Ухвала
від 20.01.2021 по справі 484/127/21
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження: 1-кс/484/40/21

Справа: 484/127/21

Кримінальне провадження № 12021150110000004

УХВАЛА

про дозвіл на тимчасовийдоступ доречей ідокументів,

які містятьохоронювану закономбанківську таємницю

20 січня 2021 року м. Первомайськ

Слідчий суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , без участі слідчого, прокурора, представника ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", розглянувши заявлене в кримінальному провадженні №12021150110000004 від 02.01.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, клопотання слідчого СВ Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовийдоступ доречей ідокументів, які містять охоронювану законом банківську таємницю,

ВСТАНОВИВ:

СВ Первомайського ВП ГУ НП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021150110000004 від 02.01.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що 02.01.2021 року до Первомайського ВП ГУНП надійшла заява від ОСОБА_4 про те, що 19.11.2020 року невстановлена особа, шляхом шахрайських дій під приводом продажу рослин з використанням сайту "OLX" за допомогою електроннообчислювальної техніки, заволоділа грошовими коштами в сумі 5200 грн., чим спричинила матеріальний збиток потерпілому ОСОБА_4 на вищевказану суму. Після перерахунку грошових коштів, продавець припинив відповідати на телефонні дзвінки, замовлений товар на адресу обумовленого місця не поставив, гроші не повертає. В результаті чого ОСОБА_4 , спричинена матеріальна шкода на загальну суму 5200 гривень.

Відповідно до сервісу визначення банку по першим шести цифрам номеру карти підтверджено, що банківська картка НОМЕР_1 …… належить Публічному акціонерному товариству " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (далі по тексту ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ").

Зважаючи на вищевикладене та ч. 1 ст. 159 КПК України існує достатньо підстав вважати, що документи, які містять банківську таємницю та знаходяться в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", щодо особи яка відкривала і здійснює операції по номеру карти НОМЕР_2 , рух коштів по вказаному рахунку та інші документи, що містяться в банківській справі, дадуть змогу встановити особу, яка причетна до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, чим забезпечить виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Відповідно до положень п.п. 5, 8 ч. 1ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити банківську таємницю, та персональні дані особи, що знаходяться в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних, відноситься до охоронюваної законом таємниці та порядок доступу до неї регулюється положеннями ч. 5 та ч. 6ст. 163 КПК України.

Відомості, що містяться у даних документах та відображають обставини вчиненого кримінального правопорушення, згідно ст. 60 Закону України "Про банки та банківську діяльність" неможливо отримати іншим шляхом, окрім як за ухвалою слідчого судді.

Враховуючи викладене, виникла необхідність у тимчасовому доступі до банківської картки НОМЕР_2 , інформації щодо руху коштів по даному рахунку та інші документи, які містяться в банківській справі, якими володіє Публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_2 », центральний офіс якого розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучити їх (здійснити виїмку) у відділенні № НОМЕР_3 Публічного Акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », який розташований по АДРЕСА_2 .

В судове засідання слідчий ОСОБА_2 та прокурор ОСОБА_3 не з`явилися, про слухання справи повідомлені належним чином, до суду надали заяви про розгляд клопотання у їх відсутність та без здійснення звукозапису, клопотання підтримали та просили його задовольнити. З метою збереження інформації, яка міститься в документах, що містять банківську таємницю, також просили розглядати клопотання без участі представників ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Явка слідчого до суду для розгляду даного клопотання не визнавалась обов`язковою, а тому слідчий суддя вважає за можливе провести розгляд даного клопотання у відсутність особи яка його подала.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Вивчивши клопотання слідчого та додані до нього матеріали, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК України, встановлено, що інформація, яка перебуває у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Дані документи відповідно до п.п 5,8 ч. 1 ст. 162 КПК України відноситься до кола документів, що містять охоронювану законом банківську таємницю, але в інший спосіб, ніж отримати тимчасовий доступ до цих документів, встановити суттєві обставини у кримінальному провадженні, не представляється за можливе, а тому слід надати дозвіл на тимчасовий доступ до цих документів.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовийдоступ доречей ідокументів, які містять охоронювану законом банківську таємницю, по кримінальному провадженню №12021150110000004 від 02.01.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_2 , старшому слідчому Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області капітану поліції ОСОБА_5 , слідчому Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних) з можливістю їх копіювання, в тому числі на носії інформації в електронному вигляді, що становлять банківську таємницю та зберігаються в Публічному акціонерному товаристві " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , МФО НОМЕР_5 ), центральний офіс якого розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучити їх (здійснити виїмку) у відділенні № НОМЕР_3 Публічного акціонерного товариства " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", який розташований по АДРЕСА_2 , а саме:

- за ким зареєстрована банківська картка ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » НОМЕР_2 ;

- копію документів, поданих для відкриття вищевказаного рахунку (платіжної картки) НОМЕР_2 та зняття грошових коштів з зазначеного рахунку;

- інформації або документів щодо здійснення розрахунково-касових операцій по вищевказаному рахунку (про зняття грошових коштів з зазначеного рахунку) грошові чеки, платіжні доручення, тощо, з вказанням адреси відділення банку або банкомату, номеру банкомату, суми грошей, яка знімалась у даному банкоматі, з моменту відкриття вказаної банківської картки по кінцевий термін дії ухвали;

- фото та відеоінформації щодо особи, яка в банку та банкоматах отримувала грошові кошти використовуючи вищевказану платіжну картку ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", з моменту відкриття вказаної банківської картки по кінцевий термін дії ухвали.

Доступ слід надати строком на один місяць з дня винесення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженнюнепідлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.01.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу94276894
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовийдоступ доречей ідокументів, які містять охоронювану законом банківську таємницю

Судовий реєстр по справі —484/127/21

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 20.01.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні