Ухвала
від 19.01.2021 по справі 2-583/10
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-583/10

Провадження № 2-в/329/2/2021

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

19 січня 2021 року смт Чернігівка

Суддя Чернігівського районного суду Запорізької області Богослов А.В., розглянувши заяву Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Укргазбанк , представник заявника Легезін Олексій Геннадійович, відповідачі: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ Компанія ВІП 7 , про відновлення втраченого судового провадження,

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника звернувся до суду з вищезазначеною заявою, в якій просить суд відновити втрачене судове провадження по цивільній справі №2-583/10 за позовом АБ Укргазбанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ Компанія ВІП 7 , про стягнення заборгованості за кредитним договором, в частині відновлення тексту рішення Кіровського міського суду Донецької області від 02.07.2010.

Заява подана з додержанням вимог ст. 491 ЦПК України та підсудна Чернігівському районному суду Запорізької області.

Також, заявником із заявою надано клопотання про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі, яке обґрунтовано тим, що зазначений строк був пропущений з поважних причин, оскільки виконавчі листи були втрачені не з вини стягувача у зв`язку з початком проведенням антитерористичної операції.

Відповідно до ч. 3 ст. 491 ЦПК України, до заяви про відновлення втраченого судового провадження у разі необхідності додається клопотання про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження.

Згідно з ч. 5 ст. 491 ЦПК України, заява про відновлення втраченого судового провадження для виконання судового рішення може бути подана до закінчення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання. Суд може поновити зазначений строк, якщо за клопотанням заявника визнає причини його пропуску поважними.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне визнати поважним причини пропуску строку пред`явлення виконавчого документа до виконання та поновити строк для звернення із вказаною заявою до суду.

Відповідно до ст. 489 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Згідно з ч.3 ст.493 ЦПК України розгляд заяви про відновлення втраченого судового провадження здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи з урахуванням особливостей, передбачених цим розділом, протягом тридцяти днів з дня надходження заяви до суду.

В заяві зазначена реєстрація місця проживання відповідачів на території м. Кіровське (Хрестівка) Донецької області.

Відповідно до Розпорядження Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 02.09.2014 року № 2710/38-14 Про визначення територіальної підсудності справ територіальна підсудність цивільних справ, що були підсудні Кіровському міському суду Донецької області визначена та закріплена за Чернігівським районним судом Запорізької області.

Розпорядженням КМУ від 02.12.2015 № 1275-р затверджено «Перелік населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція, та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України» у тому числі й місто Хрестівка (Кіровське).

Згідно з п.19 Перехідних положень ЦПК України особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції" .

Згідно ст.1-1 Закону України Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться в районі проведення антитерористичної операції, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень), яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень), яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Справу необхідно розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

За таких обставин доходжу висновку про необхідність відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.491, ч.3 ст. 493 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження, - задовольнити.

Поновити Публічному акціонерному товариству Акціонерний банк Укргазбанк строк на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі № 2-583/10 за позовом АБ Укргазбанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ Компанія ВІП 7 , про стягнення заборгованості за кредитним договором,в частині відновлення тексту рішення Кіровського міського суду Донецької області від 02.07.2010.

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Укргазбанк , представник заявника Легезін Олексій Геннадійович, адреса: Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Шевченка, 11, відповідачі: ОСОБА_1 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 , ТОВ Компанія ВІП 7 , останнє відоме місцезнаходження: АДРЕСА_2 , про відновлення втраченого судового провадження.

Розгляд заяви проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Судове засідання по суті призначити на 16 год. 45 хв. 11 лютого 2021 року.

Учасники процесу можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за адресою веб-сайту: http://cr.zp.court.gov.ua/sud0826/ .

Про час і місце розгляду заяви повідомити учасників справи.

Розмістити з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень оголошення на веб-сайті Чернігівського районного суду Запорізької області про виклик відповідачів в судове засідання наступного змісту:

Чернігівський районний суд Запорізької області викликає у судове засідання, яке відбудеться о 16 год. 45 хв. 11 лютого 2021 року в приміщенні Чернігівського районного суду Запорізької області за адресою: Запорізька область, смт Чернігівка, вул. Соборна (Леніна), буд. 391, ОСОБА_1 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 , ТОВ Компанія ВІП 7 , останнє відоме місцезнаходження: АДРЕСА_2 , в якості відповідачів по цивільній справі № 2-583/10, за заявою Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Укргазбанк , представник заявника Легезін Олексій Геннадійович, відповідачі: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ Компанія ВІП 7 , про відновлення втраченого судового провадження . Суддя Богослов А.В.

Копію ухвали надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Богослов

СудЧернігівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення19.01.2021
Оприлюднено22.01.2021
Номер документу94305979
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-583/10

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

Якимівський районний суд Запорізької області

Ковальчук О. А.

Ухвала від 23.08.2019

Цивільне

Якимівський районний суд Запорізької області

Ковальчук О. А.

Ухвала від 07.06.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні