Ухвала
від 30.12.2020 по справі 908/3323/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 14/30/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

30.12.2020 Справа № 908/3323/20

м.Запоріжжя Запорізької області

Суддя Сушко Лариса Миколаївна , розглянувши матеріали заяви

кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Геокс» , 01004, м. Київ, вул. Крутий Узвіз, 6/2-А

до Державного підприємства «Дослідне господарство «Таврія» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, 72242, с. Таврія Веселівського району Запорізької області, вул. Центральна, 6, код ЄДРПОУ 00853323

про відкриття провадження у справі про банкрутство

УСТАНОВИВ:

22.12.2020. Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Геокс» звернулося до господарського суду Запорізької області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства «Дослідне господарство «Таврія» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України.

Дослідивши матеріали заяви та надані документи, суд визнав їх достатніми для прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

Окрім того, суд зазначає, що з 17.10.2020 набули чинності зміни, які внесені до Кодексу України з процедур банкрутства Законом №686-ІХ від 05.06.2020.

Згідно п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Враховуючи вказані вище положення Кодексу України з процедур банкрутства та те, що Товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Геокс» до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, додана заява арбітражного керуючого Рудого Андрія Миколайовича про надання згоди на виконання повноважень розпорядника майна Державного підприємства «Дослідне господарство «Таврія» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, суд дійшов висновку про призначення підготовчого засідання у даній справі без застосування автоматизованої системи з визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Керуючись ст. ст. 2, 28, 34, 35, п. 2-1 прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства «Дослідне господарство «Таврія» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, 72242, с. Таврія Веселівського району Запорізької області, вул. Центральна, 6, код ЄДРПОУ 00853323.

Присвоїти справі номер провадження 14/30/20.

Підготовче засідання суду призначити на 20.01.2021. о/об 12-30.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корп. 1, каб. 218.

Зобов`язати надати:

кредитора - оригінали доданих до заяви документів (для - огляду), докази вжиття заходів щодо отримання заборгованості, Витяг з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стосовно підприємства-боржника станом на дату засідання;

боржника - правовстановлюючі документи, які посвідчують правовий статус юридичної особи (копії до справи) із зазначенням засновників підприємства-боржника; відзив на заяву ініціюючого кредитора, докази надсилання відзиву кредитору; обґрунтовані заперечення, докази на підтвердження заперечень; довідку про загальну суму заборгованості перед кредиторами, в т.ч. по заробітній платі працівникам, а також заборгованості по податках і зборах (обов`язкових платежах); довідку про майно, в т.ч. про кошти, які знаходяться на рахунках в банківських чи інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків, їх поштові адреси; баланс підприємства на останню звітну дату щодо фінансового та майнового стану підприємства;

ГУ ДПС у Запорізькій області - довідку про податкову заборгованість боржника та про надання ним останньої податкової звітності; відомості про наявні у боржника рахунки в установах банків із зазначенням дати відкриття та закриття; інформацію про призначення та проведення податкових перевірок щодо боржника відповідно до закону, акти та матеріали перевірок станом на дату судового засідання;

ВПВР УЗПВР у Запорізькій області Південно-Східного МУМЮ (м. Дніпро) - довідку про наявність виконавчих документів на виконанні; матеріали виконавчого провадження, де стороною виконавчого провадження є боржник.

Всім вище переліченим особам надати витребувані документи та довідки у строк до 20.01.2021 року.

Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, арбітражному керуючому Рудому А.М., ГУ ДПС у Запорізькій області, ВПВР УЗПВР у Запорізькій області Південно-Східного МУМЮ (м. Дніпро), державному органу з питань банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з 30.12.2020. та не підлягає оскарженню.

Суддя Л.М. Сушко

Дата ухвалення рішення30.12.2020
Оприлюднено04.01.2021

Судовий реєстр по справі —908/3323/20

Ухвала від 10.05.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 06.04.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 26.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 22.12.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Постанова від 22.11.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Постанова від 22.11.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 29.11.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 22.11.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 08.11.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 20.10.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні