Ухвала
від 04.01.2021 по справі 420/3754/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3754/20

У Х В А Л А

04 січня 2021 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Вовченко О.А., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження заяву Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування про скасування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2020 року по справі №420/3754/20 позов Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області задоволено частково. Застосовано до Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю). Зобов`язано Андрієво-Іванівську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування зупинити експлуатацію, з обмеженням доступу, будівель Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які розташовані за адресою: 67021, Одеська область, Миколаївський район, село Андрієво-Іванівка, вулиця Центральна, 49, у яких зафіксовані порушення, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №76 від 19.12.2019 року за номерами: 1, 2, 5, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, за винятком проведення робіт з усунення зазначених в акті перевірки №76 від 19.12.2019 року за номерами: 1, 2, 5 порушень. В іншій частині позовних вимог - відмовлено.

До суду 23 грудня 2020 року за вх. №ЕП/25515/20 надійшла заява Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в якій відповідач просить суд скасувати заходи реагування, застосовані рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2020 року у справі № 420/3754/20 у зв`язку з відсутністю виявлених під час перевірки порушень.

Дослідивши матеріали справи та заяви, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов наступного.

Так, відповідно до ч. 12 статті 183-2 КАС України (у редакції, чинній до 15 грудня 2017 року), особа має право подати заяву про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), застосованих судом за результатом розгляду справи, передбаченої пунктом 5 частини першої цієї статті, якщо обставини, які стали підставою для вжиття заходів реагування, перестали існувати або усунуті, що підтверджується відповідними доказами. Така заява подається до адміністративного суду, який прийняв постанову про застосування відповідних заходів реагування щодо державного нагляду (контролю).

Проте, 15.12.2017 року набрав чинності Закон України від 03 жовтня 2017 року №2147-VIII Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів , яким Кодекс адміністративного судочинства України викладено в новій редакції.

Зокрема, нова редакція Кодексу не визначає особливості розгляду справ за позовом органу державного нагляду (контролю) про застосування заходів реагування до суб`єкта господарської діяльності, а також процедуру скасування таких вжитих заходів судом.

При цьому, відповідно до абзацу 2 частини 5 статті 4 Закону України Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності відновлення виробництва (виготовлення) або реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг суб`єктами господарювання після призупинення можливе з моменту отримання органом державного нагляду (контролю), який ініціював призупинення, повідомлення суб`єкта господарювання про усунення ним усіх встановлених судом порушень.

Таким чином, саме орган державного нагляду (контролю) приймає рішення про відновлення відповідної діяльності суб`єкта господарювання.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 167 КАС України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, в тому числі, підстави заяви (клопотання, заперечення).

Згідно з ч. 2 ст. 167 КАС України, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Оскільки заява про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду подана заявником на підставі норми Кодексу адміністративного судочинства України, яка втратила чинність, суд визнає таку заяву очевидно безпідставною.

Таким чином, враховуючи викладене, суддя вважає, що заяву Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування про скасування заходів реагування слід повернути заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 167, 241, 248, 256, 294 КАС України, -

ВСТАНОВИВ:

Заяву представника Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування про скасування заходів реагування - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до П`ятого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо розгляд справи здійснювався в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя О.А. Вовченко

Дата ухвалення рішення04.01.2021
Оприлюднено11.01.2021
Номер документу94001113
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/3754/20

Ухвала від 04.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Рішення від 16.11.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні