Вирок
від 06.01.2021 по справі 296/510/17
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/510/17

1-кп/296/7/21

Вирок

Іменем України

06 січня 2021 року м.Житомир

Корольовський районний суд м. Житомира в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захистника - ОСОБА_5

потерпілого - ОСОБА_6

представника потерпілого - ОСОБА_7

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі криміналь¬не провадження №12016060020006645 по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Житомира, українця, громадянина України, з середньою освітою, непрацюючого, на утриманні має малолітню дитину, зареєстрований та проживаючий за адресою АДРЕСА_1 , раніше несудимий,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

23 жовтня 2016р., близько 01 год. 00 хв. ОСОБА_4 разом із ОСОБА_6 знаходились на перехресті вулиць Гоголівська-К.Острозьких в м. Житомирі. В подальшому, між ОСОБА_4 та ОСОБА_6 , на ґрунті ревнощів, стався словесний конфлікт. Під час даного конфлікту у ОСОБА_4 виник злочинний умисел, направлений на заподіяння ОСОБА_6 тілесних ушкоджень.

Реалізуючи свій злочинний умисел ОСОБА_4 , в цей же день, час, місці та за вказаних обставин, предметом ззовні схожим на ніж, умисно наніс один удар в область грудної клітини зліва, заподіявши при цьому ОСОБА_6 тілесні ушкодження у вигляді рани в ділянці 7-го міжребір`я зліва по передній поверхні грудної клітки, проникаючої в ліву плевральну порожнину, в черевну порожнину, з пошкодженням діафрагми, судин великого сальника, сальникової сумки, хвоста підшлункової залози, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння.

Обвинувачений ОСОБА_4 винним себе у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю та в судовому засіданні дав покази, які відповідають викладеному вище. При цьому пояснив, що цивільний позов прокурора він визнає повністю, а цивільний позов потерпілого визнає частково, а саме на суму 20 тисяч грн.

Потерпілий ОСОБА_6 , в суді показав, що 23.10.2016р., близько 1-ї години, біля магазину «Івашка», ОСОБА_4 наніс йому ножом один удар в область грудної клітки, в наслідок чого він отримав тяжке тілесне ушкодження.

Потерпілий на підтримання своїх позовних вимог, вказав, що йому було проведено оперативне втручання та він довгий час проходив реабілітацію, щоб повернутися до привичного життя, при цьому отримав маральну травму. В подальшому йому повторно було зроблена операція, яка мала причинний зв`язок з першою операцією. На даний момент він має нормальний стан здоров`я, але не має можливості вести спосіб життя, який був раніше, так як вимушений постійно контролювати їжу яку вживає та фізичні навантаження. А тому просить позов задовольнити в повному обсязі.

Суд визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, з`ясувавши, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин та немає сумнівів в добровільності їх позиції. В частині вирішення цивільного позову потерпілого судом проведено повне дослідження доказів.

Обвинуваченому ОСОБА_4 та потерпілому ОСОБА_6 , роз`яснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку. Проти недоцільності дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, не заперечували всі учасники судового провадження.

Аналізуючи зібрані по справі докази та оцінивши їх в сукупності, суд вважає вину обвинуваченого доведеною повністю та кваліфікує його дії за частиною 1 статті 121 КК України, як умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винуватого та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Згідно статті 66 КК України обставин, що пом`якшують покарання ОСОБА_4 , є щире каяття, повне визнання вини та добровільне відшкодування матеріальної шкоди.

Згідно статті 67 КК України обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_4 , не встановлено.

ОСОБА_4 раніше несудимий, вчинив тяжкий злочин, за місцем проживання та роботи характеризується посередньо, на обліку в психіатричній та наркологічній лікарнях не перебуває, на даний час не працює, перебуває в цивільному шлюбі, має на утриманні дитину, має молодий вік, запевняє суд, що в подальшому він вчиняти злочини не буде. Потерпілий просить суд не позбавляти волі обвинуваченого.

Враховуючи обставини справи, особу винуватого, ступінь суспільної небезпечності скоєного, обставини що пом`якшують покарання та відсутність обтяжують покарання обставин, ставлення обвинуваченого до скоєного та з урахуванням досудової доповіді на обвинуваченого, суд вважає, що його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства та призначає йому покарання в виді позбавлення волі з застосування ст. ст. 75, 76 КК України.

Цивільний позов прокурора до обвинуваченого ОСОБА_4 в інтересах держави в особі Департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради про відшкодування витрат закладу охорони здоров`я на лікування особи, яка потерпіла від злочину в розмірі 4512,70 грн., суд вважає за необхідне задовольнити в повному обсязі, так як вказана шкода повністю підтверджується довідкою ЦМЛ №1.

Цивільний позов потерпілого до обвинуваченого ОСОБА_4 про відшкодування маральної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення в розмірі 120 тисяч грн., суд вважає за необхідне задовольнити частково та стягнути з обвинуваченого 80 тисяч грн., що на думку суду буде достатньою компенсацією потерпілому за маральні страждання. В частині позову на суму 40 тисяч грн., суд вважає за необхідне відмовити.

Керуючись ст. ст. 368, 370, 374 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 121 КК України та призначити йому покарання у виді 5 ( п`яти ) років позбавлення волі.

Застосувавши ст. 75 КК України, звільнити засудженого ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку два роки шість місяців не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

На підставі ст. 76 КК України, покласти на ОСОБА_4 обов`язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Зарахувати в строк відбуття покарання обвинуваченому, строк перебування під вартою в період з 23 жовтня 2016 року по 20 грудня 2016 року.

Стягнути з ОСОБА_4 , судові витрати в сумі 2552 (дві тисячі п`ятсот п`ятдесят дві) грн. 84 коп. за проведення судових експертиз.

Цивільний позов прокурора в інтересах держави в особі Департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради р/р 31410544700002 ГУДКСУ у Житомирській області МФО 811039, код 22062319 задовольнити, стягнути з ОСОБА_4 4512 (чотири тисячі п`ятсот дванадцять) грн. 70 коп.

Цивільний позов потерпілого ОСОБА_6 до обвинуваченого ОСОБА_4 про відшкодування маральної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення, задовольнити частково та стягнути з ОСОБА_4 на користь ОСОБА_6 маральну шкоду в сумі 80 000 ( вісімдесят тисяч ) грн.

Арешт накладений ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м.Житомира від 31.10.2016р., на автомобіль марки «BMW 540», номерний знак НОМЕР_1 , сірого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , який на праві власності належить ОСОБА_8 , після набрання вироком законної сили скасувати.

Вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок суду, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

На вирок може бути подана апеляція до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира на протязі тридцяти днів з дня його проголошення, а засудженим до позбавлення волі, який перебуває під вартою в той же строк з моменту вручення копії вироку.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору. Копія вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надсилається учасникам судового провадження, які не були присутніми в судовому засіданні.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.01.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94023859
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —296/510/17

Вирок від 06.01.2021

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 26.04.2017

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні