст.130КУпАП адміністративним правопорушенням є керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп`яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Пунктом 2.5 Правил дорожнього руху передбачено, що водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Вина ОСОБА_1 у вчиненому правопорушенні, крім особистого визнання вини, доведена наступними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення серії БД № 321275 від 27.09.2020 року, актом огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів, направленням на огляд водіїв транспортного засобу з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, висновком щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції №182 від 27.09.2020 року,

письмовими поясненнями ОСОБА_2 від 27.09.2020 року, письмовими поясненнями ОСОБА_3 від 27.09.2020 року, відеозаписом на СD-R диску, долученого до матеріалів справи.

Вищевикладені докази є належними та допустимими, а в своїй сукупності достатніми.

Таким чином, всебічно, повно та об`єктивно дослідивши всі обставини справи в їх сукупності, вважаю, що дії ОСОБА_1 вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Розглянувши клопотання громадської організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності із направленням матеріалів на розгляд громадської організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України для застосування заходів громадського впливу, заслухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 вперше притягується до адміністративної відповідальності, щиро розкаюється у вчиненому, приймає активну участь у діяльності ГО Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України, як волонтер та член організації проявив себе виключно з позитивної сторони, користується довірою керівництва та членів організації, відзначається культурою та високими моральними якостями. Крім того, ОСОБА_1 є пенсіонером, що підтверджується пенсійним посвідченням серії НОМЕР_2 виданого 16.09.2009 року Пенсійним фондом України.

ОСОБА_1 згідно представленої характеристики характеризується виключно з позитивної сторони.

За таких обставин, з урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи правопорушника, суд вважає, що ОСОБА_1 слід звільнити від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та матеріали справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо ОСОБА_1 слід передати на розгляд громадської організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України для застосування до нього заходів громадського впливу.

Відповідно до ч. 2 ст. 21 КУпАП, про заходи громадського впливу, застосовані до особи, яка вчинила правопорушення, передбачене частиною першою статті 130 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган, або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Таким чином, на керівника громадської організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України слід покласти обов`язок повідомити суд про здійснені заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 , у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Керуючись ст.ст. 21, 130, 283, 285 КУпАП,

постановив:

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та матеріали справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо ОСОБА_1 передати на розгляд громадської організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України (ЄДРПОУ 25263539), що знаходиться за адресою: 82400, Львівська область, м. Стрий, вул. С.Бандери, 28, для застосування заходів громадського впливу.

Зобов`язати керівника громадської організації Стрийська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Колос Агропромислового комплексу України ОСОБА_4 про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 , повідомити Стрийський міськрайонний суд Львівської області у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП - закрити.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Cуддя С. С. Сас

СудСтрийський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення24.12.2020
Оприлюднено30.12.2020
Номер документу93909696
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —456/4002/20

Постанова від 24.12.2020

Адмінправопорушення

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Сас С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні