Ухвала
від 16.04.2010 по справі 13/362(2а-6920/08)
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

     КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 Справа №  13/362(2а-6920/08)                                            

У Х В А Л А

16 квітня 2010 року                                                                         м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду О.Г. Хрімлі, перевіривши апеляційну скаргу Державної податкової адміністрації у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 18 лютого 2009 року у справі за адміністративним позовом Державної податкової адміністрації у м. Києві до Багатофункціонального сільськогосподарського кооперативу «Нікор», Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «КИЙ ВТ» про визнання угоди недійсною, зобов’язання вчинити певні дії , -          

В С Т А Н О В И В :

Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 18 лютого 2009 року у задоволенні позовних вимог відмовлено.              

На зазначену постанову суду Державною податковою адміністрацією у м. Києві було подано апеляційну скаргу.      

Перевіривши матеріали даної апеляційної скарги, вважаю, що вона не може бути прийнята до провадження та підлягає поверненню з наступних підстав.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 186 КАС України (у редакції, яка діяла до 01.01.2010 року) заява про апеляційне оскарження  постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу – з дня складання в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Частиною 5 ст. 186 КАС України передбачено, що апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

З матеріалів справи вбачається, що вступну та резолютивну частини оскаржуваної постанови було проголошено у судовому засіданні 18.02.2009 року.    

Заява про апеляційне оскарження постанови позивачем направлена 23 лютого 2009 року, про що свідчить конверт (а.с. 46), а апеляційна скарга направлена до суду першої інстанції 25 березня 2009 року (за наведених обставин останній день подання апеляційної скарги 16 березня 2009 року), тобто за межами встановленого законом строку їх подання.      

Апелянтом не заявлено клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження судового рішення та не зазначено причини його пропуску.  

За таких обставин, апеляційна скарга не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає поверненню апелянту.

Виходячи з наведеного та керуючись ст. ст. 186, 189 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Державної податкової адміністрації у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 18 лютого 2009 року у справі за адміністративним позовом Державної податкової адміністрації у м. Києві до Багатофункціонального сільськогосподарського кооперативу «Нікор», Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «КИЙ ВТ» про визнання угоди недійсною, зобов’язання вчинити певні дії – повернути особі, яка її подала.              

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена протягом одного місяця шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя                 О.Г. Хрімлі    

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.04.2010
Оприлюднено14.09.2010
Номер документу9400359
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —13/362(2а-6920/08)

Ухвала від 16.04.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Хрімлі О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні