Ухвала
від 24.12.2020 по справі 359/9942/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1кс/359/2389/2020

359/9942/20

У Х В А Л А

24 грудня 2020 року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області

ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 , представника власника майна ОСОБА_4

розглянувши клопотання представника ТОВ «Доронік - Україна» про скасування арешту майна у кримінальному провадженні № 12020110100000, відомості про яке внесено до ЄРДР 19.02.2020 року за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 242 КК України,

в с т а н о в и в :

До слідчого судді звернувся представник ТОВ «Доронік - Україна» із клопотанням про скасування арешту майна, а саме заборони використання свердловини, що знаходиться у складському приміщенні № 1/5 на центральній базі за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Запорізька, 10, яке використовується ТОВ «Доронік-Україна» (код ЄДРПОУ 39644465), що був накладений ухвалою слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 01.06.2020 р. В обґрунтування вказаного клопотання зазначив, що з метою дотримання вимог закону, що регулює правовідносини користування природними ресурсами України ТОВ «Доронік-Україна» замовила паспорт артезіанської свердловини та направила його до Державної служби геології та надр України для державного обліку свердловини. Звернулись до Держгеонадра з метою реєстрації свердловини у відповідному реєстрі та надали всі необхідні документи на що їм було повідомлено про передачу паспорту свердловини № 1 до ДНВП «Геоінформ України» для введення інформації до відповідного реєстру. Вважає, що на даний час є всі передбачені КПК України підстави для скасування встановлених обмежень. У судовому засіданні адвокат ОСОБА_4 підтримав подане клопотання та просив суд його задовольнити.

Прокурор Бориспільської місцевої прокуратури Київської області заперечив щодо поданого клопотання та зазначив, що на момент накладення арешту майна жодних документів на закону діяльність свердловини не було.

Розглянувши клопотання про скасування арешту майна, слідчий суддя дійшов до такого висновку.

Встановлено, з метою збереження речових доказів та встановлення розміру завданих Державі збитків в результаті незаконної діяльності свердловини ухвалою слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 01.06.2020 р. було встановлено заборону використання свердловини (відносно якої відсутня відповідна документація та дозволи), що знаходиться у складському приміщенні № 1/5 на центральній базі за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Запорізька, 10, яке використовується ТОВ «Доронік-Україна».

Задовольняючи частково клопотання прокурора та встановлюючи заборону використання свердловини, слідчий суддя виходив із того, що органом досудового розслідування встановлено, що дана свердловина використовується без відповідної дозвільної документації та з порушеннями законодавства України щодо надрокористування.

Відповідно дост.174КПК Українипідозрюваний,обвинувачений,їх захисник,законний представник,інший власникабо володілецьмайна,представник юридичноїособи,щодо якоїздійснюється провадження,які небули присутніпри розглядіпитання проарешт майна,мають правозаявити клопотанняпро скасуванняарешту майнаповністю абочастково.Таке клопотанняпід часдосудового розслідуваннярозглядається слідчимсуддею,а підчас судовогопровадження -судом.Арешт майнатакож можебути скасованоповністю чичастково ухвалоюслідчого суддіпід часдосудового розслідуваннячи судупід чассудового провадженняза клопотаннямпідозрюваного,обвинуваченого,їх захисникачи законногопредставника,іншого власникаабо володільцямайна,представника юридичноїособи,щодо якоїздійснюється провадження,якщо вонидоведуть,що вподальшому застосуванніцього заходувідпала потребаабо арештнакладено необґрунтовано. Клопотанняпро скасуванняарешту майнарозглядає слідчийсуддя,суд непізніше трьохднів післяйого надходженнядо суду.Про часта місцерозгляду повідомляєтьсяособа,яка заявилаклопотання,та особа,за клопотаннямякої булоарештовано майно.

Слідчий суддя погоджується з доводами представника власника майна ОСОБА_4 що уподальшому застосуваннітакого заходуяк арештмайна із забороною використання свердловини відпала потреба, оскільки останнім слідчому судді наданні дані на наявність дозвільних документів використання свердловини, що знаходиться у складському приміщенні № 1/5 на центральній базі за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Запорізька, 10, яке використовується ТОВ «Доронік-Україна». Крім того, з урахуванням кваліфікації кримінального правопорушення (ст.. 242 КК України Порушення правил охорони вод) слідчий суддя вважає, що потреби досудового розслідування не виправдовують такого ступеня втручання у права ТОВ «Доронік-Україна» як арешт майна. З огляду на викладене, клопотання про скасування арешту майна підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 174 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника ТОВ «Доронік - Україна» про скасування арешту майна задовольнити.

Скасувати арешт майна, накладений ухвалою слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 01 червня 2020 року №359/4089/20, 1кс/359/1209/2020 щодо заборони використання свердловини (відносно якої відсутня відповідна документація та дозволи), що знаходиться у складському приміщенні № 1/5 на центральній базі за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Запорізька, 10, яке використовується ТОВ «Доронік-Україна» (код ЄДРПОУ 39644465).

Повний текст ухвали оголошено 24.12.2020р. об 15.00год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.12.2020
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —359/9942/20

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні