Рішення
від 17.12.2007 по справі 1/2-3741/07
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Вишгородський районний суд Київської області

м. Вишгород, вул. Кургузова, 7, 7300, (04596) 2-27-10

справа №2-3741/07р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2007 року Вишгородський районний суд Київської області у складі:

головуючого Лебезуна В. І.

при секретарі Лебединець К.М.

за участю адвоката Юрченка Б. І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вишгороді цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , до Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа - ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачі звернулись до суду з цим позовом, посилаючись на те, що їх батько - ОСОБА_4 за життя склав заповіт, яким заповів їм належний йому на праві власності житловий будинок з надвірними будівлями в рівних долях кожному. ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 помер. Так як при зверненні до відповідних інстанцій для оформлення спадщини з`ясувалось, що право власності на будинок АДРЕСА_1 зареєстроване за померлим ОСОБА_4 не було, правовстановлюючі документи відсутні, позивачі просять суд визнати за ними право власності на спадковий будинок з надвірними будівлями по Ѕ частині на кожного у порядку спадкування за заповітом.

Представник позивачів в судовому засіданні позов підтримав та обґрунтував його.

Представник відповідача та третя особа до суду не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Оскільки представник відповідача до суду на вказаний час не з`явився, від нього не надійшло повідомлення про причини неявки, суд за згодою представника позивачів ухвалює рішення при заочному розгляді справи на підставі наявних доказів.

Вислухавши пояснення представника позивачів, дослідивши письмові матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Встановлено, ІНФОРМАЦІЯ_1 помер батько позивачів - ОСОБА_4 , який за життя - 29 грудня 1993 року у встановленому законом порядку склав заповіт, яким заповів належний йому на праві власності житловий будинок з надвірними будівлями дітям (позивачам) в рівних долях кожному.

Відповідно до рішення реєстратора про відмову у видачі витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно від 10.12.07р. право власності померлого ОСОБА_4 на житловий будинок АДРЕСА_1 не зареєстровано, правовстановлюючі документи відсутні. Факт належності спірного будинку померлому ОСОБА_4 підтверджується технічним паспортом від 08.09.07р. та будинковою книгою.

Відповідно до ч.1 ст.1223 ЦК України, право на спадкування мають особи, визначені у заповіті. Оскільки у заповіті, який склав ОСОБА_4 зазначено двох спадкоємців - позивачів по справі, інших спадкоємців ні за заповітом, ні за законом немає, так як дружина спадкодавця - третя особа по справі відмовляться від спадщини на користь позивачів, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1223,1225 ЦК України, ст.ст.213,215,226 ЦПК України, суд-

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 та ОСОБА_2 право власності на спадковий будинок з надвірними будівлями у рівних частинах, тобто по Ѕ частині кожному: житловий будинок АДРЕСА_1 з надвірними будівлями:

?„Б" - літній душ;

?„В" - сарай;

?„Г - убиральня;

?„Д" - літня кухня;

?„Є"-сарай;

?„Ж" - навіс;

?„З"-сарай;

?„И" - навіс;

?під 3 - погріб;

? 1-7-огорожа;

?І - покриття.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його

копії..

Позивачі мають право оскаржити заочне рішення у порядку, передбаченому ст_294 ЦПК України.

СУДДЯ

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.12.2007
Оприлюднено27.01.2021
Номер документу94418323
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1/2-3741/07

Рішення від 17.12.2007

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Рішення від 17.12.2007

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні