Ухвала
від 21.01.2021 по справі 127/668/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/668/21

Провадження 1-кс/127/301/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2021 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 2 Вінницького районного управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до відеозапису з камер відеоспостереження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , за відсутності фіксації судового розгляду технічними засобами,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що у слідчого в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021020040000014 від 06.01.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 342 КК України, у зв`язку із чим у органу досудового розслідування постала необхідність у отриманні дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Під час судового розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що 06.01.2021 під час несення служби поліцейський БПСП ОП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » старший сержант поліції ОСОБА_3 , інспектор БПСП ОП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » лейтенант поліції ОСОБА_4 , поліцейський БПСП ОП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » старший сержант поліції ОСОБА_5 , поліцейський БПСП ОП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » старший сержант поліції ОСОБА_6 , які згідно з ч. 1 ст. 2 Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» є працівниками правоохоронного органу та підлягають захисту, здійснювали охорону громадського порядку та патрулювання м. Вінниці у складі екіпажу з позивним « ОСОБА_7 ».

Близько 17:10 год. 06.01.2021, на службовий планшет екіпажу « ІНФОРМАЦІЯ_3 » надійшло повідомлення від оператора « НОМЕР_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , де розташований торгівельний центр « ІНФОРМАЦІЯ_1 », про те що між працівниками вказаного закладу та невідомою особою чоловічої статі, виник конфлікт. Прибувши на місце події екіпаж поліції « ІНФОРМАЦІЯ_3 », виявив невідомого чоловіка, яким виявився ОСОБА_8 , який перебуваючи у громадському місці, поводив себе зухвало, а саме це виражалося у нецензурній лайці, гучними викрикуваннями та словесними погрозами фізичною розправою, відносно працівників торгівельного закладу та оточуючих осіб. Підійшовши до гр. ОСОБА_8 , працівники поліції, які були у форменому одязі представились та показали службові посвідчення.

В подальшому на зауваження працівниками поліції ОСОБА_8 , щоб останній перестав себе так поводити та пройшов разом з працівниками поліції до службового авто для відібрання пояснення та складання відповідних матеріалів.

В цей час ОСОБА_8 , діючи умисно, достовірно знаючи, що перед ним працівники правоохоронного органу, став поводити себе агресивно, та, усвідомлюючи, що він чинить активну фізичну протидію виконанню працівниками поліції своїх службових обов`язків.

В подальшому на висловлену присутніми працівниками поліції вимогу припинити свою протиправну поведінку ОСОБА_8 , відреагував агресивно та намагався втекти, однак, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , відповідно до вимог п. 1 ч. 3 ст. 45 Закону України «Про Національну поліцію» наздогнали ОСОБА_8 і застосували до нього спеціальний засіб кайданки, таким чином затримавши його.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відео з камер відео спостереження, які знаходяться у приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , що за адресою: АДРЕСА_1 та на фасаді будівлі, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме долучення до матеріалів кримінального провадження, як речового доказу, необхідно надати тимчасовий доступ до камер відео спостереження, які знаходиться у приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , що за адресою: АДРЕСА_1 та на фасаді будівлі, керуючись ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий просив суд клопотання задовольнити.

Слідчий в судове засідання не з`явився, завчасно подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, оцінивши докази в їх сукупності, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено те, що речі та документи про доступ до яких клопоче слідчий мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та проведення експертиз.

Враховуючи те, що вказані обставини є доведеними матеріалами кримінального провадження, оскільки сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує неможливість отримання вказаних відомостей іншими способами, а в подальшому відомості, що містяться в речах та документах можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, тому слідчий суддя дійшов висновку, що дане клопотання слід задовольнити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 162, 163, 164, 165 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 2 Вінницького районного управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_2 задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Відділу поліції № 2 Вінницького районного управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_2 на тимчасовий доступ до відеозапису з камер відеоспостереження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 за період часу з 16:40 год. 06.01.2021 по 18:00 год. 06.01.2021 року.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення21.01.2021
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу94435280
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/668/21

Ухвала від 21.01.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні