Ухвала
від 22.01.2021 по справі 461/7738/20
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7738/20

Провадження № 1-кс/461/514/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.01.2021 року м. Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши погоджене з прокурором другого першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020140000000036 від 14.02.2020 р., за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, -

в с т а н о в и в:

Старший слідчий слідчого управління ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором другого першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020140000000036 від 14.02.2020 р., за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

В обгрунтування внесеного клопотання покликається на те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначені у клопотанні документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в ході досудового розслідування та в сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів та речей по об`єкту «Капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Головатого (тротуар парної сторони від вул. Караджича до вул. Яворницького) у м. Львові» та провести їх вилучення. Слідчий просить клопотання задоволити.

Слідчий у судове засідання не з`явився. У заяві, слідчий просить суд проводити розгляд клопотання у його відсутності та прокурора, та без застосування аудіо та відео фіксації судового засідання, а також без виклику осіб, у володіння яких знаходиться вказані документи. Подане клопотання підтримує та просить таке задоволити.

З метою забезпечення повноти та об`єктивності досудового розслідування, вважаю за можливе під час розгляду клопотання застосувати положення ч.2 ст.163 КПК України, згідно яких, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Перевіривши наданні матеріали та дослідивши докази по цих матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Встановлено, що Слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020140000000036 від 14.02.2020, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В межах досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) отримало кошти місцевого бюджету від ІНФОРМАЦІЯ_2 на проведення будівельних робіт, за результатами проведення відкритих торгів, щодо капітального ремонту доріг та тротуарів на вул. Головатого (тротуар парної сторони від вул. Караджича до вул. Яворницького) у м. Львові. Однак фактично виконання робіт здійснювалось ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » власними силами за готівкові кошти, а по документах відображалось придбання послуг від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Як вбачається із матеріалів клопотання, на запит слідчого від 18.12.2020 ІНФОРМАЦІЯ_2 відмовлено у наданні копій документів по об`єкту «Капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Головатого (тротуар парної сторони від вул. Караджича до вул. Яворницького) у м. Львові», а тому для повного встановлення обставин події кримінального правопорушення в кримінальному провадженні підлягають дослідженню також дефектні акти по вказаному об`єкту, вихідні дані по вказаному об`єкту, технічна документація, проектно-кошторисна документація на вказаний об`єкт (в тому числі робочий проект, ескіз, технічні паспорти, пояснювальні записи, креслення, завдання на проектування), календарні плани до договору підряду, всі додатки (додаткові угоди) до договору, накази про призначення комісій з приймання вищевказаного об`єкта до експлуатації, повідомлення про готовність об`єкта до експлуатації, повідомлень про виявлені недоліки у роботі (якщо такі мали місце), наказів про призначення на посаду, наказів про звільнення із займаних посад осіб, які підписували договір підряду зі сторони замовника, посадових інструкцій останніх, актів виконаних робіт форми КБ-2в та довідок про їх вартість за формою КБ-3, претензій, скарг, що стосуються виконання робіт по вищевказаному договорі, паспортів та сертифікатів використовуваних матеріалів та обладнання, актів пусконалагоджувальних робіт і випробувань, рахунків про оплату, проміжних платежів, платіжних доручень та документів з додатками, квитанцій, розпоряджень про усунення відхилень від проекту, недоробок, договірних цін по вищевказаному об`єкті, договорів на здійснення технічного та авторського нагляду на об`єкті, додатків до вказаних договорів, договору щодо розроблення проектної документації по вищевказаному об`єкті, актів про виконаний технічний нагляд, кошторисної документації витрат з ведення технічного нагляду та додаткових витрат, протоколів погодження договірної ціни по виконанню робіт із технічного нагляду, актів прихованих робіт, вільних взірців підписів осіб, які підписували договори, актів прийому (приймання) - передачі на об`єкті, вхідної-вихідної кореспонденції, яка мала місце між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », експертних звітів розроблених проектів та документів на підставі яких останні були проведені, журналів авторського та технічного нагляду по вказаному об`єкті, журналів ведення загальних робіт на об`єкті, інформації щодо оплати грошових коштів по вказаних договорах станом на теперішній час, локальних та зведених кошторисів по об`єкті, актів перевірок, які проводилися ІНФОРМАЦІЯ_2 (у випадку наявності таких), з можливістю подальшого їх вилучення, за місцем знаходження ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Отримання доступу та вилучення оригіналів документів та речей має істотне значення для встановлення обставин у вказаному кримінальному провадженні, та надасть можливість після дослідження вилучених оригіналів вказаних документів та проведення відповідних експертиз, перевірити можливий факт вчинення службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розтрати бюджетних коштів по об`єкті: «Капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Головатого (тротуар парної сторони від вул. Караджича до вул. Яворницького) у м. Львові».

Окрім того, встановлення та вилучення вказаних документів надасть можливість отримати важливі речові докази та постійний доступ до них з метою використання їх під час доказування вчинення кримінального правопорушення, а також унеможливлення їх зміни, або знищення.

Вказані документи знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для тимчасового доступу, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки, розумність та співрозмірність тимчасового доступу завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, вважаю, що клопотання слідчого обґрунтоване, тому підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020140000000036 від 14.02.2020 р., за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, задоволити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_1 , по об`єкту «Капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Головатого (тротуар парної сторони від вул. Караджича до вул. Яворницького) у м. Львові», з можливістю вилучення оригіналів документів, зокрема договору підряду на виконання будівельних робіт, дефектні акти по вказаному об`єкту, вихідні дані по вказаному об`єкту, технічна документація, проектно-кошторисна документація на вказаний об`єкт (в тому числі робочий проект, ескіз, технічні паспорти, пояснювальні записи, креслення, завдання на проектування), календарні плани до договору підряду, всі додатки (додаткові угоди) до договору, накази про призначення комісій з приймання вищевказаного об`єкта до експлуатації, повідомлення про готовність об`єкта до експлуатації, повідомлень про виявлені недоліки у роботі (якщо такі мали місце), наказів про призначення на посаду, наказів про звільнення із займаних посад осіб, які підписували договір підряду зі сторони замовника, посадових інструкцій останніх, актів виконаних робіт форми КБ-2в та довідок про їх вартість за формою КБ-3, претензій, скарг, що стосуються виконання робіт по вищевказаному договорі, паспортів та сертифікатів використовуваних матеріалів та обладнання, актів пусконалагоджувальних робіт і випробувань, рахунків про оплату, проміжних платежів, платіжних доручень та документів з додатками, квитанцій, розпоряджень про усунення відхилень від проекту, недоробок, договірних цін по вищевказаному об`єкті, договорів на здійснення технічного та авторського нагляду на об`єкті, додатків до вказаних договорів, договору щодо розроблення проектної документації по вищевказаному об`єкті, актів про виконаний технічний нагляд, кошторисної документації витрат з ведення технічного нагляду та додаткових витрат, протоколів погодження договірної ціни по виконанню робіт із технічного нагляду, актів прихованих робіт, вільних взірців підписів осіб, які підписували договори, актів прийому (приймання) - передачі на об`єкті, вхідної-вихідної кореспонденції, яка мала місце між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », експертних звітів розроблених проектів та документів на підставі яких останні були проведені, журналів авторського та технічного нагляду по вказаному об`єкті, журналів ведення загальних робіт на об`єкті, інформації щодо оплати грошових коштів по вказаних договорах станом на теперішній час, локальних та зведених кошторисів по об`єкті, актів перевірок, які проводилися ІНФОРМАЦІЯ_2 (у випадку наявності таких), за місцем знаходження ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали суду покласти на старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_5 , слідчого СУ ГУНП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 , слідчого СУ ГУНП у Львівській області капітана поліції ОСОБА_7 , слідчого СУ ГУНП у Львівській області лейтенанта поліції ОСОБА_8 .

Строк дії ухвали два місяці з дня її постановлення.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення22.01.2021
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу94370120
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/7738/20

Ухвала від 29.07.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 27.07.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 05.02.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 03.02.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 03.02.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 22.01.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 01.12.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 01.12.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 19.10.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні