Ухвала
від 05.01.2021 по справі 296/4/21
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/4/21

1-кс/296/4/21

У Х В А Л А

Іменем України

05 січня 2021 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

Слідчого ОСОБА_3

розглянув клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 про проведення огляду.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні СУ ГУ НП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020060000000060 від 20.07.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», 26.02.2020 уклали з суб`єктом господарювання договір оренди нерухомого майна комунальної форми власності загальною площею 620,6 кв. м. вартістю 272 090 грн., чим спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

24.07.2015 КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради та ПП «Медіа Ресурс» уклали договір оренди нерухомого майна 1050, а саме нежилі приміщення будівлі фізіотерапевтичного корпусу (літ.А), загальною площею 356,30 кв.м. та нежилі приміщення господарської будівлі (літ. Б1), загальною площею 264, 30 кв.м., що знаходяться на балансі обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради за адресою:м. Житомир, вул. Петровського, 5, вартість яких визначена шляхом проведення незалежної оцінки і становить 211 623 грн.

Пунктом 7.1 вказаного договору передбачено, що даний договір діє з 24.07. 2015 по 23.06.2018 включно.

Пунктом 7.4 вказаного договору зазначено, що заявка Орендаря на продовження договору повинна бути надана Орендодавцю за 2 місяці до закінчення строку договору. Строк дії договору може бути продовжений на новий лише після розгляду робочої групою з питань використання майна обласної ради з питань доцільності його продовження та затвердження головою обласної ради додаткової угоди до цього договору(або нового договору).

13.07.2018 за вихідним № 6 ПП «Медіа Ресурс» надіслало заяву до КП «Агенція з питань регіонального розвитку» з проханням продовжити договір оренди №1050 від 24.07.2015 нежилих приміщень за адресою м. Житомир, вул. Петровського,5 загальною площею 356,30 кв. м та 264,30 кв. м. під розміщення редакції засобів масової інформації строком на 2 роки 11місяців, всупереч умовам договору оренди нерухомого майна від 24.07.2015 №1050 за яким така заява повинна бути подана за 2 місяці до закінчення строку договору, тобто до 23.04.2018.

В порушення положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області (додаток до рішення обласної ради №266 від 08.09.11), не провівши конкурсу на право оренди та не заключивши відповідний договір оренди, який повинен бути погоджений робочою групою, а також без проведення належної оцінки об`єкта оренди, на засіданні робочої групи з питань використання майна обласної ради від 16.07.2018 (протокол №93) вирішено продовжити з ПП «Медіа Ресурс» договір оренди нерухомого майна, що перебуває на балансі комунальної установи «Обасний медичний центр вертобрології і реабілітації» за адресою:м. Житомир вул. Професора Кравченка,5, встановивши орендну плату за домовленістю сторін у розмірі 6,04 грн. за 1 кв. м в місяць, строком на 1 рік.

20.01.2020 за вихідним № 3 ПП «Медіа Ресурс» надіслало заяву до КП «Агенція з питань регіонального розвитку» з проханням переукласти договір оренди №1050 від 24.07.2015 нежилих приміщень за адресою м. Житомир, вул. Петровського,5 загальною площею 356,30 кв. м та 264,30 кв. м. під розміщення редакції засобів масової інформації строком на 10 років та на засіданні робочої групи з питань використання майна обласної ради від 28.01.20 було вирішено надати дозвіл КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради на переукладання з ПП «Медіа Ресурс» договору оренди нерухомого майна що перебуває на балансі комунальної установи «Обасний медичний центр вертобрології і реабілітації» за адресою:м. Житомир вул. Петровського,5.

26.02.2020 службові особи КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради всупереч ст.5 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» уклало договір оренди нерухомого майн №2176 з ПП «Медіа Ресурс», а саме нежилих приміщень будівлі фізіотерапевтичного корпусу (літ. А), загальною площею 356,30 та 264,30 кв.м майнового комплексу обласного лікувального центру вертобрології і реабілітації, що знаходиться на балансі комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр вертобрології і реабілітації» Житомирської обласної ради за адресою: м. Житомир, вул. Професора Кравченка,5 вартість яких визначена шляхом проведення незалежної оцінки і становить 272 090 грн., чим спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Підчас здійснення досудового розслідування встановлено, що посадові особи Житомирської обласної ради скориставшись перейменуванням вулиці м. Житомир, на якій розташоване майно за адресою: м. Житомир, вул. професора Кравченка (Петровського), 5, також зсилаючись на втрату оригінала свідоцтва, повторно зареєстрували майно в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно присвоївши йому новий номер, що в подальшому дало змогу укласти договір оренди нерухомого майн №2176 з ПП «Медіа Ресурс», а саме нежилих приміщень будівлі фізіотерапевтичного корпусу (літ. А), загальною площею 356,30 та 264,30 кв.м майнового комплексу обласного лікувального центру вертобрології і реабілітації, що знаходиться на балансі комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр вертобрології і реабілітації» Житомирської обласної ради за адресою: м. Житомир, вул. Професора Кравченка,5, без відповідної згоди балансоутримувачів - КП «Обласний медичний центр вертобрології і реабілітації» Житомирської обласної ради в яких і знаходиться перший оригінал свідоцтва на право власності зазначеного майна.

08.12.2019 у вказаному кримінальному проваджені з метою встановлення суми завданого збитку внаслідок вчиненого кримінального правопорушення призначено судову оціночно-будівельну експертизу, а саме об`єкта нерухомого майна нежилих приміщень будівлі фізіотерапевтичного корпусу (літ. А), загальною площею 356,30 та 264,30 кв.м майнового комплексу обласного лікувального центру вертобрології і реабілітації, що знаходиться на балансі комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр вертобрології і реабілітації» Житомирської обласної ради за адресою: м. Житомир, вул. Професора Кравченка,5 виконання якої триває.

Так, на адресу СУ ГУНП в Житомирській області надійшло клопотання судового експерта Житомирського НДЕКЦ про забезпечення можливості проведення обстеження об`єктів дослідження за їх місцезнаходженням.

Згідно Інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо право власності на майновий комплекс, об`єкт житлової нерухомості, за адресою: Житомирська обл., м. Житомир, вул. Кравченка професора, 5 зареєстровані на праві комунальної власності за Територіальною громадою сіл, селищ, міст Житомирської області, право користування вказаним приміщенням за ПП «Медіа Ресурс» (ЄДРПОУ 38508199).

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити з підстав викладених в ньому.

Дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

Згідно ч. ч. 1, 3 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд.

Таким чином, в даний час у досудового слідства виникла необхідність у проведенні огляду обєктів майнового комплексу, обєкту житлової нерухомості, за адресою: Житомирська обл., м. Житомир, вул. Кравченка професора, 5 зареєстрованого на праві комунальної власності за Територіальною громадою сіл, селищ, міст Житомирської області право користування вказаним приміщенням за ПП «Медіа Ресурс».

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку, тобто на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави вважати, що під час огляду можливо виявити та зафіксувати відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, які сприятимуть розкриттю злочину, встановленню осіб, причетних до його вчинення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 13, 40, 234, 237 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , а також іншим слідчим, що входять до складу групи слідчих по розслідуванню кримінального провадження № 42020060000000060 від 20.07.2020 на проведення огляду об`єктів майнового комплексу, об`єкту житлової нерухомості, за адресою: Житомирська обл., м. Житомир, вул. Кравченка професора, 5 зареєстрованого на праві комунальної власності за Територіальною громадою сіл, селищ, міст Житомирської області, право користування вказаним приміщенням за ПП «Медіа Ресурс» (ЄДРПОУ 38508199) за участі судового експерта Житомирського НДЕКЦ.

Строк дії ухвали не перевищує одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.01.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу94023837
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —296/4/21

Ухвала від 05.01.2021

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні