Ухвала
від 26.01.2021 по справі 280/301/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

З ПИТАНЬ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ПРАВОНАСТУПНИЦТВА

26 січня 2021 року Справа № 280/301/20 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Татаринова Д.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання про заміну неналежного відповідача по справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 65, ЄДРПОУ- 38625593)

до Комунального некомерційного підприємства «Приазовська центральна районна лікарня» Приазовської районної ради Запорізької області (72401, Запорізька область, Приазовський район, смт. Приазовське, вул.Покровська, буд. 33, код ЄДРПОУ 01992943)

про застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (надалі - позивач) до Комунального некомерційного підприємства «Приазовська центральна районна лікарня» Приазовської районної ради Запорізької області (відповідач), в якому позивач просить суд: застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будинків, споруд та приміщень Комунального некомерційного підприємства "Приазовська центральна районна лікарня" Приазовської районної ради Запорізької області, розташованого за адресою: 72401, Запорізька обл., Приазовський район, смт. Приазовське, вул. Покровська, буд. 33, шляхом зобов`язання Комунального некомерційного підприємства "Приазовська центральна районна лікарня" Приазовської районної ради Запорізької області повністю зупинити експлуатацію будинків, споруд та приміщень за вказаною адресою, окрім робіт, пов`язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, до повного усунення цих порушень, що повинно бути встановлено на підставі перевірки Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

25 січня 2021 року від представника Комунального некомерційного підприємства «Приазовська центральна районна лікарня» Приазовської селищної ради до суду надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача по справі.

Клопотання мотивоване тим, що рішенням № 4 від 09 жовтня 2020 року Приазовська районна рада Запорізької області передала комунальне некомерційне підприємство Приазовська центральна районна лікарня (код ЄДРПОУ 01992943) із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Приазовського району до комунальної власності Приазовської селищної ради. Рішенням № 1 від 15 жовтня 2020 року Приазовська селищна рада прийняла з 01 січня 2021 року комунальне некомерційне підприємство Приазовська центральна районна лікарня (код ЄДРПОУ 01992943) із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Приазовського району до комунальної власності Приазовської селищної ради. Рішенням № 9 від 15 січня 2021 року Приазовська селищна рада змінила назву комунального некомерційного підприємства Приазовська центральна районна лікарня Приазовської районної ради Запорізької області на комунальне некомерційне підприємство Приазовська центральна районна лікарня Приазовської селищної ради.

Представник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області до суду 26 січня 2021 року подав клопотання, відповідно до якого не заперечує щодо клопотання про заміну відповідача не заперечує. Також просить суд закрити підготовче провадження по справі та призначити розгляд справи по суті.

Розглядаючи клопотання про заміну неналежного відповідача дослідивши матеріали справи, суд зазначає таке клопотання підлягає частковому задоволенню, з огляду на наступне.

Відповідно до статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України, суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою відео - та (або) звукозаписувального технічного засобу в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. У разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до положень статті 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Так, відповідно до Рішення № 9 від 15 січня 2021 року Приазовська селищна рада змінила назву комунального некомерційного підприємства Приазовська центральна районна лікарня Приазовської районної ради Запорізької області на комунальне некомерційне підприємство Приазовська центральна районна лікарня Приазовської селищної ради.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, громадських формувань Приазовської районної ради Запорізької області на комунальне некомерційне підприємство Приазовська центральна районна лікарня Приазовської селищної ради код ЄДРПОУ не змінений та є 01992973, що відповідає коду ЄДРПОУ юридичної особи Комунального некомерційного підприємства «Приазовська центральна районна лікарня» Приазовської районної ради Запорізької області. Керівник юридичної особи, теж не змінений. Здійснено запис не про припинення юридичної особи, а реорганізацію.

Таким чином, суд приходить до висновку про те, що у такому випадку змінено лише назву юридичної особи відповідача, а також адміністративно-територіальну приналежність, через що у заміні відповідача слід відмовити, а допустити заміну відповідача на його правонаступника комунальне некомерційне підприємство Приазовська центральна районна лікарня Приазовської селищної ради.

Керуючись положеннями статті 52, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну неналежного відповідача - задовольнити частково.

Замінити відповідача у справі №280/301/20 з Комунального некомерційного підприємства «Приазовська центральна районна лікарня» Приазовської районної ради Запорізької області (72401, Запорізька область, Приазовський район, смт. Приазовське, вул. Покровська, буд. 33, код ЄДРПОУ 01992943) на його правонаступника - комунальне некомерційне підприємство Приазовська центральна районна лікарня Приазовської селищної ради (72401, Запорізька область, Приазовський район, смт. Приазовське, вул. Покровська, буд. 33, код ЄДРПОУ 01992943)

В іншій частині клопотання відмовти.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили у строк та порядок визначений ст.ст.251, 256, 295 КАС України.

Ухвала суду першої інстанції оскаржується у строк та порядок встановлений ст.ст.251, 295 КАС України.

Ухвалу виготовлено та підписано 26 січня 2021 року.

Суддя Д.В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.01.2021
Оприлюднено29.01.2021
Номер документу94422293
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/301/20

Постанова від 02.02.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 11.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 11.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 21.05.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Рішення від 26.03.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 26.01.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 26.01.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні