Ухвала
від 01.02.2021 по справі 946/6386/20
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/6386/20

Провадження № 2/946/395/21

УХВАЛА

01 лютого 2021 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого - судді Присакар О.Я.,

за участю секретаря судового засідання - Аубекерової Г.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області знаходиться цивільна справа № 946/6386/20 (провадження 2/946/395/21) за позовом ОСОБА_1 до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно .

Позивач подав до суду клопотання про заміну неналежного відповідача Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області ,на належного - Саф`янівську сільську раду Ізмаїльського району Одеської області (68670, Одеська область, Ізмаїльський р-н, с. Саф`яни, вул. Грушевського, буд. 85, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 04379433), мотивуючи тим, що постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів в Одеській області» №807-ІХ від 17.07.2020 року утворено Ізмаїльський район (з адміністративним центром у місті Ізмаїл) у складі територій Вилківської міської, Ізмаїльської міської, Кілійської міської, Ренійської міської, Саф`янської сільської, Суворовської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 720-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Одеської області» , визначено, що до територіальних громад Одеської області відноситься, зокрема, Саф`янівська сільська територіальна громада у складі Саф`янівської, Матроської, Бросківської, Лощинівської, Багатянської, Ларжанської, Новонекрасівської, Старонекрасівської, Озерненської (у складі с. Озерне), Комишівської, Кислицької, Першотравневої, Муравлівської, Кам`янської, Утконосівської, Каланчацької сільських рад.

Постановою Центральної виборчої комісії №160 від 08 серпня 2020 року «Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року» , призначені перші місцеві вибори депутатів Саф`янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області та Саф`янівського сільського голови Ізмаїльського району Одеської області.

Згідно підпункту 1 пункту 6-1 Прикінцевих та Перехідних положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» , до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень: 1) у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади).

Позивач в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд заяви за його відсутності.

Відповідно ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За таких обставин, суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача належним відповідачем - Саф`янівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області (68670, Одеська область, Ізмаїльський р-н, с. Саф`яни, вул. Грушевського, буд. 85, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 04379433).

На підставі викладеного, керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Замінити первісного відповідача Муравлівську сільську раду Ізмаїльського району Одеської області на належного відповідача - Саф`янівську сільську раду Ізмаїльського району Одеської області (68670, Одеська область, Ізмаїльський р-н, с. Саф`яни, вул. Грушевського, буд. 85, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 04379433).

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та доданими документами направити до Саф`янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.Я.Присакар

СудІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.02.2021
Оприлюднено03.02.2021
Номер документу94574882
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —946/6386/20

Рішення від 29.03.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

Рішення від 29.03.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні