Ухвала
від 15.01.2021 по справі 280/8588/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО РОЗГЛЯД СПРАВИ ЗА ПРАВИЛАМИ ЗАГАЛЬНОГО ПОЗОВНОГО ПРОВАДЖЕННЯ

15 січня 2021 року Справа № 280/8588/20 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Семененко М.О., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю Інженерно-будівельне підприємство Форт про стягнення сум заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю Інженерно-будівельне підприємство Форт (далі - відповідач), в якій позивач просить суд стягнути з відповідача заборгованість у розмірі 72 165,33 грн. за період з жовтня 2019 року до жовтня 2020 року включно по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення та пунктів 2-8 частини 2 статті 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування .

Ухвалою суду від 30.11.2020 відкрито провадження у справі, призначено справу до судового розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Положеннями ст.12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими вказаним Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Під час судового розгляду судом встановлено, що відповідач у відзиві на позовну заяву заявив клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Зі змісту відзиву на позовну заяву вбачається, що необхідність розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження зумовлена тим, що заявлена позивачем сума заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, що є предметом спору, не відповідає фактичним обставинам справи, оскільки відповідач частково погашав заборгованість за спірний період.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, проаналізувавши зміст відзиву на позовну заяву та доданих до нього документів, суд зазначає, що наведені у відзиві на позовну заяву обставини охоплюються предметом доказування у даній справі, у зв`язку з чим з метою з`ясування вказаних обставин, які мають суттєве значення для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, та забезпечення принципу рівності та змагальності сторін, суд дійшов висновку про наявність підстав для розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження.

З огляду на вказане, клопотання відповідача є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.6 ст.260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Частиною 1 ст.179 КАС України передбачено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Керуючись ст.179, 241, 243, 248, 257 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю Інженерно-будівельне підприємство Форт про розгляд адміністративної справи №280/8588/20 за правилами загального позовного провадження задовольнити.

Розгляд адміністративної справи №280/8588/20 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю Інженерно-будівельне підприємство Форт про стягнення сум заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій - здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 10 лютого 2021 року о 15:00 год., яке буде проводитися суддею Семененко М.О. одноособово в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м.Запоріжжя, вул.Сергія Синенка, 65в, кабінет 144, зала судових засідань 9.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.О. Семененко

Дата ухвалення рішення15.01.2021
Оприлюднено18.01.2021
Номер документу94162629
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення сум заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій

Судовий реєстр по справі —280/8588/20

Рішення від 24.05.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 15.01.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 30.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні