Ухвала
від 21.07.2020 по справі 757/30661/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/30661/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 липня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 погоджене виконувачем обов`язків прокурора другого відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях органів Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів Державного бюро розслідувань та нагляду за його оперативними підрозділами Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Управлінням з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних Управлінням з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62019000000001083 від 18.07.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 364 КК України.

У даному провадженні, досліджуються обставини неналежного виконання службовими особами Міністерства оборони України, своїх службових обов`язків, тобто умисне, з корисливих мотивів використання службового становища всупереч інтересам служби під час укладення договорів про будівництво житла в порядку пайової участі для військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей, відчуженню, списанню, передачі у комунальну власність, відмові від використання земельними ділянками на користь третіх осіб, купівлі-продажу за цінами, що були нижчими за ринкові, міни, що спричинило тяжкі наслідки недоотримання державою житлової площі; заволодіння майном, вчинене у особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, з залученням підконтрольних підприємств.

Сторона кримінального провадження вказує, що в ході розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку в домоволодінні за місцем мешкання ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_7 .

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з метою встановлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, які матимуть значення доказів у кримінальному провадженні.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення документів які можуть містити відомості та сліди підготовки і скоєння злочинів, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не обґрунтовано та конкретизовано клопотання в цій частині. Слідчий, прокурор не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 , а також слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №62019000000001083, ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_3 на проведення обшуку в домоволодінні за місцем мешкання ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення речей та документів, як на паперових так і на електронних носіях щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ "ИССО", (ідентифікаційний код 25153041), ТОВ «Стройіндустрія» код ЄДРПОУ 31706320, Установи "28 Управління начальника робіт" (28 УНР, колишня військова частина НОМЕР_1 ), ТОВ «Солвент-капітал», ідентифікаційний код 41573205, ТОВ «Мілдент Груп», код 41786443 за період з 2002 по 01.07.2019 рік, зокрема, тих документів, що зберігаються в електронному вигляді на комп`ютерних носіях (ноутбуках, накопичувачах флеш-пам`яті, жорстких дисках, переносних носіях інформації, засобах зв`язку (мобільних телефонах, планшетах тощо), чорнових записів, блокнотів, щоденників, звітів про господарську діяльність, договорів (додаткові угоди), договорів Фінансування будівництва, контракти, листи, інвойси, проектно-кошторисної документації, договорів купівлі-продажу та зберігання ТМЦ з додатками, договорів зберігання, додаткових угоди та специфікації до них відносно будівництва, технічної документація на будинки, акти прийому-передачі виконаних робіт, актів приймання виконаних будівельних робіт за формою №КБ-2в, протоколи про стан виконання сторонами договірних зобов`язань, протоколи наради щодо стану здійснення розрахунків за договорами, книг вхідної та вихідної кореспонденції між підприємствами, посадових інструкції працівників Установи, особових справ, копії паспортів, ідентифікаційних кодів, наказів про призначення на посади, повідомлень, свідоцтв, довідок, статутів, листування.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. __ слідчий ОСОБА_4

Виконавець: ОСОБА_1

21.07.2020

Дата ухвалення рішення21.07.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу94573237
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/30661/20-к

Ухвала від 21.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні