Ухвала
від 03.02.2021 по справі 418/3853/20
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 лютого 2021 року справа №418/3853/20

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: Сіваченка І.В., Гаврищук Т.Г., Міронової Г.М., розглянувши апеляційну скаргу Луганського прикордонного загону імені героя України полковника Євгена Пікуса на рішення Міловського районного суду Луганської області від 17 листопада 2020 року в справі № 418/3853/20 за позовом ОСОБА_1 до в.о. начальника впс (тип А) ВПС "Мілове" ім.В.Банних капітана Франчук Т.А., Луганського прикордонного загону імені героя України полковника Євгена Пікуса про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення,

УСТАНОВИВ:

До Першого апеляційного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга Луганського прикордонного загону імені героя України полковника Євгена Пікуса на рішення Міловського районного суду Луганської області від 17 листопада 2020 року в справі № 418/3853/20.

Ухвалою Першого апеляційного адміністративного суду від 30 грудня 2020 року апеляційну скаргу залишено без руху та встановлено строк для усунення виявлених недоліків протягом десяти днів з моменту отримання копії вказаної ухвали.

Копія ухвали суду від 30 грудня 2020 року була надіслана рекомендованою поштою та отримана апелянтом 12 січня 2021 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

На адресу суду надійшло клопотання про відкриття провадження без сплати судового збору або відстрочення сплати судового збору, яке обґрунтовано особливостями фінансування суб`єкта владних повноважень.

Статтею 133 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк. Отже відстрочення сплати судового збору - це право суду.

Положеннями ст. 8 Закону України Про судовий збір у редакції, чинній з 15 грудня 2017 року, регламентовано:

1. Враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:

1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або

2) позивачами є:

а) військовослужбовці;

б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів;

в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;

г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї;

ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або

3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

2. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Таким чином, суд дійшов висновку, що чинним законодавством не передбачено відстрочення сплати судового збору для суб`єкта владних повноважень.

Станом на 03 лютого 2021 року апелянтом не усунуто недоліки апеляційної скарги.

Відповідно до довідки, наданої відділом реєстрації судових справ, судової статистики та узагальнення судової практики, відсутні відомості в реєстрі підтверджень оплат із Казначейства про зарахування судового збору.

Згідно з п. 1 ч. 4 ст. 169 та ч. 2 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо сторона, що подала скаргу, не усунула недоліки апеляційної скарги, яку залишено без руху, вона повертається заявникові.

Керуючись ст.ст. 169, 298, 321, 325, 327-331 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Луганського прикордонного загону імені героя України полковника Євгена Пікуса про відкриття провадження без сплати судового збору або відстрочення сплати судового збору - відмовити.

Апеляційну скаргу Луганського прикордонного загону імені героя України полковника Євгена Пікуса на рішення Міловського районного суду Луганської області від 17 листопада 2020 року в справі № 418/3853/20 - повернути апелянту.

Повний текст ухвали складений та підписаний 03 лютого 2021 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання колегією суддів та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з моменту її складення в порядку, визначеному ст. 328 Кодексу адміністративного судочинства України.

Колегія суддів І. В. Сіваченко

Т. Г. Гаврищук

Г. М. Міронова

Дата ухвалення рішення03.02.2021
Оприлюднено04.02.2021
Номер документу94597843
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —418/3853/20

Ухвала від 03.02.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 30.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Рішення від 17.11.2020

Адміністративне

Міловський районний суд Луганської області

Гуцол М. П.

Ухвала від 29.10.2020

Адміністративне

Міловський районний суд Луганської області

Гуцол М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні