Ухвала
від 19.01.2021 по справі 907/723/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"19" січня 2021 р. м. Ужгород Справа № 907/723/20

Суддя господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г.,

за участі секретаря судового засідання Лакатош О.М.

розглянувши у відкритому засіданні суду справу

за позовом Чинадіївського споживчого товариства, смт. Чинадійово Закарпатської області (товариство)

до Мукачівського районного відділу державної виконавчої служби південно-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції, м. Мукачево (орган ДВС)

про зняття арешту з майна

представники:

позивач - не з`явився;

відповідач - не з`явився

Ухвалою суду від 01.12.2020р. підготовче засідання відкладено на 19.01.21.

Сторони, повідомлені про дату, час та місце засідання суду, докази чого містяться у матеріалах справи, участі уповноважених представників у засіданні не забезпечили; відповідач письмового відзиву на позов та будь-яких заяв чи клопотань не надав.

Позивач до засідання надіслав суду заяву, за текстом якої з посиланням на правові висновки Великої палати Верховного суду наведені у справі № 905/386/18 щодо суб`єктного складу у справах за позовами про звільнення з-під арешту майна просить замінити орган ДВС як неналежного відповідача у даній справі, залучивши належними відповідачами мале приватне підприємство благодійного фонду Благодать , смт. Чинадійово Закарпатської області та приватне акціонерне товариство Зодча Діадема , м. Київ, які є відповідно боржником та стягувачем у справі № 16/45, у межах якої постановлено ухвалу про арешт майна та грошових коштів боржника, а органом ДВС арештовано будівлю, розташовану у с. Чинадійово Закарпатської області по вул. Волошина, 59, яка належить позивачу. Орган ДВС просить залучити до участі у справі як третю особу без самостійних вимог на предмет спору.

За приписами ст. 48 ГПК України у разі якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала; за клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

За приписами ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі у разі, коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін; їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи; у заявах про залучення третіх осіб зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі; про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі; треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені ст. 42 цього Кодексу; вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Розглянувши клопотання позивача, з огляду на наведені приписи процесуального закону та приймаючи до уваги, що визначення відповідачів у справі є правом позивача, суд дійшов висновку про заміну органу ДВС як неналежного відповідача у даній справі належними відповідачами, якими є мале приватне підприємство благодійного фонду Благодать , смт. Чинадійово Закарпатської області та приватне акціонерне товариство Зодча Діадема , м. Київ; орган ДВС належить залучити за клопотанням позивача до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Наведені обставини є підставою для відкладення підготовчого засідання у справі на інший час.

Керуючись ст.ст. 48, 50, 177-184, 202, 234 Господарського процесуального кодексу України,

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Відкласти підготовче засідання по справі на 04 березня 2021 р. на 10:00 год.

2. Засідання відбудеться у приміщенні суду за адресою: м. Ужгород, вул.Коцюбинського, 2а, зал судового засідання №2

3. Замінити Мукачівський районний відділ державної виконавчої служби південно-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції, м. Мукачево як неналежного відповідача у справі належними відповідачами:

- мале приватне підприємство благодійного фонду Благодать (89640, смт. Чинадійово Мукачівського району Закарпатської області, вул. Волошина, 59, код ЄДРПОУ 31692794) (відповідач-1)

- приватне акціонерне товариство Зодча Діадема (04050, м. Київ, вул. Мельникова, 12, код ЄДРПОУ 32162688) (відповідач-2)

4. Залучити до участі у справі Мукачівський районний відділ державної виконавчої служби південно-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції (89600, м. Мукачево, вул. Штефана Аввгустина, 25/2, код ЄДРПОУ 34850750) як третю особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів

5 . Зобов`язати позивача надіслати на протязі 3-х днів з дня одержання даної ухвали відповідачам та третій особі копій позовних матеріалів, докази надіслання подати суду.

6. Встановити відповідачам для надання суду та в копії іншим учасникам процесу (докази надіслання надати суду) письмового відзиву на позов та третій особі для надання суду та в копії іншим учасникам процесу письмових (докази надіслання надати суду ) пояснень по суті спору строк - на протязі 15 днів з одержання копій позовних матеріалів, але не пізніше дня призначеного засідання суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Суддя Ушак І.Г.

Дата ухвалення рішення19.01.2021
Оприлюднено03.02.2021
Номер документу94551466
СудочинствоГосподарське
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —907/723/20

Рішення від 15.07.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 18.05.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 07.04.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 09.03.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 19.01.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 01.12.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 26.10.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні