Ухвала
від 29.12.2020 по справі 461/10851/20
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/10851/20

Провадження № 1-кс/461/8578/20

УХВАЛА

29.12.2020 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Галицького ВП ГУНП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду в кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №42020141040000044 від 06.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке вмотивоване тим, що Слідчим відділом Галицького відділу поліції ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42020141040000044 від 06.10.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України, за фактом ймовірного привласнення чи розтрати державних коштів та відмивання доходів одержаних злочинним шляхом службовими особами ТОВ «ІНТРАТА-ПЛЮС» ЄДРПОУ 41801141 під час проведення «Ремонтно-реставраційних робіт даху ЛЗСШ східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов на вул. В.Шухевича, 2 у м. Львові (45261000-4 Зведення крокв`яних ферм і покривання дахів та пов`язані роботи), замовник Львівська середня загальноосвітня школа східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов ЄДРПОУ 22336025.

В ході досудового розслідування наявні достатні підстави вважати, що посадові особи ТзОВ «ІНТРАТА-ПЛЮС» ЄДРПОУ 41801141, з метою власного збагачення, створили злочинну схему для привласнення бюджетних коштів під час виконання робіт по об`єктах капітального будівництва, замовником по яких являється Львівська середня загальноосвітня школа східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов, шляхом внесення в акти виконаних робіт недостовірних даних в частині найменування, вартості матеріалів, їх робіт, а також завищення фактичного виконання підрядних робіт.

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування, з метою повного, об`єктивного, всебічного, неупередженого досудового розслідування, в тому числі і щодо встановлення ймовірного привласнення чи розтрати державних коштів та відмивання доходів одержаних злочинним шляхом службовими особами ТОВ «ІНТРАТА-ПЛЮС» ЄДРПОУ 41801141 під час проведення «Ремонтно-реставраційних робіт даху ЛЗСШ східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов на вул. В.Шухевича, 2 у м. Львові виникла необхідність в огляді місця події - огляді приміщення, яке належить на праві комунальної власності Львівській міській раді, яке є юридичною адресою Львівської середньої загальноосвітньої школи східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов, та де виконувались роботи згідно договору від 21.06.2019 ТзОВ «ІНТРАТА-ПЛЮС», зокрема виникла необхідність у огляді стану виконання вказаних робіт, їх якості з метою перевірки відповідності реально виконаних робіт зазначеним в актах виконаних робіт.

Приймаючи до уваги наведене вище та те, що матеріали огляду в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні.

Просить суд надати дозвіл на огляд приміщення.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити, виходячи з наступного.

Як встановлено з матеріалів провадження, згідно даний Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Львівська середня загальноосвітня школа східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов, знаходиться за адресою: м. Львів, вул. В. Шухевича, 2, та згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно приміщення, яке займає Львівська сернедня загальноосвітня школа східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов перебуває у комунальній власності.

Відтак, за встановлених обставин огляд є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в професійне життя.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що оглядом приміщення, яке належить на праві комунальної власності Львівській міській раді, яке є юридичною адресою Львівської середньої загальноосвітньої школи східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов, та де виконувались роботи згідно договору від 21.06.2019 року ТзОВ «ІНТРАТА-ПЛЮС» можуть бути виявлені обставини, які мають значення для встановлення істини у провадженні, отримання інформації для проведення експертизи, тому клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 237, 235 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому Галицького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , прокурору Львівської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 із можливістю залучення спеціаліста, який володіє спеціальними знаннями в галузі будівництва та архітектури дозвіл на проведення на огляд приміщення Львівської середньої загальноосвітньої школи східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» з поглибленим вивченням іноземних мов, яке знаходиться за адресою: м. Львів, вул. В. Шухевича, 2 та яке перебуває у комунальної власності.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала виготовлена у одному примірнику, який зберігається у матеріалах справи.

Дві копії ухвали надати слідчому для провадження огляду.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення29.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу94163795
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення огляду в кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №42020141040000044 від 06.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —461/10851/20

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні