Ухвала
від 22.01.2021 по справі 445/1810/20
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1810/20

Провадження № 2/445/145/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2021 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Сивака В. М.,

секретаря судового засідання Захарчук Н.Я.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Золочеві Львівської області клопотання представника Золочівської міської ради Львівської області про залучення до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Колтівської сільської ради Золочівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно правонаступника відповідача, -

в с т а н о в и в:

в провадженні Золочівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Колтівської сільської ради Золочівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно.

21.01.2021 року до проведення підготовчого засідання у справі від Золочівської міської ради Львівської області надійшло клопотання про залучення до участі у справі, як правонаступника Колтівської сільської ради Золочівського району Львівської області.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися, тому на підставі ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічними звукозаписуючими засобами не здійснювалося.

Розглянувши клопотання про залучення Золочівської міської ради Львівської області до участі у даній справі як правонаступника відповідача, суд приходить до висновку, що таке підлягає до задоволення, з наступних підстав.

Згідно зі ст. 55ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 718-р від 12.06.2020 року, постанови Верховної Ради України № 807-ІХ від 17.07.2020 року та за результатами перших місцевих виборів, які відбулися 25.10.2020 року Колтівська сільська рада Золочівського району Львівської області реорганізована шляхом приєднання до Золочівської міської ради Львівської області.

Відповідно до пп.4 п. 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади.

Таким чином, зважаючи на те, що Золочівська міська рада Львівської області є правонаступником усього майна, прав та обов`язків Колтівської сільської ради Золочівського району Львівської області, яка є відповідачем у справі, суд приходить до висновку, що наявні підстави для залучення до участі у справі правонаступника Золочівську міську раду Львівської області.

Керуючись ст. 55, 258, 260-261, 353-354 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

клопотання представника Золочівської міської ради Львівської області про залучення до участі у справі правонаступника відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Колтівської сільської ради Золочівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно - Золочівську міську раду Львівської області, як правонаступника відповідача Колтівської сільської ради Золочівського району Львівської області.

Підготовче судове засідання відкласти на 22.03.2021 року на 11.30 год., про що повідомити сторін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. М.Сивак

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення22.01.2021
Оприлюднено29.01.2021
Номер документу94471881
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —445/1810/20

Рішення від 22.03.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні