Ухвала
від 22.01.2021 по справі 640/32148/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

22 січня 2021 року м. Київ № 640/32148/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Маруліної Л.О., вирішивши у письмовому провадженні клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін у справі

за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві

до Наукового інформаційно-аналітичного центру Торговий дім національної академії аграрних наук України

про стягнення заборгованості в сумі 82386,31 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві (далі також - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Наукового інформаційно-аналітичного центру Торговий дім Національної академії аграрних наук України (далі також - відповідач), в якому просить стягнути з Наукового інформаційно - аналітичного центру Торговий дім Національної академії аграрних наук України заборгованість на відшкодування витрат па виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до Закону України Про пенсійне забезпечення в сумі 82 386,31 грн. за реквізитами: р/р НОМЕР_1, МФО 322669, одержувач - Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві, назва банку одержувача - Головне управління по м. Києві та області АТ Ощадбанк , код ЄДРПОУ 42098368.

Ухвалою Окружного адміністративного судочинства України від 28.12.2020 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Через канцелярію суду 15.01.2021 року відповідачем подано відзив на позовну заяву та клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, яке обґрунтовано тим, що Науковий інформаційно-аналітичний центр Торговий дім національної академії аграрних наук України не є належним відповідачем у справі.

Вирішуючи клопотання представника відповідача, суд зазначає наступне.

Згідно із частинами п`ятою-шостою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Частиною сьомою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Відповідачем клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін заявлено в строк для подання відзиву, разом з тим, заявлене відповідачем клопотання не містить жодних обґрунтувань щодо необхідності проведення судового засідання з повідомленням (викликом) сторін, та не містить підстав для такої необхідності.

Крім того, виходячи з предмету позову, адміністративна справа №640/32148/20, в розумінні, та згідно приписів частини другої та пункту першого частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, є справою незначної складності, для якої пріоритетним є її швидке вирішення.

Враховуючи вищевикладене та з огляду на відсутність жодних обґрунтувань на підтвердження заявленого відповідачем клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін, суд вважає останнє необґрунтованим та таким, що не підлягає до задоволення.

Разом з тим, з огляд на обґрунтування поданого клопотання, суд роз`яснює відповідачу його право на подання заяви в порядку статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтями 6, 9, 166, 167, 243, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, - Окружний адміністративний суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання відповідача про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін відмовити.

Ухвала набирає законної сили відповідно до частини першої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Л.О. Маруліна

Дата ухвалення рішення22.01.2021
Оприлюднено28.01.2021
Номер документу94384713
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості в сумі 82386,31 грн

Судовий реєстр по справі —640/32148/20

Рішення від 26.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 22.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні