Ухвала
від 18.01.2021 по справі 363/4983/19
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"18" січня 2021 р. Справа № 363/4983/19

У Х В А Л А

18 січня 2021 року суддя Вишгородського районного суду Київської області області Баличева М.Б., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Машкіної Вікторії Миколаївни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Димерське АТП , третя особа на стороні відповідача: Приватне акціонерне товариство Українська пожежно - страхова компанія про відшкодування завданих збитків в наслідок дорожньо - транспорної пригоди,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває вищевказана цивільна справа.

14.01.2021 року представник позивача звернулась до суду із заявою про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи EasyCon, у зв`язку із застосуванням заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

При вирішенні даної заяви, суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України , учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно ч. 4 вказаної статті, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, беручи до уваги дію карантину, вважає за необхідне заяву представника позивача задовольнити.

Керуючись ст. ст. 212 ЦПК України , суд,-

у х в а л и в:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Машкіної Вікторії Миколаївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою системи EasyCon - задовольнити.

Провести судове засідання 27 січня 2021 року о 10 год. 40 хв. за участю представника позивача в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити учасників справи, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи EasyCon.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити учасників справи про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя М.Б. Баличева

Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено19.01.2021
Номер документу94222628
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування завданих збитків в наслідок дорожньо - транспорної пригоди

Судовий реєстр по справі —363/4983/19

Рішення від 19.07.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 29.11.2019

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні