Ухвала
від 05.01.2021 по справі 380/5579/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/5579/20

У Х В А Л А

з питань повернення судового збору

05 січня 2021 рокумісто Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Мричко Н.І.,

за участю секретаря судового засідання Кулик С.В.,

представника позивача Гіри О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника позивача про повернення судового збору у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю Діскавері бурове обладнання про стягнення заборгованості, -

встановив:

ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 03.12.2020 закрито провадження у справі № 380/5579/20 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю Діскавері бурове обладнання про стягнення заборгованості.

28.12.2020 представник позивача подала до суду заяву про повернення судового збору.

У судовому засіданні представник позивача заяву підтримала та просила суд її задовольнити.

У судове засідання відповідач явку представника не забезпечив, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду заяви. Клопотань про розгляд заяви без участі його представника до суду не надходило.

Розглянувши заяву про повернення судового збору, суд дійшов до наступних висновків.

Відповідно до частини першої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються вказаним Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним законом іноземної держави (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з частиною другою статті 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої вказаної статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Суд зазначає, що в ухвалі про закриття провадження у справі від 03.12.2020 у справі №380/5579/20 вирішено питання повернення судового збору. У мотивувальній частині вказаної ухвали сформовано висновок про те, що закриття провадження у справі пов`язане з відмовою позивача від позову, таке клопотання заявлене під час розгляду справи по суті, тому сплачена позивачем сума судового збору поверненню не підлягає. У резолютивній частині зазначеної ухвали вказано про те, що судові витрати поверненню не підлягають.

Таким чином, заява про повернення судового збору подана представником позивача з метою повторного вирішення того самого питання, а тому є очевидно безпідставною та необґрунтованою.

Враховуючи наведене, суд вважає, що заяву представника позивача про повернення судового збору у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю Діскавері бурове обладнання про стягнення заборгованості необхідно повернути без розгляду.

Керуючись статтею 167, 195, 240, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

заяву представника позивача про повернення судового збору у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю Діскавері бурове обладнання про стягнення заборгованості повернути без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення та окремо не оскаржується.

Повна ухвала суду складена 11 січня 2021 року.

Суддя Мричко Н.І.

Дата ухвалення рішення05.01.2021
Оприлюднено14.01.2021
Номер документу94066914
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/5579/20

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 04.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 19.02.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 05.01.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні