Ухвала
від 18.01.2021 по справі 915/1464/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про відкладення судового засідання

18 січня 2021 року Справа № 915/1464/20

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Олейняш Е. М. при секретарі судового засідання Степановій І.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Прогрестехбуд", вул. Івана Франка, 14 А, смт. Славське, Сколівський район, Львівська область, 82660 (код ЄДРПОУ 33316751)

адреса для кореспонденції: вул. Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Метал Буд Сервіс", вул. Фрунзе (вул. Шосейна), 111 А, м. Миколаїв, 54020 (код ЄДРПОУ 39583570)

про стягнення коштів в сумі 715 032, 80 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: Килівник А.О., довіреність № П/2020-10 від 15.12.2020 року;

від відповідача: представник не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Миколаївської області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Прогрестехбуд" з позовною заявою, в якій просить суд стягнути з відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Метал Буд Сервіс" суму коштів за непоставлений та повернутий товар у розмірі 715 032, 80 грн.

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 07.12.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження. Розгляд справи по суті призначено в судовому засіданні на 18.01.2021 року.

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 22.12.2020 року (з урахування ухвали про виправлення описки від 18.01.2021 року) задоволено клопотання ТзОВ "Будівельна компанія "Прогрестехбуд" (вх. № 16327/20 від 21.12.2020 року) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідач явку повноважного представника в судове засідання 18.01.2021 року не забезпечив.

Ухвала господарського суду Миколаївської області від 07.12.2020 року, надіслана на адресу відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Метал Буд Сервіс", вул. Фрунзе, 111 А, м. Миколаїв, 54020, повернута до суду поштовою установою із відміткою пошти адресат відсутній за вказаною адресою .

21.12.2020 року до господарського суду Миколаївської області від позивача, на виконання вимог ухвали суду, надійшла заява з додатками (вх. № 16326/20).

Подану заяву з додатками долучено судом до матеріалів справи.

Враховуючи вищевикладене, неявку відповідача, суд дійшов висновку, зберігаючи об`єктивність та неупередженість у розгляді справи, для можливості відкладення розгляду справи на підставі п. 1 ч. 2 ст. 202 ГПК України.

Представник позивача в судовому засіданні усно просила суд проводити наступне судове засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 197 ГПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до ч. 4 ст. 197 ГПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

За приписами п. 4 ч. 3 ст. 129 Конституції України основними засадами судочинства є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 13 ГПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п. 1 Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196 (далі - Порядок) для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Відповідно до п. 2 Порядку рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, що не має електронного підпису, а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається Головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Враховуючи, що в поданій суду заяві відповідач повідомив про реєстрацію в системі відеоконференцз`язку "EasyCon" з використанням електронного підпису, зазначивши відповідну електронну адресу, а також враховуючи наявність у суду можливості проведення судового засідання за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon", суд дійшов висновку про задоволення клопотання відповідача про його участь у судовому засіданні по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Враховуючи викладене, розгляд справи у наступному судовому засіданні слід провести з використанням системи відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

Керуючись ст. 197, 202, 233-235, 254-255 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи в судовому засіданні на 04.02.2021 року на 14:30.

Повідомити учасників справи про призначення судового засідання по справі.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Миколаївської області за адресою: вул. Адміральська, 22, м. Миколаїв, 54001 (поверх 9).

2. Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду: представник позивача ТзОВ "Будівельна компанія "Прогрестехбуд" - Килівник Анастасія Олександрівна (логін - vkylivnyk@vashdim.com.ua).

3. Роз`яснити учасникам справи:

- ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5 ст. 197 ГПК України);

- суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників (ч. 10 ст. 197 ГПК України);

- використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (ч. 11 ст. 197 ГПК України);

- відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи (ч. 12 ст. 197 ГПК України);

- при проведенні судового засідання поза межами приміщення суду заявник повинен дотримуватись вимог Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196.

4. Представнику позивача подати суду скановані копії документів, що посвідчують його особу для встановлення повноважень, засвідчених електронним цифровим підписом, за один робочий день до проведення судового засідання.

5. Відеоконференція буде проведена за допомогою системи "EasyCon" за веб-посиланням: https:// vkz.court.gov. ua/.

6. Попередити представника позивача, що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

7. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику позивача необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

8. Попередити представника позивача про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

На веб-сторінці господарського суду Миколаївської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/ учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду (ст. 235, 255 ГПК України).

Повний текст ухвали складено 20.01.2021 року.

Суддя Е.М. Олейняш

Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено21.01.2021

Судовий реєстр по справі —915/1464/20

Судовий наказ від 05.03.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Рішення від 04.02.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні