Ухвала
від 30.12.2020 по справі 323/3246/20
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/3246/20

2/323/870/20

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

"30" грудня 2020 р. м. Оріхів

Суддя Оріхівського районного суду Запорізької області Мінаєв М.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Вільнянської сільської ради, третя особа - державний нотаріус Оріхівської нотаріальної контори Запорізької області, про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В:

29.12.2020 року до Оріхівського районного суду Запорізької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 про визнання за нею в порядку спадкування за заповітом права власності на земельну ділянку, розташовану на території Вільнянської сільської ради Оріхівського району Запорізької області, площею 8,38 га, кадастровий номер 2323981000:01:002:0037.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху , оскільки вимоги ст. 175 ЦПК України при поданні цієї заяви повною мірою не дотримані.

Так, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява має містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України).

Відповідачем у позовній заяві вказана Вільнянська сільська рада (код ЄДРПОУ 04352457), однак за загальнодоступними відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, вказана юридична особа припинена з 05.01.2016 року в порядку реорганізації.

Відтак, позов поданий фактично до неіснуючої юридичної особи, однак спірні відносини допускають правонаступництво, тому позивач не позбавлений права уточнити відомості про відповідача за своїми вимогами станом на час звернення із позовом.

Крім того, у позовній заяві відсутнє обґрунтування того, з яких підстав державний нотаріус підлягає залученню у справі в якості третьої особи, а також невірно зазначено найменування відповідної державної нотаріальної контори станом на час звернення з позовом.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб ї строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. 185 ЦПК України , суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Вільнянської сільської ради, третя особа - державний нотаріус Оріхівської нотаріальної контори Запорізької області, про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, - залишити без руху .

Запропонувати позивачу усунути недоліки, допущені при поданні позовної заяви, шляхом уточнення відомостей про відповідача та третю особу, а також шляхом надання обґрунтування необхідності залучення третьої особи у справ.

Надати позивачу строк для усунення недоліків - не пізніше десяти днів з дня вручення позивачу копії цієї ухвали .

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає. У разі усунення недоліків заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області М.М. Мінаєв

Дата ухвалення рішення30.12.2020
Оприлюднено04.01.2021
Номер документу93936974
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —323/3246/20

Рішення від 24.02.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

Ухвала від 30.12.2020

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні