Ухвала
від 11.01.2021 по справі 383/1281/20
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1281/20

Номер провадження 2/383/116/21

УХВАЛА

11 січня 2021 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Бондаренка В.В., в приміщенні Бобринецького районного суду Кіровоградської області розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання: с. Кетрисанівка Бобринецького району Кіровоградської області, п.і. 27247) та ОСОБА_3 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про встановлення факту родинних відносин, визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину, визнання недійсними державних актів на право приватної власності на землю, визнання недійним договору оренди землі, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 через представника адвоката Пономарьова Олега Валентиновича звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин, визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину, визнання недійсними державних актів на право приватної власності на землю, визнання недійним договору оренди землі.

Справа підсудна Бобринецькому районному суду Кіровоградської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Виходячи з положень ст.ст. 19, 274 ЦПК України, враховуючи значення справи для сторін, її категорію та складність, обсяг та характер доказів, вважаю, що розгляд справи необхідно провести у порядку загального позовного провадження, призначивши підготовче судове засідання.

Одночасно з поданням позову представником позивача заявлено клопотання про витребування доказів в порядку статті 84 ЦПК України, а саме просить витребувати з:

Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області: технічну документацію щодо відновлення меж земельної ділянки, площею 6,9699 га, кадастровий номер 3520883800:02:000:0121, що розташована на території Кетрисанівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області; поземельну книгу на земельну ділянку кадастровий номер 3520883800:02:000:0121; копії державних актів на право власності на земельну ділянку площею 6,9699 га, кадастровий номер 3520883800:02:000:0121 на ім`я ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_2 , на підтвердження обставин того, що відбулась (неодноразово) зміна власника земельної ділянки, площею 6,9699 га, кадастровий номер 3520883800:02:000:0121, що розташована на території Кетрисанівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області з ОСОБА_4 на ОСОБА_5 та з ОСОБА_5 на ОСОБА_2 ;

з Бобриненької районної державної адміністрації Кіровоградської області(реєстраційна служба, ЦНАП) реєстраційну справу на об`єкт нерухомого майна земельну ділянку площею 6,6289 га, кадастровий номер 3520883800:02:000:0121, що розташована на території Кетрисанівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, на підтвердження факту наявності об`єкта нерухомого майна, те, що власником дійсно є ОСОБА_2 , а також наявність обтяження у вигляді оренди вказаної земельної ділянки орендарем є ОСОБА_3 ;

Бобринецької державної нотаріальної контори: копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , інформацію про спадкоємців, які прийняли спадщину, інформацію про зареєстровані заповіти тощо; копію спадкової справи після смерті ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , інформацію про спадкоємців, які прийняли спадщину, інформацію про зареєстровані заповіти тощо, для встановлення наявності/відсутності інших спадкоємців ОСОБА_4 та ОСОБА_5 за законом чи за заповітом, факту набуття права власності на спадкове майно ОСОБА_5 після смерті ОСОБА_4 , факту набуття права власності на спадкове майно ОСОБА_2 після смерті ОСОБА_5 ;

Бобринецького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно - Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро): витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; інформацію щодо державної реєстрації шлюбів укладених ОСОБА_6 за період її життя та вказати зміни прізвища починаючи з дошлюбного та/або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (шлюб укладено 23 лютого 1966 року актовий запис №5); інформацію щодо реєстрації народження дітей у ОСОБА_6 з зазначенням прізвища, ім`я та по батькові та дати народження та/або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження; інформацію щодо державної реєстрації факту смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 (актовий запис №125 від 17 липня 1998 року) та/або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть, на підтвердження неможливості встановлення факту родинних відносин в позасудовому порядку, а також на підтвердження факту смерті (оскільки у позивача відсутнє свідоцтво про смерть, а орган ДРАЦС не видає дублікат) та відкриття спадщини. Зазначив, що отримати вказані докази не в змозі, тому що вказана інформація є інформацією з обмеженим доступом, тому вказана обставина є причиною неможливості самостійно отримати докази.

Суддя, розглянувши клопотання про витребування доказів, вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки витребувані документи необхідні для повного та об`єктивного розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 84, 175-177, 187, 260, 261, 274 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин, визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину, визнання недійсними державних актів на право приватної власності на землю, визнання недійним договору оренди землі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засіданні на 04 лютого 2021 року, 10 год. 30 хв. в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області за адресою: вул. Миколаївська, 80, м. Бобринець Кіровоградської області.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів одночасно з наданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з надісланням (наданням) до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Клопотання представника позивача адвоката Пономарьова Олега Валентиновича про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області:

- технічну документацію щодо відновлення меж земельної ділянки, площею 6,9699 га, кадастровий номер 3520883800:02:000:0121, що розташована на території Кетрисанівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області;

- поземельну книгу на земельну ділянку кадастровий номер 3520883800:02:000:0121;

- копії державних актів на право власності на земельну ділянку площею 6,9699 га, кадастровий номер 3520883800:02:000:0121 на ім`я ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_2 .

Витребувати з Бобриненької районної державної адміністрації Кіровоградської області(реєстраційна служба, ЦНАП) належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 6,6289 га, кадастровий номер 3520883800:02:000:0121, що розташована на території Кетрисанівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області.

Витребувати з Бобринецької державної нотаріальної контори:

- копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , інформацію про спадкоємців, які прийняли спадщину, інформацію про зареєстровані заповіти тощо;

- копію спадкової справи після смерті ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , інформацію про спадкоємців, які прийняли спадщину, інформацію про зареєстровані заповіти тощо.

Витребувати з Бобринецького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно - Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро):

- витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- інформацію щодо державної реєстрації шлюбів укладених ОСОБА_6 за період її життя та вказати зміни прізвища починаючи з дошлюбного та/або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (шлюб укладено 23 лютого 1966 року актовий запис №5);

- інформацію щодо реєстрації народження дітей у ОСОБА_6 з зазначенням прізвища, ім`я та по батькові та дати народження та/або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження;

- інформацію щодо державної реєстрації факту смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 (актовий запис №125 від 17 липня 1998 року) та/або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть.

Витребувану інформацію надати суду в строк до 25 січня 2021 року, у разі неможливості подання - повідомити суд з наведенням документально підтверджених причин.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному Веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1101/ .

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали відповідачу надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження у справі з недотриманням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення цієї ухвали.

Ухвала складена та підписана суддею 11.01.2021 року.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.01.2021
Оприлюднено12.01.2021
Номер документу94052796
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —383/1281/20

Ухвала від 01.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Постанова від 07.12.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 07.12.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Рішення від 09.07.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 09.07.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні