Ухвала
від 21.01.2021 по справі 639/5855/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №639/5855/20

Провадження № 2/639/717/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2021 року

Жовтневий районний суд м. Харкова у складі:

головуючого: Рубіжного С.О.,

за участю секретаря Чубенко О.С.,

розглянувши в судовому засіданні у залі суду в місті Харкові клопотання про зупинення провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ГЛЕНКОР ДЕВЕЛОПМЕНТ , Міністерства юстиції України, Департаменту реєстрації Харківської міської ради про заборону вчинення дій ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Жовтневого районного суду м. Харкова перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ГЛЕНКОР ДЕВЕЛОПМЕНТ , Міністерства юстиції України, Департаменту реєстрації Харківської міської ради, вимогами якого є:

-Заборонити представникам ТОВ ГЛЕНКОР ДЕВЕЛОПМЕНТ , Міністерству юстиції України, її структурним підрозділам, державним виконавцям та будь-яким іншим особам вчиняти будь-які дії з виселення: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , та будь-яких інших осіб з житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

- Заборонити представникам ТОВ ГЛЕНКОР ДЕВЕЛОПМЕНТ , код ЄДРПОУ: 43556752, державним та приватним виконавцям, Міністерству юстиції України, Державної міграційної служби України їх структурним підрозділам та будь-яким іншим особам вчиняти будь-які дії щодо скасування реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3

- Заборонити ТОВ ГЛЕНКОР ДЕВЕЛОПМЕНТ , код ЄДРПОУ:43556752, Міністерства юстиції України, Державної міграційної служби України їх структурних підрозділів та інших осіб вчиняти будь-які дії, пов`язані з втручання у право ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 та будь-яких інших осіб користуватись та проживати у житловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

- Заборонити ТОВ ГЛЕНКОР ДЕВЕЛОПМЕНТ , код ЄДРПОУ:43556752, Міністерство юстиції України та інших осіб вчиняти будь-які дії, пов`язані з відчуженням або передачею у оренду, користування будь-яким іншим особам житлового будинку чи земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 22 вересня 2020 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито загальне позовне провадження.

19 січня 2021 року представник позивача подав до суду заяву про зупинення провадження по справі. Зазначає, що в Жовтневого районного суду м. Харкова перебуває цивільна справа № 639/5752/20 за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Протопопівської сільської ради Дергачівського району Харківської області Тесленко Ігоря Анатолійовича про визнання незаконними рішень державного реєстратора та скасування реєстрації права власності на нерухоме майно. Розгляд зазначеної справи впливає на вирішення спору по данійй справі.

Представник позивача подав заяву про розгляд клопотання без його участі.

Представник Міністерства юстиції України Парамонова Л. подала заяву про розгляд клопотання позивача без ії участі.

Інші відповідачі в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Обов`язок суду зупинити провадження визначений ст. 251 ЦПК України.

Однією з підстав обов`язкового зупинення провадження по справі, передбачених п.6 ч.1 ст. 251 ЦПК України є у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Предметом розгляду даної справи є заборона вчинення відповідачами відповідних дій та усунення порушень прав позивача та інших осіб щодо домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 .

Предметом розгляду справи № 639/5752/20 є захист права власності позивача на вищезазначене спірне домоволодіння.

Враховуючи наведене. суд вважає, що вирішення спору по справі 639/5752/20 впливає на розгляд даної справи, провадження по справі підлягає зупиненню.

Керуючись ст.ст. 251, 253, 259, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ГЛЕНКОР ДЕВЕЛОПМЕНТ , Міністерства юстиції України, Департаменту реєстрації Харківської міської ради про заборону вчинення дій - зупинити до набрання законної сили судовим рішенням по справі № 639/5752/20 за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Протопопівської сільської ради Дергачівського району Харківської області Тесленко Ігоря Анатолійовича, третя особи, що не заявлять самостійних вимог на стороні відповідача: ТОВ Гленкор Девелопмент , ТОВ Фінансова компанія Прайм Альянс про визнання незаконними рішень державного реєстратора та скасування реєстрації права власності на нерухоме майно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги через Жовтневий районний суд м. Харкова до Харківського апеляційного суду протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту ії підписання.

Повний текст ухвали складено 21 січня 2021 року.

Суддя С.О. Рубіжний

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення21.01.2021
Оприлюднено25.01.2021
Номер документу94331784
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —639/5855/20

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні