Ухвала
від 15.01.2021 по справі 520/16243/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

15.01.2021 справа № 520/16243/2020

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мар`єнко Л.М.,

розглянувши в місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін позовну заяву Головного управління ДПС у м. Києві (вул. Шолуденка, буд. 33/19,м. Київ 116,04116) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОФТІМ" (провулок Сімферопольський, буд. 6,м. Харків,61052) про стягнення коштів, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Головне управління ДПС у м. Києві, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОФТІМ", в якій просить суд стягнути кошти платника податків ТОВ ПРОФТІМ (код ЄДРПОУ 40002113) з усіх рахунків відкритих у банках, що обслуговують такого платника на суму податкового боргу у розмірі 210098,38 гривень.

Ухвалою від 19.11.2020 року відкрито спрощене позовне провадження без виклику сторін.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Як вбачається з матеріалів справи Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОФТІМ" код ЄДРПОУ 4002113, зареєстроване на час подання до суду позовної заяви за адресою - провулок Сімферопольський, буд. 6,м. Харків,61052.

Проте, податкові декларації, згідно яких позивач просить суд стягнути податковий борг подавались відповідачем до ДПІ у Центральному районі м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області, а з позовною заявою до суду звернулось Головне управління ДПС у м. Києві.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно ч.3 ст.80 КАС України - про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно п.3 ч.1 ст.149 КАС України - суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках, зокрема - неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Згідно п.3 ч.2 ст.149 КАС України - суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку про витребування у Головного управління ДПС у м. Києві додаткових доказів по справі.

Крім того, Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За правилом ч. 3 ст. 77 КАС України суд може збирати докази з власної ініціативи.

У силу положень ч. 1 ст. 242 КАС України рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим, а за приписами ч. 3 цієї ж статті кодексу обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Відсутність в матеріалах справи письмових доказів на підтвердження викладених у відзивах доводів, об`єктивно унеможливлює вирішення спору по суті та у визначених ст.258 КАС України строки розгляду справи.

Положеннями статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Беручи до уваги положення ч. 6 ст. 260 КАС України, суд вважає за доцільне здійснювати подальший розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись положеннями статей 80, 243, 244, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Здійснювати подальший розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 03.02.2021 року о 11:30 год. у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 6, зал судового засідання № 20.

Здійснювати розгляд та вирішення справи одноособовим складом суду.

У судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати у Головного управління ДПС у м. Києві:

- повний витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОФТІМ" з зазначенням усіх реєстраційних дій;

- інформацію та докази взяття на облік Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОФТІМ" органами ДПС України та переходу з обліку ДПІ у Центральному районі м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області до Головне управління ДПС у м. Києві;

- письмові пояснення щодо підстав звернення до суду із зазначеним позовом саме Головним управлінням ДПС у м. Києві.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Суд попереджає, що відповідно до п.3 ч.2 ст.149 КАС України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету України з відповідної особи штрафу в сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Сповістити осіб, які беруть участь у справі, що інформація по даній справі може бути отримана на офіційному веб-порталі судової влади України, а саме: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Запропонувати сторонам з метою спрощення обміну електронними документами із судом зареєструватися в системі «Електронний суд» шляхом реєстрації поштової скриньки електронного суду mail.gov.ua та подачі заявки, яку необхідно роздрукувати на порталі Судової влади України court.gov.ua/emailec, до суду з метою її реєстрації в КП ДСС. Після вчинення зазначених дій всі процесуальні документи будуть надходити на зареєстровану позивачем mail.gov.ua електронну адресу.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Мар`єнко Л.М.

Дата ухвалення рішення15.01.2021
Оприлюднено18.01.2021

Судовий реєстр по справі —520/16243/2020

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Рішення від 17.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 16.02.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 03.02.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 15.01.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 19.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні