Ухвала
від 29.12.2020 по справі 526/2384/20
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/2384/20

Провадження № 2/526/728/2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження

29 грудня 2020 року суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Тищенко Л. І., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрКредитФінанс" про захист прав споживачів,

у с т а н о в и в:

позивач ОСОБА_1 звернулася до Гадяцького районного суду Полтавської області з позовом до ТОВ "УкрКредитФінанс" про захист прав споживачів.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України.

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно правил ст. 19 ЦПК України для даної справи, як малозначної, пріоритетним є швидке вирішення справи, а тому відповідно до положень ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Позивач ОСОБА_1 до матеріалів позовної заяви додала клопотання про витебування документів, а саме просить витребувати у відповідача ТОВ "УкрКредитФінанс"екземпляр Договору позики, укладений між нею та фінансовою організацією.

Розглянувши клопотання позивача, вважаю, що його вирішення не потребує виклику сторін та підлягає до задоволення, оскільки докази, які просить витребувати ОСОБА_1 , мають значення для вирішення справи.

Керуючись статтями 19, 175, 177, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрКредитФінанс" про захист прав споживачів.

Зобов`язати відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрКредитФінанс" надати екземпляр Договору позики, укладений між ОСОБА_1 та фінансовою організацією.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного провадження без виклику сторін.

Призначити судовий розгляд у приміщенні Гадяцького районного суду Полтавської області на 08 год. 20 хв. 08 лютого 2021 року.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідачі мають право подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Направити позивачу копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу - копію ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Встановити строк для подання відповідачами відзиву на позов та доказів, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачам, що відзив має бути поданий до суду з дотриманням вимог ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив з дотриманням вимог ст. 179 ЦПК України, протягом 15 днів з дня отримання відзиву відповідача на позов.

Відповідач має право подати до суду заперечення, в яких викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, з дотриманням вимог ст. 180 ЦПК України, протягом 15 днів з дня отримання відповіді на відзив.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справина офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступною веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1603/.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Гадяцький районний суд Полтавської області лише з підстав відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудностішляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної копії ухвали.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. І. Тищенко

Дата ухвалення рішення29.12.2020
Оприлюднено04.01.2021

Судовий реєстр по справі —526/2384/20

Рішення від 08.02.2021

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

Ухвала від 29.12.2020

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

Ухвала від 29.12.2020

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні