Ухвала
від 08.12.2020 по справі 757/53707/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/53707/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні №62020100000000206,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Першим слідчим відділом (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62020100000000206 від 24.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 , будучи службовою особою Регіонального сервісного центру МВС у м. Києві, за попередньою змовою групою осіб з провідним спеціалістом сектору технічного контролю та перевезення небезпечних вантажів транспортними засобами відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи та взаємодії суб`єктами господарювання Регіонального сервісного центру МВС у м. Києві ОСОБА_5 , залучивши до протиправної діяльності громадянина України ОСОБА_6 та громадянина Республіки Білорусь ОСОБА_7 , який є директором ПП «Промавтотехцентр», всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди у виді грошових коштів для себе та інших фізичних осіб, використовують надане їм службове становище, що спричиняє тяжкі наслідки державним інтересам.

Встановлено, що відповідно до Переліку суб`єктів господарювання, уповноважених на проведення перевірки цистерн установлених на колісних транспортних засобах (автоцистерн та цистерн, що є частиною змішувально-зарядних машин), який сформований відповідно до пункту 3 розділу IV Порядку перевірки цистерн для перевезення небезпечних вантажів, затвердженого наказом Міністерства інфраструктури України та Міністерства внутрішніх справ України від 12.05.2015 №166/550, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.06.2015 за №663/27108, суб`єктами господарювання, уповноваженими на проведення перевірки цистерн установлених на колісних транспортних засобах (автоцистерн та цистерн, що є частиною змішувально-зарядних машин) є: ТОВ «ПРОМТЕХЕКСПЕРТИЗА» (код ЄДРПОУ: 35992992), ТОВ «Спільне українськонімецьке підприємство «Товариство технічного нагляду ДІЕКС» (код ЄДРПОУ: 32349901), ТОВ «КАРПАТТЕХНОАЛЬЯНС» (код ЄДРПОУ: 40282391), ТОВ «ЛАБОРАТОРІЯ НЕРУЙНУЮЧОГО КОНТРОЛЮ ТА ТЕХНІЧНОГО ДІАГНОСТУВАННЯ» (код ЄДРПОУ: 31445850), ПП «ТЕХЕКСП» (код ЄДРПОУ: 42397883), ТОВ «ПРОМТЕСТ» (код ЄДРПОУ: 35589427), ДП «Донецький експертно-технічний центр Держпраці» (код ЄДРПОУ: 23182908), тоді як ПП «Промавтотехцентр» (Республіка Білорусь, 220099, м. Мінськ, вул. Брестська, 18-48), керівником якого є ОСОБА_7 , до цього Переліку не входить.

Слідчий вказує, що місцем проведення перевірок вбудованих цистерн для перевезення небезпечних вантажів, відповідно до свідоцтв, які видаються ОСОБА_7 власникам цистерн за результатами таких перевірок, є м. Гомель, що у Республіці Білорусь, проте фактично транспортні засоби з вбудованими цистернами, які перевіряються ОСОБА_7 , державний кордон України не перетинають, а огляд проводиться формально, всупереч Порядку перевірки цистерн для перевезення небезпечних вантажів.

З-поміж інших, шляхом пред`явлення свідоцтва про перевірку вбудованої цистерни для перевезення небезпечних вантажів, виданих ОСОБА_7 як керівником ПП «Промавтотехцентр», до територіальних сервісних центрів МВС, в тому числі до РСЦ МВС в м. Києві, свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів, всупереч вимогам Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 04.04.2018 № 656 «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань дорожнього перевезення небезпечних вантажів», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 11.09.2018 за №№ 1041/32493-1043/32495, отримали ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та інші.

Згідно наявних у слідства даних до вчинення протиправної діяльності причетний ОСОБА_8 , який як фізична особа-підприємець зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий зазначає, що за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись речі та документи, що мають значення для слідства.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку житла, за адресою АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, житловий будинок за адресою АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить ОСОБА_8 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві та прокурорам групи прокурорів прокурорам Київської обласної прокуратури у кримінальному провадженні №62020100000000206 від 24.01.2020 на проведення обшуку житла, за адресою АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , з метою відшукання та вилучення:

- документів (оригіналів та копій), що стосуються видачі та продовження, на підставі свідоцтв про перевірку вбудованої цистерни для перевезення небезпечних вантажів, виданих Приватним підприємством «Промавтотехцентр» (Республіка Білорусь, 220099, м. Мінськ, вул. Брестська, 18-48) за підписом директора ОСОБА_7 , свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів, в тому числі: заяв на видачу (продовження) свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів; інформації щодо ДОПНВ-свідоцтва про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небепезпечні вантажі; свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу; протоколів перевірки технічного стану транспортного засобу; виданих суб`єктом проведення обов`язкового технічного контролю транспортних засобів, який внесений до реєстру суб`єктів проведення обов`язкового технічного контролю МВС; документів про перевірку технічного стану транспортного засобу в установленому порядку; свідоцтв про первинну, проміжну, періодичну та позапланову перевірку цистерни, виданих перевіряючим органом; свідоцтв (у разі його продовження або заміни); платіжних документів (квитанцій), які засвідчують оплату вартості бланка Свідоцтва та адміністративної послуги з оформлення Свідоцтва; сертифікатів типу транспортного засобу та обладнання; перелік контрольних перевірок спеціалізованого транспортного засобу для перевезення небезпечних вантажів для визначення відповідності його конструкції вимогам ДОПНВ під час видачі або продовження Свідоцтва;

- свідоцтв (оригіналів та копій) про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів, які видані та продовжені на підставі свідоцтв про перевірку вбудованої цистерни для перевезення небезпечних вантажів, виданих Приватним підприємством «Промавтотехцентр» (Республіка Білорусь, 220099, м. Мінськ, вул. Брестська, 18-48) за підписом директора ОСОБА_7 ;

- документів (оригіналів та копій), що стосуються видачі або продовження свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів, виданих та продовжених на підставі свідоцтв про перевірку вбудованої цистерни для перевезення небезпечних вантажів, які видані іншими суб`єктами господарювання неуповноваженими на проведення перевірки цистерн установлених на колісних транспортних засобах (автоцистерн та цистерн, що є частиною змішувально-зарядних машин);

- свідоцтв (оригіналів та копій) про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів, які видані та продовжені на підставі свідоцтв про перевірку вбудованої цистерни для перевезення небезпечних вантажів, які видані іншими суб`єктами господарювання неуповноваженими на проведення перевірки цистерн установлених на колісних транспортних засобах (автоцистерн та цистерн, що є частиною змішувально-зарядних машин);

- документів на транспортні засоби (оригіналів та копій) на які видані та продовжені свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів, які у свою чергу видані та продовжені на підставі свідоцтв про перевірку вбудованої цистерни для перевезення небезпечних вантажів, виданих Приватним підприємством «Промавтотехцентр» (Республіка Білорусь, 220099, м. Мінськ, вул. Брестська, 18-48) за підписом директора ОСОБА_7 чи на підставі свідоцтв про перевірку вбудованої цистерни для перевезення небезпечних вантажів, які видані іншими суб`єктами господарювання неуповноваженими на проведення перевірки цистерн установлених на колісних транспортних засобах (автоцистерн та цистерн, що є частиною змішувально-зарядних машин);

- листування Приватного підприємства «Промавтотехцентр» (Республіка Білорусь, 220099, м. Мінськ, вул. Брестська, 18-48) з суб`єктами господарювання, регіональними сервісними центрами Головного сервісного центру МВС, Головним сервісним центром МВС та його структурними підрозділами за 2017-2020 роки;

- документів, що стосуються здійснення господарської діяльності ОСОБА_8 як фізичною-особою підприємцем;

- списку об`єктів нерухомого (земельні ділянки, приміщення) та рухомого майна, які належать/належали на праві власності та орендуються/орендувалася фізичною особою-підприємцем ОСОБА_12 та документів (договорів, угоди) на підставі яких фізична особа-підприємець ОСОБА_8 володіє, користується цими об`єктами;

- мобільних терміналів та електронних носіїв інформації, на яких міститься листування, документи щодо обставин вчинення кримінального правопорушення;

- чорнових записів, в яких містяться відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу94191748
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні №62020100000000206

Судовий реєстр по справі —757/53707/20-к

Ухвала від 08.12.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 08.12.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні