Постанова
від 17.02.2010 по справі 2-а-1639/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2010 року справа № 2-а-1639/10/0570

приміщення суду за адресою :

м. Донецьк, вул. 50-ої Гвардійс ької дивізії, 17,

Донецький окружний адміні стративний суд у складі:

Головуючого судді Кірієнко В.О.

при секретареві Ломиног A.M.

з участю:

представника позивача Чугуненко О.Ю.

представника відповідача не з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Красноармійської об'єднан ої державної податкової інсп екції до Красноармійської

міської організації Всеук раїнської молодіжної громад ської організації «Союз моло ді

регіонів України» про прип инення підприємницької діял ьності юридичною особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Красноармійська об'єднана державна податков а інспекція звернулась до су ду з позовом до Красноармійс ької міської організації Все української молодіжної гром адської організації «Союз мо лоді регіонів України» про п рипинення підприємницької д іяльності юридичної особи.

В обґрунтування позову вка зав, що 09.01.2002 року рішенням вико нкому Красноармійської місь кої ради зареєстрована Красн оармійська міська організац ія Всеукраїнської молодіжно ї громадської організації «С оюз молоді регіонів України» та взято на облік до Красноар мійської ОДПІ.

Згідно п. 1 ст. 9 Закону Україн и «Про систему оподаткування » від 25.06.19911 № 1251 -XII із змінами та до повненнями платники податкі в зобов'язані подавати до орг анів державної податкової сл ужби відповідно до законів д екларації, бухгалтерську зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням та сплат ою податків і зборів (обов'язк ових платежів).

В порушення вищевказаного Закону, п. п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону Ук раїни від 21.12. 2000 р. № 2181-ІII «Про поря док погашення зобов'язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами», відповідач не нада є документи бухгалтерської з вітності до Красноармійсько ї ОДПІ (акт про ненадання звіт ності додається). Заборгован ості по платежах у бюджет від повідач не має.

Тому просить припинити юри дичну особу Красноармійську міську організацію Всеукраї нської молодіжної громадськ ої організації «Союз молоді регіонів України»

В судовому засіданні пре дставник позивача підтрим ав позовні вимоги.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, про час, дату т а місце судового засідання п овідомлявся оголошенням у га зеті. Причини своєї неявки су ду не повідомив. Заяву про виз нання позову або заперечення проти нього суду не надав.

На підставі ст. 128 КАС України , суд вважає можливим розглян ути справу за відсутності пр едставника відповідача та на підставі наявних у ній доказ ів.

Судом встановлено, що відпо відач юридична особа - Красно армійська міська організаці я Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Со юз молоді регіонів України» зареєстрована виконавчим к омітетом Красноармійської м іської ради 09 січня

2002 року за № 1 271 120 0000 000641, місце знах одження: 85300, Донецька область, м. Красноармійськ, вул.. Пирого ва, б. 18.

Згідно акту перевірки № 24/15-113 від 18.01.2010 року юридична особа не була платником ПДВ, платнико м місцевих податків та зборі в, ресурсних, рентних та непод аткових платежів у 2006-2009 роках.

Згідно зі ч. 8 ст. 19 ЦК України у сі суб'єкти господарювання з обов'язані здійснювати перви нний (оперативний) та бухгалт ерський облік результатів св оєї роботи, складати статист ичну звітність та статистичн у інформацію щодо своєї госп одарської діяльності, інші д ані, визначені законом.

Пунктом 4.1.4 ст. 4 Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов'язань платників податків перед бюджетами та державним и цільовими фондами» передба чене подання суб'єктами госп одарювання податкових декла рацій за базовий податковий (звітний період).

Відповідно до ст. 16 Закону Ук раїни "Про оподаткування при бутку підприємств", ст. 7 Закон у України "Про податок на дода ну вартість", ст. 9 Закону Украї ни "Про систему оподаткуванн я" (зі змінами та доповненнями ), суб'єкт підприємницької дія льності зобов'язаний у встан овлені чинним законодавство м строки, подавати податкові декларації, бухгалтерську з вітність державній податков ій інспекції, на яку покладен і згідно з п. 3 ст.10 Закону Украї ни "Про державну податкову сл ужбу в Україні" функції по кон тролю за своєчасним їх предс тавленням.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни «Про підприємництво» п ідприємницька діяльність пр ипиняється в тому числі на пі дставі рішення суду у випадк ах, передбачених законодавст вом України.

Як передбачене ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців», під ставами для постановления су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, в тому числі, є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Враховуючи вищевикладене , суд вважає, що позов підля гає задоволенню, так як відп овідачем протягом року не на давалася податкова декларац ія до податкового органу.

Відповідно до ст.94 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, судові витрати з в ідповідача не стягуються, та к як він не є суб"єктом владних повноважень.

На підставі ст. 38 Закону Укра їни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців", керуючись с т. ст. 11, 17, 69-72, 86, 121, 158-163, 167, 254 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов Красноармійської об 'єднаної державної податково ї інспекції до Красноармійсь кої міської організації Всеу країнської молодіжної грома дської організації «Союз мол оді регіонів України» про пр ипинення підприємницької ді яльності юридичною особи - за довольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Красноармійської міської ор ганізації Всеукраїнської мо лодіжної громадської органі зації «Союз молоді регіонів України» (ЄДРПОУ 34586095; зареєстр оване за адресою: 85300, Донецька область, м. Красноармійськ, ву л.. Пирогова, б. 18)

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше ний її повний текст у судовом у засіданні 17 лютого 2010 року.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження.

Заяву про апеляційне оскар ження постанови суду може бу ти, подано протягом десяти дн ів з дня проголошення постан ови до Донецького апеляційно го адміністративного суду ч ерез Донецький окружний ад міністративний суд. Якщо по станову було проголошено у в ідсутності особи, яка бере уч асть у справі, то строк поданн я заяви про апеляційне оскар ження обчислюється з дня отр имання нею копії постанови. А пеляційна скарга на постанов у суду першої інстанції пода ється протягом двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається до Донец ького апеляційного адмініст ративного суду через Донецьк ий окружний адміністративни й суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

У день набрання судового рі шення законної сили направит и його державному реєстратор у за місцем реєстрації підпр иємницької діяльності фізич ної особи - підприємця

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.02.2010
Оприлюднено25.05.2010
Номер документу9462747
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1639/10/0570

Постанова від 17.02.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні