Ухвала
від 18.01.2021 по справі 640/739/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

про передачу справи за підсудністю

18 січня 2021 року м. Київ № 640/739/21

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Іщука І.О., ознайомившись із позовною заявою

за позовомОСОБА_1 до третя особа про Інспектора Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції роти №2 батальйону №1 Іванюти Дмитра Олександровича, Інспектора Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції роти №2 батальйону №1 Матісько Олександра Сергійовича Департамент патрульної поліції Національної поліції України визнання протиправними дій, ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до Інспектора Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції роти №2 батальйону №1 Іванюти Дмитра Олександровича, Інспектора Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції роти №2 батальйону №1 Матіська Олександра Сергійовича, третя особа Департамент патрульної поліції Національної поліції України, в якій просить суд визнати протиправними дії інспекторів Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції роти №2 батальйону №1 Іванюти Дмитра Олександровича та Матісько Олександра Сергійовича, вчинені 04.12.2020 щодо здійснення вимоги про проходження ОСОБА_1 огляду на стан сп`яніння.

Згідно з пунктом 4 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Зі змісту позовної заяви та доданих до неї матеріалів, суд встановив, що позивач звернувся до суду, оскільки вважає протиправними дії відповідачів в частині здійснення вимоги про проходження ОСОБА_1 огляду на стан сп`яніння.

Як вбачається з матеріалів справи, 04.12.2020 відносно позивача інспекторами Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції роти №2 батальйону №1 Іванютою Дмитром Олександровичем та ОСОБА_2 о 22 год. 55 хв. складено протокол про адміністративне правопорушення серії ДПР18 №006067 за частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з Протоколом 04.12.2020 о 22 год. 35 хв. ОСОБА_1 керував транспортним засобом AUDI з ознаками алкогольного сп`яніння та відмовився від проходження огляду на стан сп`яніння, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху, за що передбачено відповідальність згідно з приписами частини першої статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Положеннями пункту 1 частини першої статті 20 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

Таким чином, позовна заява, з якою позивач звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва належить до юрисдикції місцевого загального суду, як адміністративного.

Відповідно до частини першої статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що ОСОБА_1 оскаржує дії суб`єкта владних повноважень щодо оформлення матеріалів справи із вчинення позивачем адміністративного правопорушення за ч. 1 статті 130 КУпАП, суд дійшов висновку про необхідність передачі справи №640/739/21 до Деснянського районного суду м. Києва за підсудністю.

Як зазначено в позовній заяві, поштовою адресою позивача є: АДРЕСА_1 .

Беручи до уваги те, що адресою для листування, а отже, на переконання суду, місцем перебування позивача є адресою02140, АДРЕСА_2 , з метою дотримання правил підсудності, суд вважає за необхідне передати адміністративну справу №640/739/21 до Дніпровського районного суду міста Києва за місцем перебування позивача.

Керуючись статтями 22, 25, 26, 29, 241, 243, 286 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Передати адміністративну справу №640/739/21 на розгляд до Дніпровського районного суду міста Києва (02105, м. Київ, вул. Сергієнка, 3, код ЄДРПОУ 02896696).

2. Копію ухвали направити сторонам.

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Іщук І.О.

Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено19.01.2021

Судовий реєстр по справі —640/739/21

Ухвала від 13.05.2021

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Арапіна Н. Є.

Ухвала від 18.03.2021

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Арапіна Н. Є.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні