Ухвала
від 25.01.2021 по справі 420/789/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/789/21

УХВАЛА

25 січня 2021 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Тарасишина О.М., розглянувши матеріали позовної заяви Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради (місцезнаходження: 65009, м. Одеса, вул. Черняховського, 6; код ЄДРПОУ 40199728) до Товариства з обмеженою відповідальністю Проект Ініціатива Груп (місцезнаходження: 65059, м. Одеса, просп. Адміральський, 33-А; код ЄДРПОУ 41757792) про анулювання дозволу на виконання будівельних робіт № ОД 112181841641 від 03.07.2018 року та зобов`язання вчинити певні дії,-

Встановив:

До суду надійшла позовна заява Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю Проект Ініціатива Груп про анулювання дозволу на виконання будівельних робіт № ОД 112181841641 від 03.07.2018 року та зобов`язання вчинити певні дії.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності.

Позов подано у строк, установлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України на момент прийняття даної ухвали у суду відсутні.

Відповідно до ч.ч. 3, 5 ст. 262 КАС України, підготовче засідання при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - протягом п`ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 2, 5 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Розглянувши матеріали справи, судом встановлено, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки Управління охорони об`єктів культурної спадщини Одеської міської ради, Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради, Департаменту комунальної власності Одеської міської ради, Відділу контролю та моніторингу за станом території району Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, КП ЖСК Порто-Франківський , прокурора з наукової роботи ОДАБА, які не є стороною у справі, суд вважає за необхідне згідно з ч. 2 ст. 49 КАС України залучити Управління охорони об`єктів культурної спадщини Одеської міської ради, Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради, Департаменту комунальної власності Одеської міської ради, Відділу контролю та моніторингу за станом території району Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, КП ЖСК Порто-Франківський до участі у справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд зазначає про технічну можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст. 12, 19, 20, 25, 160-165,171, 172, 243, 248, 257, 262, 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

Ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради (місцезнаходження: 65009, м. Одеса, вул. Черняховського, 6; код ЄДРПОУ 40199728) до Товариства з обмеженою відповідальністю Проект Ініціатива Груп (місцезнаходження: 65059, м. Одеса, просп. Адміральський, 33-А; код ЄДРПОУ 41757792) про анулювання дозволу на виконання будівельних робіт № ОД 112181841641 від 03.07.2018 року та зобов`язання вчинити певні дії.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Управління охорони об`єктів культурної спадщини Одеської міської ради (місцезнаходження: вул. Катерининська, 14, м. Одеса, 65026), Департамент архітектури та містобудування Одеської міської ради (місцезнаходження: вул. Гоголя, 10, м. Одеса, 65082), Департамент комунальної власності Одеської міської ради (місцезнаходження: вул. Артилерійська, 1, м. Одеса, 65039), Відділ контролю та моніторингу за станом території району Приморської районної адміністрації Одеської міської ради (місцезнаходження: вул. Канатна, 134, м. Одеса, 65039), КП ЖСК Порто-Франківський (місцезнаходження: вул. Л. Толстого, 5, м. Одеса, 65023).

Зобов`язати позивача протягом двох днів з дня вручення копії ухвали направити третій особі копію заяви з додатками та надати суду докази такого направлення.

Суд розгляне справу в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 25.02.2021 року о 10 годині 00_ хвилин у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зала судових засідань №10 (перший поверх).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та відповідних доказів п`ятнадцять днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Зазначити, що у разі неподання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити третім особам, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, на стороні відповідача, п`ятиденний строк для надання пояснень по справі.

Встановити позивачу строк надання відповіді п`ять днів з моменту одержання відзиву на позовну заяву.

Зазначити про обов`язок позивача в разі надання відповіді на відзив надати до суду докази, які підтверджують обставини позовної заяви, якщо такі докази не надані позивачем разом із позовною заявою та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив та доданих до нього доказів відповідачу.

Встановити відповідачу строк для надання заперечень у відповідь на відзив п`ять днів з моменту одержання відповіді на відзив.

Копію ухвали направити учасникам справи, разом з інформацією про їхні процесуальні права та обов`язки.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі: http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/gromadyanam/cases/.

Справа розглядатиметься суддею Тарасишиною О.М. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Тарасишина

Дата ухвалення рішення25.01.2021
Оприлюднено28.01.2021

Судовий реєстр по справі —420/789/21

Постанова від 02.08.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 27.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 07.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 05.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 02.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 07.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 23.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Постанова від 09.06.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні