Ухвала
від 21.01.2021 по справі 260/4513/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у адміністративній справі

21 січня 2021 рокум. Ужгород№ 260/4513/20

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гебеш С.А., розглянувши у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження питання необхідності зупинення провадження в адміністративний справі за позовом Головного управління пенсійного Фонду України в Закарпатській області до Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

Головне управління пенсійного Фонду України в Закарпатській області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" про стягнення заборгованості у сумі 29 791,10 грн.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 22 грудня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомленням) сторін.

12 січня 2021 року позивач подав до суду заяву про збільшення позовних вимог та просить суд стягнути з відповідача заборгованість у сумі 44 686,65 грн.

Разом з тим, 15 січня 2021 року на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду від відповідача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі, в обґрунтування якого зазначає, що на розгляді Закарпатського окружного адміністративного суду знаходиться справа №260/2398/20 за позовом ГУ ПФУ в Закарпатській області до ЗОКП "Міжнародний аеропорт "Ужгород" про стягнення заборгованості та зустрічним позовом ЗОКП"Міжнародний аеропорт "Ужгород" до УПФУ в Закарпатській області про визнання нарахування фактичних витрат на виплату і доставку пенсії, яка призначення ОСОБА_1 на пільгових умовах. Оскільки ОСОБА_1 був переведений із Ужгородського державного авіаційного підприємства "Універсал-авіа" до Закарпатської філій "Украерорух" тому належним правонаступником, а отже і відповідачем у справі № 260/810/20 є ДП "Украерорух" або його Закарпатська філія, а не ЗОКП "Міжнародний аеропорт "Ужгород".

Вирішуючи клопотання про зупинення провадження у даній справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі: об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Таким чином, зупинення провадження в адміністративній справі з мотивів наявності іншої справи, яка розглядається в порядку цивільного, кримінального, господарського чи адміністративного судочинства, може мати місце тільки в тому разі, коли в цій, іншій, справі можуть бути вирішені питання, що стосуються підстав заявлених в адміністративній справі вимог чи умов, від яких залежить можливість її розгляду.

З метою спростування встановлених судовими рішеннями по іншим справам обставин щодо правонаступництва ЗОКП "Міжнародний аеропорт "Ужгород" прав та обов`язків Ужгородського державного авіаційного підприємства "Універсал-Авіа" суд дійшов висновку про наявність підстав та доцільність зупинення провадження у цій справі до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 260/2398/20 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" про стягнення заборгованості та зустрічним позовом Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" до УПФУ в Закарпатській області про визнання нарахування фактичних витрат на виплату і доставку пенсії, яка призначення ОСОБА_1 на пільгових умовах.

Керуючись статтями 4, 236, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання відповідача про зупинення провадження у даній справі - задовольнити.

2. Провадження в адміністративній справі № 260/4513/20 за позовом Головного управління пенсійного Фонду України в Закарпатській області до Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" про стягнення заборгованості зупинити до набрання законної сили судовим рішенням у справі №260/2398/20 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" про стягнення заборгованості та зустрічним позовом Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" до УПФУ в Закарпатській області про визнання нарахування фактичних витрат на виплату і доставку пенсії, яка призначення ОСОБА_1 на пільгових умовах.

2. Роз`яснити учасникам справи, що провадження у справі буде поновлено після набрання законної сили судовим рішенням у справі у справі № 260/2398/20.

3. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Гебеш С.А.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.01.2021
Оприлюднено25.01.2021
Номер документу94322795
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/4513/20

Постанова від 10.06.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Рішення від 28.02.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 21.01.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні