Ухвала
від 18.12.2020 по справі 752/25295/20
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cправа № 752/25295/20

провадження №: 2/752/8197/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

18.12.2020 року суддя Голосіївського районного суду міста Києва Мазур Ю.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр Групп Менеджмент Київ , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю Кадорр-Київ Плюс , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Приватне акціонерне товариство Київводоканал , Приватне акціонерне товариство ДТЕК Київські електромережі про захист прав споживача,-

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2020 року позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 особі представника ОСОБА_1 , звернулись до Голосіївського районного суду м. Києва із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр Групп Менеджмент Київ , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю Кадорр-Київ Плюс , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Приватне акціонерне товариство Київводоканал , Приватне акціонерне товариство ДТЕК Київські електромережі про захист прав споживача.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, спір підсудний Голосіївському районному суду м. Києва.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Форма та зміст позовної заяви, додатки до неї дають підстави для відкриття провадження у справі.

Разом з тим, в матеріалах позовної заяви міститься клопотання представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - ОСОБА_1 , про витребування: у Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр Групп Менеджмент Київ (ідентифікаційний номер: 43718024; місцезнаходження: 01033, м. Київ, вул. Жилянська, буд. 68, прим. 202): копію статуту, на підставі якого товариство здійснює свою діяльність; копію акту приймання-передачі офісного будинку за адресою: АДРЕСА_1 від замовника будівництва ТОВ Кадорр-Київ Плюс до ТОВ Кадорр Групп Менеджмент Київ або інші документи, які підтверджують передання будинку для здійснення комплексного обслуговування; копії договорів ТОВ Кадорр Групп Менеджмент Київ з ПрАТ АК Київводоканал та ПрАТ ДТЕК Київські електромережі щодо надання комунальних послуг до офісного будинку за адресою АДРЕСА_1 ; копію проекту водопостачання та водовідведення, що погоджений ПрАТ АК Київводоканал 03.12.2019 року за №229.

Зі змісту частини 1 статті 84 вбачається, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У зв`язку з викладеним, суд приходить до висновку про необхідність витребувати зазначені документи, оскільки позивач позбавлений можливості самостійно надати їх суду.

Водночас, п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі судом зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Крім того, у відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Зважаючи на вищенаведені вимоги цивільного процесуального законодавства України, а також враховуючи положення ст. 11 ЦПК України, суд приходить до висновку, що цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр Групп Менеджмент Київ , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю Кадорр-Київ Плюс , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Приватне акціонерне товариство Київводоканал , Приватне акціонерне товариство ДТЕК Київські електромережі про захист прав споживача, підлягає розгляду в спрощеному провадженні без повідомлення сторін.

Керуючись ст.ст. 259, 260 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 ; місце проживання: АДРЕСА_2 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю Кадорр Групп Менеджмент Київ (ідентифікаційний номер: 43718024; місцезнаходження: 01033, м. Київ, вул. Жилянська, буд. 68, прим. 202), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю Кадорр-Київ Плюс (ідентифікаційний номер: 40456653; місцезнаходження: 65014, м. Одеса, вул. Успенська, буд. 39/1, офіс 29), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Приватне акціонерне товариство Київводоканал (ідентифікаційний номер: 03327664; місцезнаходження: 01015, м. Київ, вул. Лейпцизька, буд. 1-А), Приватне акціонерне товариство ДТЕК Київські електромережі (ідентифікаційний номер: 41946011; місцезнаходження: 04080, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, буд. 20) про захист прав споживача.

Розгляд справи проводити у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу, іншому відповідачу та третій особі у справі копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзиви, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачам, третій особі у справі та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу, іншому відповідачу, третій особі й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Кадорр Групп Менеджмент Київ (ідентифікаційний номер: 43718024; місцезнаходження: 01033, м. Київ, вул. Жилянська, буд. 68, прим. 202) не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, надати суду належним чином завірені копії документів, а саме:

- статут, на підставі якого товариство здійснює свою діяльність;

- акт приймання-передачі офісного будинку за адресою: АДРЕСА_1 від замовника будівництва ТОВ Кадорр-Київ Плюс до ТОВ Кадорр Групп Менеджмент Київ або інші документи, які підтверджують передання будинку для здійснення комплексного обслуговування;

- договори ТОВ Кадорр Групп Менеджмент Київ з ПрАТ АК Київводоканал та ПрАТ ДТЕК Київські електромережі щодо надання комунальних послуг до офісного будинку за адресою АДРЕСА_1 ;

-проект водопостачання та водовідведення, що погоджений ПрАТ АК Київводоканал 03.12.2019 року за №229.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - gl.ki.court.gov.ua/sud2601/.

Ухвала в частині недотримання правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю.Ю. Мазур

Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено04.01.2021

Судовий реєстр по справі —752/25295/20

Рішення від 01.02.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 28.07.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні